מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אני לא יודעת מה לעשות 21.7.09li sa21/07/2009
קרוב לגיל 13 נפגעתי קשה ליד העין. היתה לי פזילה מזעזעת החוצה .בדקו אותי בבילינסון ורצו לנתח אבל אבא לא הסכים ובסוף נותחתי בגיל 15 ע"י פרופסור שקיבלנו עליו המלצה.הכל היה טוב.הוא נתן לי גם תיקון לכפל ראיה שהיה לי. עכשיו אני בת 35. רופא נשים שלח אותי להבדק אם אני יכולה להמשיך לקבל גלולות כי הוא גילה את זה שהיתה לי תאונה בעבר והיתה לי לפני 22 שנים בעיה במח ורצה לדעת שאין לי כלום. הנוירולוגית עשתה לי בדיקת תנועות עיניים קשה שהצלחתי לעשות תוך שמירה על ריכוז. אמרתי לה כמה דברים על הבעיה שיש לי בעין והיא התעצבנה ואמרה שהיא לא כותבת את זה כי אחרת היא תצטרך לשלוח אותי לפסיכיאטר ואמרה שהעין היא חלק מהמח. .בפעם הבאה באתי לבדיקה עם אמא שלי. הייתי בטוחה שאמא תגיד משהו שיתמוך בי אבל כשהיא אמרה משהו אחרי שרוב הזמן היא שתקה, הנוירולוגית אמרה שגם אותה היא היתה שולחת לפסיכיאטר. את בדיקת תנועות העיניים שעשיתי אצל הנוירולוגית בנוכחות אמא שלי עשיתי ללא ריכוז, והנוירולוגית שמחה לזהות אצלי פרופטוזיס. ניסיתי להגיד משהו ואמא אמרה לי לצאת החוצה בשביל שאני לא אחמיר את המצב, אך מתי שהייתי בחוץ היא לא אמרה שום דבר והנוירולוגית שלחה את האבחנה שלה לרופא המשפחה שלי. מאז אני חושבת שראיה כפולה שתוקנה אצלי ע"י הפרופסור ז"ל ב89 חזרה לי במידה מינימלית .יש לי משקפיים חדשים פחות חזקים שמתקנים לי אותה, אם כי שדה הראיה שלי יותר גדול מהם ואולי זה לא בסדר בשביל העיניים. הדבר שהכי מפריע לי זה שהתחלתי לפזול שוב ובאופן בולט בדבר המינימלי שכנראה לא תוקן אז ע"י הפרופסור. יש לי מכתב סיכום מהניתוח ב89 וכנראה שהיה עוד מכתב ממנו שנעלם, ומידע חסר.הדימוי העצמי שלי צנח .אני מחפשת מי יוכל לאבחן לי את מה שהיה בעין ואת מה שיש עכשיו.אני חושבת שאני צריכה דימות ספיציפי של העין. אני מחפשת מי יוכל לתקן לי את זה בטיפות או בניתוח בלי לגרום לי נזק. אני אומללה לחלוטין ולא מתפקדת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לזו שמנסה להתאושש
פרופ. אריה נמט21/07/2009שלום וברכה,
ממכתבך ניכר שאת נמצאת במצוקה.
אני משוכנע שניתן לעזור לך לפחות באופן חלקי.
בשל המצב המורכב, אני מציע לפנות לרופא עיניים בסביבתך.
אם את מעונינת אשמח לבדוק אותך. (אני מקבל דרך מכבי, מאוחדת ולאומית.)
בברכה,
ד"ר אריה נמט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפניתי ביררתי
li sa13/08/2009הבעיה והשאלה היא כזו: אם הפזילה בעקבות הפגיעה תוקנה בצורה מושלמת והנפיחות בעפעף הסתברה לא כצניחה אלא נפיחות בעקבות המכה, והצלחתי להביא רופא פרטי נוירואופתלמולוג להסתכל ולהתייחס למסמך בן 20 שנה, שבקופת חולים לא מעניין אף אחד כי הוא ישן,והוא הבין בדיוק מה קרה ולא פיתח אבחנות לפי מה שזה נראה,והוא אמר שהפזילה המינימלית החלקית שיש לי היא בגלל רקמת השומן בעין שנספגה בגלל המכה שחטפתי קרוב לשם לפני 22 שנים, האם אפשר לתקן את רקמת השומן ולהחזיר את העיניים לתיאום בכל הספקטרום/קשת המבט? האם אפשר לעשות משהו? באם אפשר להשתיל רקמת שומן? הבטחון העצמי שלי הרוס במשך שנים, עכשיו מצד אחד הוא חזר כי גיליתי את האמת, ומצד שני אני חסרת תקווה לחלוטין, למרות שזה אולי נשמע קטנוני.וחוץ מזה אנ י מאוד נפגעתי מזה שהנוירולוגית בקופת חולים שרופא המשפחה שלי שלח אותי אליה מתייחסת לבעיה שלי בעין כאל חלק מהבעיה המוחית כי היא אמרה לי שהיא לא רופאת עיניים אבל את זה היא לא כתבה לרופא משפחה, ולעומת זאת היא שלחה לרופא משפחה את האבחנה שלה שיש לי פרופטוזיס, שרופא העיניים הנוירואופטלמולוג שלל ואני ממתינה שיתפנה לכתוב מכתב לרופא המשפחה שלי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה לבירור
פרופ. אריה נמט13/08/2009באופן עקרוני יש מספר אפשרויות להחזיר נפח לאיזורים שונים בגוף, כולל ארובת העין. פעולה זו מבוצעת ע"י אוקולופסטיקאים.
מאידך להחזיר טווח תנועה קשה יותר (לאחר שנים כה רבות), אם כי לעיתים אפשרי. פעולה זו מבוצעת ע"י מומחי פזילה.
נפח ניתן להחזיר ע"י השתלת שומן עצמי, חומרים טבעיים (כגון: קולגן, חומצה היאלורונית..), או שתלים מלאכותיים.
בברכה,
ד"ר אריה נמט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאז למי אני צריכה לפנות?
li sa ל.03/11/2009ואיך אני יודעת אם בקופת החולים שלי זה קיים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאוקולופלסטיקאי
פרופ. אריה נמט03/11/2009תבררי בסניף קופת החולים מיהו האוקולופלסטיקאי שעובד עם הקופה.
בברכה,
ד"ר אריה נמט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהא ו-ב
li sa10/12/2009א. אני לא יודעת איך לברר בקופת חולים ואת מי לשאול.
ב. הבנתי ששיכולה לקרות בצקת וגם נפיחות דמם וזיהום בעקבות השתלת שומן,בנוסף אני פוחדת אם הניתוח יצליח מבחינה קוסמטית חוששת מה יקרה אם הוא יצליח רק חלקית ורוצה לדעת איך עורכים את המדידות לאחר ניתוח כזה. אני מקווה שלא התבלבלתי בפורום, אבל הבנתי שזה התחום של ד"ר בן סימון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך לא וב
li sa10/12/2009פשוט הבנתי שד"ר נמט לא מתעסק עם השתלות שומן אבל אולי טעיתי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
דלקת עפעפיים כרונית בעין ימין
שעורה שלא עוברת הרבה זמן
עיניים גדולות ויוצאות בן 24
נפיחות מתחת לעין מה הסיבה
ניתוח קטרקט בעין במצב של IFIS
עיניים שקועות מספר שנים מה אפשר לעשות?
צלקת בעקבות כלזיון בעפעף התחתון
שאיבת שומן מעפעפיים תחתונות
באיזו דרגה מומלץ ניתוח במימון ביטוח או קופות חולים?
ערוץ הבריאות
האם אתם חולי ניקיון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)