אלרגיה עניים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אלרגיה עניים
    שירה
    23/05/2009

אני בת 26 ומשתמשת בגלולת מרסילון כ- 4 שנים (מלבד הפסקה של כשנה בעקבות לידה)
    אני סובלת כשנה מיובש, אדמומיות ועפעפיים נפוחות דבר שלא מאפשר לי ללבוש עדשות מגע.
    לאחר התייעצות עם רופאי עניים נאמר לי כי מדובר באלרגיה ויש להסתפק בטיפות.
    מיותר לציין שהטיפול לא הצליח ואף החמיר וזאת למרות שע"פ המלצת הרופאים עברתי לטיפות חזקות עם סטרואידים.
    בשבוע האחרון המצב נהייה בלתי נסבל ואני מרגישה החמרה משמעותית.
    האם יש קשר בין נטילת מרסילון לתופעה שציינתי?
    האם יש דרך אחרת לטפל בבעיה?
    אשמח לתשובה מפורטת, אני אובדת עצות.
    תודה,
    שירה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    אלרגיה עניים

הוספת תגובה

• אלרגיה בעניים

פרופ. אריה נמט
    24/05/2009

שירה שלום,

אלרגיה בעינים הינה תופעה נפוצה, ובמיוחד בארצינו בעונה זו השופעת פריחות של עצי הדר, זיתים, אקליפטוסים ועוד.
    לרוב מדובר על תופעה עונתית, בעיקר בעונות המעבר, אם כי יש לא מעט הסובלים לאורך עונות שונות במהלך השנה, ולעיתים במשך כל השנה.

ישנן תרופות העשויות לעורר אלרגיה, אך לא נפוצה תופעה של כדורים הנלקחים דרך הפה וגורמים לאלרגיה בעיניים. הדבר נכון גם לגבי כדורי המרסילון אותם את נוטלת.

מדבריך נשמע כי את מרכיבה עדשות מגע. אי סבילות לעדשות נראית בבדיקה פעמים רבות דומה מאד לתגובה אלרגית, ויש לשלול את האפשרות שפיתחת אי סבילות לעדשות, ולא מדובר על אלרגיה. במקרה זה יש לעשות הפסקה של מספר שבועות עם הרכבת העדשות, ולנסות לעבור לסוג אחר של עדשות, ולעדשות יומיות או לכל היותר שבועיות, כיוןשאז ריכוז החומר המשמר נמוך יותר, ויש סיכוי קטן יותר לאלרגיה.

בברכת החלמה מהירה,

ד"ר אריה נמט

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו