רסטזיס להחזרת דמעות בעין יבשה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• רסטזיס להחזרת דמעות בעין יבשה
    יואל
    25/08/2009

אני סובלת מיובש קיצוני בעין וניסיתי את כל הדמעות המלאכותיות שקיימות

לצערי התרומה שלהם מוגבלת גם בהקלה וגם בזמן,

רופא העיניים שלי המליץ לי על תרופה שנקראת רסטזיס שמחזירה את הדמעות, מכיוון שאני בקופ"ח מכבי יש לי הנחה מסוימת אך עדיין מדובר בתרופה לא זולה ויש לקחת אותה לפחות שלושה חודשים

שאלתי היא האם אתה מכיר את רסטזיס
    מה יאתה יכול לספר לי עליה?
    ואם רסטזיס היא תרופה שמחזירה את יצור הדמעות מדוע לא רשמו לי אותה לפני?

תודה
    הודיה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• רסטזייס

פרופ' גיא בן סימון
    26/08/2009

שלום רב,

רסטזיס הינה תרופה האמורה להגביר את ייצור הדמעות הטבעיות, החומר הפעיל נקרא ציקלוספורין. היא אושרה לשימוש רק בשנים האחרונות, ועלות הטיפול יקרה.

בשנה האחרונה טפלתי במספר חולים בתכשיר זה עם הצלחה חלקית בלבד (כ 50%) כך שיש סיכוי מסויים שאכן התרופה תעזור לך, ואין מניעה לנסות. יש רוקח ברעננה המייצר את התרופה באותו ריכוז באופן עצמאי כך שתוכלי לרכוש אותה במחיר מוזל. חלק מהמטופלים טוענים שהתכשיר המקורי טוב יותר, אך זוהי למעשה אותה תרופה.

טיפולים נוספים שעלייך לשקול הוא חסימת ניקוז צינוריות הדמעות (punctal plugs) וכן בדיקה של מנח העפעפיים מאחר שלעתים חולשה של העפעף התחתון עלולה להגביר דמעת.

בנוסף יש לבחון את מצב העפעפיים לדלקת כרונית - Meibomian gland disfunction מאחר שדלקת זו נפוצה , היא גורמת ליובש משני בעיניים, וטיפול בה משפר את העין היבשה.

מובן שעליך לעבור בדיקות של זמן שבירת הדמעות ומבחן שירמר לאמוד את כמות הדמעות המימית.

בברכה,

דר' בן סימון גיא, מומחה עיניים
    כירורגיה פלסטית עפעפיים, ארובות ודרכי דמעות
    מרכז רפואי רמת אביב + יחידת אוקולופלסטיקה בית חולים תל השומר
    טלפון להתייעצות 050-2971663

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רסטזיס לי זה עזר

קרן
    15/07/2010

אני ניסיתי רסטזיס אחרי שניסיתי הרבה דמעות מלאכותיות זה ממולץ בחום.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו