כתמים מתחת לעיניים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כתמים מתחת לעיניים
    קרן
    26/08/2009

שלום רב,
    בשנה האחרונה יצאו לי כתמים צהובים/לבנים מתחת לעיניים. בתחילה נאמר לי כי מדובר בכולסטרול גבוה ו/או שומנים בדם, אך לאחר בדיקות דם מתברר כי הכולסטרול תקין וכי מדובר בבעיה אסתטית בלבד.
    רציתי לשאול מה האפשרויות במקרה הנ"ל ?
    וכן- ממה זה נוצר?

תודה רבה

קרן

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    כתמים מתחת לעיניים

הוספת תגובה

• כתמים צהובים מתחת לעיניים

פרופ' גיא בן סימון
    26/08/2009

שלום רב,

לפי תאורך נראה כי מדובר בכתמים הנקראים קסנטלזמה והם אכן משקעי כולסטרול תת עוריים. במקרים רבים אין הדבר מלווה ברמות כולסטרול גבוהות בדם.

הטיפול להסרת הכמתים הוא טיפול כירורגי - הסרת מקטע העור ותפירה ראשונית במידת האפשר. יש להבין כי אנו מוגבלים במידת העור אותו ניתן להסיר בעפעפיים על מנת לא לפגוע במנגנון הפתיחה והסגירה של העיניים.

עצתי לך לקבוע פגישת ייעוץ על מנת לאמוד את טיב הכתמים, וכן לראות האם במקרה שלך ניתן לבצע תיקון כירורגי. ככלל הניתוח פשוט באופן יחסי, ואינו מותיר צלקת.

בברכה,

דר' בן סימון גיא, מומחה עיניים
    כירורגיה פלסטית עפעפיים, ארובות ודרכי דמעות
    מרכז רפואי רמת אביב + יחידת אוקולופלסטיקה בית חולים תל השומר
    טלפון להתייעצות 050-2971663

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כתמים צהובים מתחת לעין - קסנטלזמה

חני
    17/11/2013

שלום , יש לי מחת לעין כתמים צהובים שאובחנו ע"י רופא כירוג כקסנטלזמה.
    לפני מספר שנים הסרתי אותם (היו קטנים) אבל בשנים האחרונות חזרו שוב שטח גדול יותר.
    אני מנסה להסתיר בקונסילר אך הם מפריעים לי מאוד.
    מה עליי לעשות בכדי לטפל , האם לבצע שוב ניתוח? האם קופ"ח יכולה להשתתף בעלויות של ניתוח מעין זה, בזמנו פניתי לכירוג פרטי ושלמתי המון כסף.
    האם יש טיפול אחר? איך אפשר למנוע?

אשמח לקבל תשובות לשאלותיי.

תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני ביצעתי את הניתוח הזה

מעיין
    17/02/2014

ואחרי שמונה חודשים הכתמים צצו ועלו שנית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כתמים צהובים מתחת לעין - קסנטלזמה - תגובה

פרופ' גיא בן סימון
    25/02/2014

שלום רב

על פי רוב רק ניתוח יכול להסיר קסנטלזמות, אם כי במידה שהן בשטח נרחב לא מומלץ לבצע ניתוח עם הסרה מלאה, ניתן לבצע ניתוח בשלבים.

הביטוח המשלי םשל קופות החולים אינה מכסה ניתוח כזה מאחר שהוא אסתטי בעיקרו. תוכל לבדוק בבית חולים ציבורי לעתים ניתן לבצע את הניתוח שם עם טופס 17 רגיל.

בתודה

פרופ' בן סימון

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו