עפעף אחד נמוך יותר מהשני

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• עפעף אחד נמוך יותר מהשני
    eyeguy15
    18/10/2009

התחלתי לקרוא קצת על הנושא והבנתי שהבעיה היא צניחת עפעף אך מעולם לא עשיתי ניתוח בעיניים או הזרקתי שום חומר כלשהו לעיניים .
    לפני כחודש שמתי לב שעפעף אחד צונח יותר מהשני ולאחר כמה ימים זה נעלם ,היום בבוקר זה הופיע שוב וזה לא נעלם .לאחר כמה שעות שזה הופיע היו לי כאבים לא קבועים [באים והולכים] מאחורי העין הצונחת .
    אולי אחד מהגורמים הבאים יכול היה לגרום לבעיה :
    -שיפשפתי הרבה העין שבא העפעף הצונח .
    -אין לי סדרי שינה קבועים או שעות שינה רבות בימים האחרונים ,רוב היום אני עייף או יישן .
    אם תוכל להגיד לי גם לאיזה סוג רופא לפנות זה יוכל לעזור לי מאוד .

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    עפעף אחד נמוך יותר מהשני

הוספת תגובה

• עפעף אחד נמוך יותר מהשני

פרופ. אריה נמט
    18/10/2009

שלום,

לעיתים מצב של עפעף צנוח הוא זמני. תופעה זו עשויה לנבוע מנפיחות של העפעף על רקע דלקת (למשל דלקת אלרגית או דלקת עפעפיים), או מאסה (למשל שעורה). חשוב מאד לשים לב מתי התופעה מתרחשת והאם היא חולפת בשעות מסוימות.
    מאידך, ישנם מצבים בהם צניחת עפעף אינה קבועה, אך מהווה סימן למחלה נוירולוגית (כגון מיאסטניה גראביס). מצב זה מתאפיין בצניחת עפעף ההולכת ומחמירה עם שעות היום או לאחר מאמץ.

רופא עינים אמור לאבחן את המצב. מומחה אוקולופלסטיקאי (פלסטיקה של העין) או נוירואופטלמולוג מטפלים באופן ספציפי בבעיות מסוג זה.

בברכה,

ד"ר אריה נמט

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו