שעורה כרונית בעפעף העליון

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שעורה כרונית בעפעף העליון
    שגיב מפגבקר
    26/06/2009

התגלה אצלי בעפעף העליון בעין שמאל שעורה כרונית.
    הרופא נתן לי טיפול שכולל עיסוי בלידקייר ובמשחה הנקראת מקסיטרול.
    אני כבר שבוע ויומיים מטופל במוצרים אלה והשיפור במצב השעורה היא קטן.

אמרו לי שאפשר לפנות לניתוח להסרת השעורה ורציתי לדעת מהו ההליך של הניתוח, מה יכולות להיות ההשלכות שלו, מה זמן ההחלמה שלו והאם הוא באמת אפקטיבי ב100% וכמובן עד כמה הוא כואב.

בנוסף אם תוכל להמליץ לי על טיפולים אחרים שיכולים לסייע בצורה משמעותית להסרת השעורה אודה לך מאוד. כמו כן אמרו לי לעשות קומפרסים יבשים רציתי לדעת במה זה מדובר..

תודה רבה.
    שגיב.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• שעורה כרונית בעפעף העליון

פרופ. אריה נמט
    26/06/2009

שגיב שלום,

אתה מתאר את המצב כשורה כרונית, אך אם השעורה קיימת 10 ימים מדובר עדיין על תהליך מוקדם ולא כרוני.
    מומלץ במקרים אלו להתמיד עם הקומפרסים - רצוי עם שקיות תה קמומיל, או ביצה מקולפת חמה, והמשחות במשך 3 שבועות, ובמידה ונותרת שארית, יש לפנות לרופא עינים להחלטה האם התהליך בשל דיו להסרה. ברוב המקרים התהליך חולף ומסתדר ללא ניתוח.

הסרת השעורה מצליחה ברוב המוחלט של המקרים, אך לעיתים נותרת שארית. הניתוחון מבוצע תחת הרדמה מקומית- מוזרק חומר הרדמה לעפעף, ואז נעשה ניקוז דרך החלק הפנימי שלו.

בברכה,
    ד"ר אריה נמט

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו