מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הרמת עפעפייםפאולה עובדיה11/09/2009
שלום רב,
אני בת 64. עפעפיים שלי נפולות ובכוונתי לעבור ניתוח קוסמטי של ההעפעפיים העליונים.
השאלה שלי היא: איזה בדיקות רופאת העיניים המומחית בפלסטיקה של עיניים אמורה לעשות לי לפני הניתוח?
עברתי אצלה בדיקת עיניים רגילה יחד עם הרחבת האישונים והרופאה אמרה לי שיש לי יובש בעיניים וקיבלתי טיפות לרטיבות. זה הכל.
קראתי שחייבים לעשות משטח דמעות. האם זה נכון?
איזה בדיקות נוספות אני חייבת לעבור לפני הניתוח?
האם צריך לבדוק את שק הדמעות ואיך עושים זאת אם צריך.
תודה רבה
פאולה עובדיה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הרמת עפעפיים
פרופ' גיא בן סימון11/09/2009שלום רב,
ראשית עלייך לברר אם הרופאה שלך היא אכן מומחית בפלסטיקה של העין - כלומר עברה לימודים במוסד מוכר בחו"ל (בארץ אין התמחות מוכרת באוקולופלסטיקה) - בת שנה עד שלוש שנים.
הבדיקות הנהוגות בנוסף לבדיקת עיניים מלאה כוללות - תפקוד העפעפיים, מנח העין בעת סגירה, היפוך העפעף לבחון דלקות כרוניות, זמן שבירת דמעות, איכות הדמעות, מידת הפרשת הדמעות המימית, נוכחות של דלקת בשפת העפעפיים (הגורמת להפרעה באיכות הדמעות). בנוסף יש לבצע בדיקה מלאה בהרחבת אישונים, תנועות גלגלי עיניים, נוכחות של הפרעות נוירולוגיות אחרות (אם קיים).
אני נוהג גם לבצע הערכה של תפקוד השריר עם וללא טיפות מקצרות שריר, על מנת שאוכל לתכנן את הניתוח באופן מדוייק - ולקבוע את סוג הניתוח. ישנם מספר סוגים של ניתוח להרמת עפעפיים - ויש להתאים את הניתוח לכל חולה בנפרד.
בברכה,
דר' בן סימון גיא, מומחה עיניים
כירורגיה פלסטית ואסתטית, עפעפיים ארובות ודרכי דמעות
יחידת אוקולופלסטיקה, מחלקת עיניים, בית חולים תל השומר
מרכז רפואי רמת אביב, אינשטיין 40 תל אביב
טלפון להתייעצות 050-2971663* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההרמת עפעפיים
פאולה עובדיה13/09/2009לד"ר בן סימון
תודה רבה על תשובתך המהירה. הרופאה התמחתה בלונדון אבל אני לא יודעת כמה זמן. אני אשאל אותה גם לגבי שאר הבדיקות. היא רופאה ותיקה בדרום וקיבלתי הרבה המלצות.
שנה טובה
פאולה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההרמת עפעפיים
פרופ' גיא בן סימון20/09/2009בהצלחה!
דר' בן סימון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
דלקת עפעפיים כרונית בעין ימין
שעורה שלא עוברת הרבה זמן
עיניים גדולות ויוצאות בן 24
נפיחות מתחת לעין מה הסיבה
ניתוח קטרקט בעין במצב של IFIS
עיניים שקועות מספר שנים מה אפשר לעשות?
צלקת בעקבות כלזיון בעפעף התחתון
שאיבת שומן מעפעפיים תחתונות
באיזו דרגה מומלץ ניתוח במימון ביטוח או קופות חולים?
ערוץ הבריאות
האם אתם בדיכאון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)