מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בלט עיןמיכל27/08/2007
יש לי שאלה ואני ממש אנסה לקצר בדברי.
כ-7 אני סובלת מבלט עין כתוצאה מפעילות יתר של בלוטת התריס. לפני כ- 4 שנים הפסקתי לקחת מקפטריזול בשל טיפול ביוד רדיואקטיבי שהייתי אמורה לבצע, אך באופן ספונטני הבלוטה התאזנה למשך שנה בערך ללא שום תרופות (ולכן לא ביצעתי הטיפול ביוד). בהמשך נהיה לי תת פעילות בבלוטת התריס וטופלתי באלקטרוקסין 500 בשבוע עד ממש לאחרונה ה TSH הפך ל- 0.03.
כמו כן אציין שעברתי טיפול קצר בסטרואידים כ- שנתיים לאחר תחילת המחלה וחל שיפור קל בעין. (לדעתי העין ירדה כ- 2 מ"מ).
לפני שנה עברתי ניתוח בארובת העין וחל שיפור נוסף אך לא מספיק. לדעתי נשאר הבדל קטן אך משמעותי בעיני.
השאלה שלי מורכבת משני חלקים ובבקשה אל תפנה אותי לרופא המטפל בי:
1. מה גורם להלקחות המחלה? לקיחת אלקטרוקסין לא אמורה לנוון את הבלוטה?
2. האם לדעתך טיפול נוסף בסטרואידים עכשיו שהבלוטה שלי בהיפר, יכול לעזור לבלט העין?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בלוטת התריס
פרופ. אריה נמט02/09/2007שלום מיכל
כידוע קיים קשר בין פעילות יתר של בלוטת התריס לבלט העיניים ותהליכים נוספים בארובת העין. עם זאת, לעיתים התופעה נגרמת במצב של תת פעילות הבלוטה. (בכ 6% מהמקרים).
אלטרוקסין יעיל מאד כתחליף להורמון הטבעי של הבלוטה, אך במצב של תת פעילות, אינו גורם לניוונה.
טיפול בסטרואידים יעיל להפחתת התהליך הדלקתי בארובה, ולכן גם לבלט העין הקשור לתהליך החריף שלה, אך אינו יעיל לשינויים הכרונים שנגרמו לה.
ברכה
ד"ר אריה נמט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
דלקת עפעפיים כרונית בעין ימין
שעורה שלא עוברת הרבה זמן
עיניים גדולות ויוצאות בן 24
נפיחות מתחת לעין מה הסיבה
ניתוח קטרקט בעין במצב של IFIS
עיניים שקועות מספר שנים מה אפשר לעשות?
צלקת בעקבות כלזיון בעפעף התחתון
שאיבת שומן מעפעפיים תחתונות
באיזו דרגה מומלץ ניתוח במימון ביטוח או קופות חולים?
ערוץ הבריאות
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)