ניתוח הרמת עפעפיים??

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ניתוח הרמת עפעפיים??
    טלי
    08/09/2009

בת 54. יש לי צניחת עפעפיים עליונות.
    רופא עניים הפנה אותי למרפאת פלסטיקה-עיניים.
    מכיוון שלאימי יש גלוקומה אני במעקב הרופא . ויש לי לחץ בין 12-16 משתנה.
    מקבלת טיפות אלקול אזופט.
    בגלל צניחת העפעפיים אני מרגישה ורואה קו שחור עליון החוסם את שדה הראיה.
    בבדיקה האחרונה בשדה הראיה ראו שבשדה הראיה העליון יש הרעה משמעותית.
    אם דרך קופת חולים יאשרו לי ניתוח להרמת העפעף,
    האם אוכל לשלב באופן פרטי גם ניתוח לעפעפיים תחתונות???
    האם מקובל או רצוי לשלב את הניתוח לעפעפיים התחתונות והעליונות?
    תודה ,רון

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ניתוח הרמת עפעפיים??

הוספת תגובה

• ניתוח הרמת עפעפיים

פרופ' גיא בן סימון
    08/09/2009

רון שלום רב,

אם אכן צניחת העפעפיים העליונים גורמת להפרעה בשדה הראיה העליון ישנה התוויה רפואית לבצע את הניתוח, והוא יכול להעשות דרך הביטוחים המשלימים של קופות החולים (כמו כללית מושלם) - באופן כזה גם תוכל לבחור את המנתח אשר עובד בהסדר עם כללית מושלם.

בהחלט מקובל לבצע ניתוח משולב קוסמטי (עפעפיים תחתונים) ורפואי (עפעפיים עליונים) - הדבר עדיף על ביצוע שני ניתוחים בתאריכים נפרדים, ושני משכי החלמה (-:

בבית חולים ציבורי תוכל לבצע רק ניתוחי רפואי (צניחה ממשית של עפעפיים עליונים) אך לא ניתוח קוסמטי, מאחר שניתוחים קוסמטים אינם מבוצעים בבית החולים. הדרך היחידה שלך לשלב בין הניתוחים היא לבצע דרך ביטוחים משלימים של קופת חולים, בהם מידת ההשתתפות העצמית שלך מועטה (לחלק של העפעפיים העליונים).

אשמח לבדקך ולתת חוות דעת לגבי הניתוח וכן אופציות הניתוח בעפעפיים תחתונים (אני עובד גם עם כללית מושלם).

בברכה,

דר' בן סימון גיא, מומחה עיניים
    כירורגיה פלסטית ואסתטית, עפעפיים ארובות ודרכי דמעות
    מרכז רפואי רמת אביב, אינשטיין 40 תל אביב
    יחידת אוקולופלסטיקה, מחלקת עיניים, תל השומר
    טלפון להתייעצות 050-2971663

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מה הבדל בין ניתוח רפואי לקוסמטי?

טלי
    17/09/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הגדרת ניתוח רפואי

פרופ. אריה נמט
    17/09/2009

רון שלום רב,

רון שלום רב,

ניתוח עפעפיים מוגדר כרפואי כאשר צניחת העפעפיים העליונים גורמת להפרעה בשדה הראיה העליון. רוב קופות החולים וחברות הביטוח מעריכים את שדה הראיה באמצעות בדיקה ממוחשבת של שדה ראיה הנעשית במכונים שונים או בתי החולים.
    לאחרונה יש צורך גם בבדיקה הנעשית ע"י רופא מטעם חברת הביטוח או קופת החולים (מכבי או מאוחדת) והם מאשרים כי הניתוח הינו רפואי וממומן על ידי אותו גורם.

בברכת שנה טובה,
    ד"ר אריה נמט

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו