מפתח עין צר

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מפתח עין צר
    דודו
    06/10/2009

ד"ר גיא בן סימון שלום,

לפני כחודש וחצי סיימתי טיפולי הקרנה (IMRT) באזור האף (סינוסים) לאחר ניתוח להסרת גידול קטן בסינוס.

כצפוי, העור בפנים האדים וחלה נשירת שיער הפנים בחלק שהיה בטווח ההקרנה.

עין ימין, כחלק מהיותה בטווח ההקרנה, ספגה אף היא מההקרנה. כתוצאה מכך, נשרו לי הריסים התחתונים, העפעף האדים, התייבש וצנח מעט מטה והריסים העליונים (מה שנותר) ממש התקשו. בסה"כ מפתח העין נעשה קטן יותר וזה די בולט בפנים (ומציק).

בבדיקות שבצעתי אצל מס' רופאי עניים נמצא כי העין בריאה, אין פגיעה בקרנית, רשתית, או עצב הראיה. נאמר לי שהכל עניין של זמן והרקמות באזור פשוט עברו טראומה.

שאלתי, האם אני צריך לבצע בדיקות אחרות מאלו שבצעתי עד היום (ראיה בלבד) והאם יש צורך בהתערבות חיצונית ע"מ לסדר את העפעף/מפתח או האם יש משחות היכולות לעזור.

תודה על הסבלנות לתכתובת הארוכה. דרך אגב, אנחנו שכנים, אני מרחוב אינשטיין 34....

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מפתח עין צר

הוספת תגובה

• מפתח עין צר

פרופ' גיא בן סימון
    07/10/2009

דודו שלום רב,

ראשית אני מקווה כי החלמתה מהמחלה בסינוסים.

הקרנה אכן יכול לגרום שינויים הצטלקותיים בעור העפעפיים והפנים, אך יש להמתין מספר חודשים עד להתערבות כירורגית במידת הצורך.

השינויים הפיכים באופן חלקי לכן יתכן כי מפתח העפעף ישתנה. לגבי צמיחת הריסים איני בטוח אם ישובו לגדול לאחר הטיפול.

ישנן משחות מתאימות לריכוך והזנה של העור, אך עליך להוועץ עם רופא עור לצורך כך (חשוב שהמשחות לא יבואו במגע עם העיניים).

אם לעומת זאת השינוי קבוע בעפעפיים תוכל לקבוע פגישת ייעוץ על מנת להחליט האם יש מקום לטפל.

בברכת חג שמח

דר' בן סימון גיא

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו