שאלות פרטניות

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלות פרטניות
    li sa
    03/09/2009

איך מוסיפים שומן לרקמה בעין? איך נבדקים לפני זה? איפה עושים את זה?
    איך מתקנים טווח תנועה של גלגל העין כשזה מסובך לפחות בגלל שעברו הרבה שנים??

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלות פרטניות

הוספת תגובה

• מספר תשובות

פרופ. אריה נמט
    03/09/2009

שלום רב,

ניתן לקחת שתל שומני עצמוני משיפולי הבטן ולהשתיל במידת הצורך באיזור העפעף או הארובה.
    ההחלטה על ביצוע הפעולה והפעולה עצמה נעשים ע"י מומחה לאוקולופלסטיקה.

לגבי טווחי תנועה- תלוי במה מדובר. האם בעין טבעית או לאחר ניתוחי פזילה או לאחר ניתוח לשחזור הארובה?
    בכל אחד מהמקרים הדבר תלוי במצב השרירים. לעיתים ניתן טווח תנועות גם לאחר שנים רבות.

בברכה,
    ד"ר אריה נמט

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעצם זאת תגובה לכאן

li sa ל.
    25/01/2010

הלכתי וביררתי וניסיתי. אין לי פזילה אבל אם אני מסתכלת שמאלה בעין שמאל שאז הראיה היא לא דו עינית ,זה נראה כמו פזילה למטה ואולי קצת מאוד החוצה בגלל שהשומן שם נספג ביחד עם הדימום. אני תמיד חוששת מלהראות פגועה מאוד במח ככה ומשתדלת לא להסתכל לשם. אחרי שהייתי אצל נוירואופתלמולוג הייתי אצל רופא שמתמחה בניתוחי ארובה לבדיקה-יעוץ. מה שהוא אמר לי זה בערך שהשתלת שומן עושים רק אם העין לא רואה, כי השומן יכול ללחוץ על עצב הראיה ולפגוע בראיה במידה שאי אפשר לחזות מראש ואפילו לגרום לעיוורון. הוא אמר גם שלוקח כמה חודשים אחרי הניתוח עד שהוא מתרפא ועד שהשומן שוקע והעין מקבלת מראה רגיל. לא אכפת לי לחכות כמה חודשים אבל אני ממש לא רוצה לפגוע בראיה. מה שמעצבן אותי זה 1)שאני רוצה לברר מה כן אפשר לעשות למרות הכל 2) שהמון שנים ה20% נכות שיש לי בעין מזה נחשבו לנכות מוחית וכך נחשבתי לפגועת מח פי 3 יותר . בביטוח לאומי אני ככה וזה כבר לא משנה אבל הייתי יכולה להשיג שיקומים הרבה יותר טובים ורלוונטיים פעם והיו פוגעים לי בבטחון העצמי הרבה פחות. 3)במחשבה בדיעבד אני רוצה לשאול אם אין שום דרך, מתי שיש דימום בעין, למנוע את ספיגת השומן וממתי הדרך הזאת קייימת, אם היא קיימת. 4)כמו כן ,הכל בהנחה שאם יש דרך לתקן את הפזילה שהיא מדומה (אבל עובדה שלא כולם מודעים לכך והראיה לכך היא הרופאה הנוירולוגית שרופא המשפחה שלח אותי אליה שחשבה שיש לי פרופטוזיס, ואין לי),היא לא תפגע בעפעף.תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו