לייזר, יובש ומשיכת אור

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• לייזר, יובש ומשיכת אור
    שואל
    10/09/2009

שלום,
    לפני כשנתיים וחצי עברתי ניתוח להסרת משקפיים
    אינטרא לאסיק.
    הכל היה נהדר והראייה פיקס. אלא שבשנה האחרונה
    החל יובש קיצוני בעיניים (ניסיתי טיפות, טיפות סמיכות, ג'לים ומישכה - ללא הועיל).
    הותקנו לי פלאגים זמניים וחל שיפור גדול. האם ללכת על קבועים? האם יש סיכונים לסיבוכים?
    בנוסף, בשבועות האחרונים אני חווה משיכת אור ובאופן די מוזר רק שאני ברכב (מבעד לזכוכית)
    כלומר, כשאני מציץ מחלון פתוח אל מקור האור הכל כשורה. ניסיתי כמה רכבים והתופעה חוזרת על עצמה.
    מה זה יכול להיות?
    תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    לייזר, יובש ומשיכת אור

הוספת תגובה

• לייזר יובש ומשיכת אור

פרופ' גיא בן סימון
    10/09/2009

שלום רב,

לגבי שאלתך הראשונה אם פלגים עוזרים לך, בשלב זה הייתי ממליץ על פלגים זמניים למספר חודשים, ולבחון את המצב לאחר שיפלו או יוצאו. ישנם סיבוכים לפלגים קבועים כמו מיגרציה שלהם לתעלת הניקוז ולכן ניתן לדחות את השמתם. מובן שיש לעקוב אחר מבחני הדמעות כמו זמן שבירה, מבחן שירמר, מצב הקרנית, איכות הדמעות, ומצב העפעפיים.

אני סבור שתלונתך השניה נובעת מדיפרקציה משמשת המכונית בשילוב עם האברציות האופטיות בקרנית לאחר הניתוח. המומחים הטובים לכך הם הרופאים המבצעים ניתוחי רפרקציה לכן להערכתי תוכל לקבל תשובה יותר מדעית ומדוייקת מהם.

בברכה,

דר' בן סימון גיא, מומחה עיניים
    כירורגיה פלסטית, עפעפיים, ארובות ודרכי דמעות
    מרכז רפואי רמת אביב, אינשטיין 40 תל אביב
    טלפון להתייעצות 050-2971663

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו