מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- חתך טרי במצח - כיצד להימנע מצלקת?ערן גיל05/10/2009
שלום,
לפני כ 5 ימים נחתכתי במצח כתוצאה מנפילה, החתך לא היה עמוק או גדול מידי והדביקו לי אותו בקופת החולים, האם ניתן להימנע מצלקת באמצעות שימוש בקרם/משחה מסויימת?אם לא, כיצד לטפל בזה כדי למזער נזקים ככל הניתן (הבנתי שככל שמקדימים לטפל ככה התוצאות טובות יותר)
כרגע החתך נראה די דק..
שמעתי שמומלץ להשתמש בכדורי ויטמין E או טיפות על האיזור הפגוע
כמו כן שמעתי על משחות:
Kelo-cote
mederma
Arnica
אני לא יודע מה הטיפול המומלץ ואם בגלל זה משנה והאם מותר לשלב בין המשחות (האם כדאי (אין מה להפסיד) או האם זה עשוי להזיק?)
אודה לכם מאוד על עזרתכם, צרפתי תמונה של הצלקת.
תודה,
ערן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פצע מנפילה
שני13/08/2012שלום ...
נפלתי לפני 5 חודשים על הפרצוף וקיבלתי מכה באף , ורציתי לדעת האם תשאר לי צלקת ממש מכוערת כי הפצע במרכז הפנים ( בין העיניים) .ועוד דבר כי לכסות את הפצע אני משתמשת בצלליות בגון העור שלי וכך אני מכסה את הפצע כי הפצע שחור מסביב וורוד מבפנים ואני מתביישת להסתובב עם הפצע חשוף ורציתי לדעת עם זה פוגע בפצע והאם זה מעכב את תהליך הריפוי של הפצע והאם ישאר לי צלקת בעקבות כך ... ואני רוצה להעלים את הצלקת או לפחות לטשטש אותה ואני חוששת שקלו קוט לא יעזור כי עבר זמן רב . אשמח מאוד לשמוע את תגובתך בהקדם
נ.ב
עדיין לא הלכתי לרופא מאז הנפילה . האם יש צרוך ללכת לאחר שעברו 5 חודשים ?
ולמה לוקח הרבה זמן לפצע להתכסות? זאת אומרת לכסות את העור הורוד .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחתך טרי במצח
פרופ. אריה נמט06/10/2009ערן שלום רב,
באופן עקרוני צריך לזכור כי משך ההחלמה מתחכים מסוג זה הוא איטי ומדורג. התוצאה הסופית מתקבלת רק לאחר חודשים רבים ולאחר השלמת השלבים השונים של הריפוי.
בשלבים הראשונים האיזור מכוסה בגלד שהינו תוצר של תאי דלקת, כדוריות דם וטסיות. יש לתת לגלד ליפול באופן טבעי. במקביל רצוי להשתמש במשחה אניטביוטית כדוגמת סינטומיצין 3% או פוסידין. לאחר כשבוע- כלומר, מחר, רצוי להתחיל בשימוש עם משחה אניטיביוטית בשילוב עם סטרואידים. יש מגוון משחות מסוג זה, למשל: מקסיטרול.
לאחר שהפצע נסגר (כלומר: הגלד נפל, וישנה סגירה מעל קו החתך. (מתרחש לאחר כשבועיים לאחר
החבלה), ניתן להשתמש במגוון משחות או כדורים, חלקם טבעיים.
יש מספר מחקרים לגבי היעילות של כל אחד מהם. מנסיוני, Arnica יעילה וכן Kelo-cote שהינו למעשה ציפוי של סיליקון מעל החתך. יש הממליצים על כדורי ויטמין E. כפי שציינתי יש מגוון תכשירים טבעיים אך עליהם לא בוצעו מחקרים קלינים.
חשוב לא להיחשף לשמש לאחר הפציעה ובמהלך ריפוי פצע, למשך כשנה. הקרניים האולטרה-סגוליות של השמש מעכבות ריפוי פצע וגורמות לשינויים בצבע העור (היפרפיגמנטציות).
בנוסף אני ממליץ ביקור אצל רופא פלסטיקאי או אוקולופלסטיקאי כחודש לאחר החבלה. יש מקרים המצריכים הסרה כיררגית של קו הצלקת.
בברכת מועדים לשמחה,
ד"ר אריה נמט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
דלקת עפעפיים כרונית בעין ימין
שעורה שלא עוברת הרבה זמן
עיניים גדולות ויוצאות בן 24
נפיחות מתחת לעין מה הסיבה
ניתוח קטרקט בעין במצב של IFIS
עיניים שקועות מספר שנים מה אפשר לעשות?
צלקת בעקבות כלזיון בעפעף התחתון
שאיבת שומן מעפעפיים תחתונות
באיזו דרגה מומלץ ניתוח במימון ביטוח או קופות חולים?
ערוץ הבריאות
האם אורח חייכם בריא?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)