פזילה מולדת, לאחר ניתוח תיקון

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• פזילה מולדת, לאחר ניתוח תיקון
    דור
    06/06/2009

ד"ר שלום,
    אני בן 25. נולדתי עם פזילה, ועברתי בתור תינוק 2 ניתוחים.
    בגיל ההתבגרות העניין הפריע לי (פזילה של עין שמאל החוצה) ועברתי ניתוח.

1. עד היום (7-8 שנים אחרים) יש לי בעין שמאל (העין שנותחה) קצת אודם בחלק הפנימי (קרוב לאף). לא מדובר על אודם רגיל, אלא קצת כמו ההמשך של אודם העין, מעין שלפוחית או שכבה אדמומית. זה גורם לכך שכאשר העיניים פקוחות, עין שמאל נראת קצת סגורה יותר (ממש טיפה, משהו שרק אני מבחין בו כנראה).

2. עדיין נשארה פזילה, אך מועטה מאוד (פזילה החוצה כאמור) - האם יש מה לעשות מעבר להליך כירוגי?

תודה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• תיקון פזילה מאוחר

פרופ' גיא בן סימון
    06/06/2009

שלום רב,

שאלתך מתחלקת לשניים:

1. לגבי האודם בלחמית העין, יש לבחון ממה הוא נובע, לעתים לאחר ניתוח פזילה יש רקמה עודפת או רקמה צלקתית אשר אותה ניתן לתקן בניתוח בהרדמה מקומית, מובן שיש לבחון מה הגורם לאודם. לרוב ניתוח שכזה יכול להעשות על ידי רופא עיניים מומחה לאוקולופלסטיקה.

2. לגבי הפזילה, תלוי מה היא זוית הפזילה ומה מידת ההפרעה (האם יש סיבוב ראש, האם יש עין עצלה, האם ישנה בעית רפרקציה?). מאחר שבזויות קטנות מאוד לא מקובל לתקן מאחר שניתוח לא בהכרח יביא לשיפור לאורך זמן. בנושא זה מומלץ להוועץ במומחה לרפואת עיניים ילדים ופזילה.

בברכה,

דר' בן סימון גיא, מומחה עיניים
    כירורגיה פלסטית ואסתטית, עפעפיים, ארובות ודרכי דמעות (אוקולופלסטיקה)

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו