מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שעורה כרונית בעפעף העליוןשגיב מפגבקר26/06/2009
התגלה אצלי בעפעף העליון בעין שמאל שעורה כרונית.
הרופא נתן לי טיפול שכולל עיסוי בלידקייר ובמשחה הנקראת מקסיטרול.
אני כבר שבוע ויומיים מטופל במוצרים אלה והשיפור במצב השעורה היא קטן.
אמרו לי שאפשר לפנות לניתוח להסרת השעורה ורציתי לדעת מהו ההליך של הניתוח, מה יכולות להיות ההשלכות שלו, מה זמן ההחלמה שלו והאם הוא באמת אפקטיבי ב100% וכמובן עד כמה הוא כואב.
בנוסף אם תוכל להמליץ לי על טיפולים אחרים שיכולים לסייע בצורה משמעותית להסרת השעורה אודה לך מאוד. כמו כן אמרו לי לעשות קומפרסים יבשים רציתי לדעת במה זה מדובר..
תודה רבה.
שגיב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שעורה כרונית בעפעף העליון
פרופ. אריה נמט26/06/2009שגיב שלום,
אתה מתאר את המצב כשורה כרונית, אך אם השעורה קיימת 10 ימים מדובר עדיין על תהליך מוקדם ולא כרוני.
מומלץ במקרים אלו להתמיד עם הקומפרסים - רצוי עם שקיות תה קמומיל, או ביצה מקולפת חמה, והמשחות במשך 3 שבועות, ובמידה ונותרת שארית, יש לפנות לרופא עינים להחלטה האם התהליך בשל דיו להסרה. ברוב המקרים התהליך חולף ומסתדר ללא ניתוח.
הסרת השעורה מצליחה ברוב המוחלט של המקרים, אך לעיתים נותרת שארית. הניתוחון מבוצע תחת הרדמה מקומית- מוזרק חומר הרדמה לעפעף, ואז נעשה ניקוז דרך החלק הפנימי שלו.
בברכה,
ד"ר אריה נמט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
דלקת עפעפיים כרונית בעין ימין
שעורה שלא עוברת הרבה זמן
עיניים גדולות ויוצאות בן 24
נפיחות מתחת לעין מה הסיבה
ניתוח קטרקט בעין במצב של IFIS
עיניים שקועות מספר שנים מה אפשר לעשות?
צלקת בעקבות כלזיון בעפעף התחתון
שאיבת שומן מעפעפיים תחתונות
באיזו דרגה מומלץ ניתוח במימון ביטוח או קופות חולים?
ערוץ הבריאות
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)