בלט עין

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בלט עין
    מיכל
    27/08/2007

יש לי שאלה ואני ממש אנסה לקצר בדברי.
    כ-7 אני סובלת מבלט עין כתוצאה מפעילות יתר של בלוטת התריס. לפני כ- 4 שנים הפסקתי לקחת מקפטריזול בשל טיפול ביוד רדיואקטיבי שהייתי אמורה לבצע, אך באופן ספונטני הבלוטה התאזנה למשך שנה בערך ללא שום תרופות (ולכן לא ביצעתי הטיפול ביוד). בהמשך נהיה לי תת פעילות בבלוטת התריס וטופלתי באלקטרוקסין 500 בשבוע עד ממש לאחרונה ה TSH הפך ל- 0.03.
    כמו כן אציין שעברתי טיפול קצר בסטרואידים כ- שנתיים לאחר תחילת המחלה וחל שיפור קל בעין. (לדעתי העין ירדה כ- 2 מ"מ).
    לפני שנה עברתי ניתוח בארובת העין וחל שיפור נוסף אך לא מספיק. לדעתי נשאר הבדל קטן אך משמעותי בעיני.
    השאלה שלי מורכבת משני חלקים ובבקשה אל תפנה אותי לרופא המטפל בי:
    1. מה גורם להלקחות המחלה? לקיחת אלקטרוקסין לא אמורה לנוון את הבלוטה?
    2. האם לדעתך טיפול נוסף בסטרואידים עכשיו שהבלוטה שלי בהיפר, יכול לעזור לבלט העין?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בלט עין

הוספת תגובה

• בלוטת התריס

פרופ. אריה נמט
    02/09/2007

שלום מיכל

כידוע קיים קשר בין פעילות יתר של בלוטת התריס לבלט העיניים ותהליכים נוספים בארובת העין. עם זאת, לעיתים התופעה נגרמת במצב של תת פעילות הבלוטה. (בכ 6% מהמקרים).
    אלטרוקסין יעיל מאד כתחליף להורמון הטבעי של הבלוטה, אך במצב של תת פעילות, אינו גורם לניוונה.

טיפול בסטרואידים יעיל להפחתת התהליך הדלקתי בארובה, ולכן גם לבלט העין הקשור לתהליך החריף שלה, אך אינו יעיל לשינויים הכרונים שנגרמו לה.

ברכה

ד"ר אריה נמט

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו