ניתוח כלזיון - פעם שלישית :(

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ניתוח כלזיון - פעם שלישית :(
    מודאגת
    21/09/2009

שנה טובה ד"ר - מקווה שיש לך תשובה מרגיעה...

היתה לי "בועת זיהום" בעפעפ התחתון ועברתי 3 פעמים חיתוך של הבועה (כל פעם בגודל שונה)
    הפעם הראשונה היתה הבועה הגדולה ביותר אח"כ "הופיעו" שכנים יותר קטנים... לצערי

עברתי לפני כחודש את ה"חיתוך" האחרון בעפעפ העפעפ נראה פחות נפוח אבל עדיין לא לחלוטין כמו העין הבריאה
    כאשר אני מעבירה את היד וממששת את העפעפ אני מרגישה שהוא לא "חלק" יש הרגשה שקיים שם עוד נוזל/בועה???

בקיצור - סיפור ללא סופ ????

יש לך עיצה טובה? האם יש דרך להפתר ממצב זה? האם צריך "לפתוח" את העפעפ חיצנית ולא פנימית כדי שהנוזל יעלם כליל? האם יכולה להשאר צלקת?

אשמח לדעת מה הפתרונות ומה ההשלכות - אם יש.

תודה מראש :)

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• כלזיון פעם שלישית

פרופ' גיא בן סימון
    21/09/2009

שלום רב,

כלזיון פעם שלישית בייחוד אם מדובר באותו מקום מחייב ביופסיה של הנגע ושליחה לבדיקה היסטופתולוגית.

במידה שמדובר אכן בשעורות חוזרות גם אם באיזורים סמוכים באותו עפעף ניתן לשקול הזרקת קנלוג שהוא סטרואיד הגורם להעלמות הכלזיון בכ 70-80% מהמקרים. ניתן לבצע זריקה חוזרת. הדבר יעיל במיוחד כאשר אין "בועת" כלזיון לניקוז אלא אודם וחוסר אחידות ברקמת העפעף.

בברכת חתימה טובה

דר' בן סימון גיא

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו