לאחר בדיקת יובש בעיניים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• לאחר בדיקת יובש בעיניים
    גילה
    19/10/2009

אתמול נעשתה לי בדיקתTEAR BREAKE UP TIME ליובש בעיניים.לאחר כ4 שעות לערך הרגשתי גירויי בעיניים.נבדקתי אצל רופא עיניים שאיבחן SPK מה זה אומר.?קיבלתי טיפול במשחת סינטומיצין לשבועיים.האם ישנה אפשרות שהותקפתי מהחומר הצובע את הלחמית ?האם נגרם לי נזק ומהו?אציין שרק לפי שבוע לערך הפסקתי טיפול בFLM אחרי חודש וחצי של טיפול עקב דלקת בלחמית ובעפעפיים.עתה מטופלת באופטילסט לחודש.אולי בגלל רגישות העיניים הותקפתי?או אולי לא נעשתה אבחנה ברורה מצד הרופא שעדיין במצב של דלקת ובכל זאת נעשתה הבדיקה?
    קראתי שצריך לאלחש את העיניים ורק אחר כך לבצע צבע?
    מודאגת ממצבי כי אני אחרי כוויה כימית בעיניים מטיפת חומצה גופרתית לפני כשלושה חודשים.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    לאחר בדיקת יובש בעיניים

הוספת תגובה

• בדיקת TEAR BREAK UP TIME

פרופ. אריה נמט
    19/10/2009

בדיקתTEAR BREAK UP TIME מעריכה את יובש העינים. בדיקה זו לאו דוקא מבוצעת לאחר אילחוש.
    יש גם בדיקות נוספות ליובש, כמו תבחין שירמר בו מונח בשק הלחמית מקלון הנייר סופג את הדמעות ומודד את כמות הדמעות המיוצרת בשק הלחמית.
    אין כאן מוערבות של חומר מזיק, אין הפרשה של חומר לעין, ולא ידוע לי על נזק הקשור לכך.
    ה SPK הינה צביעה נקודתית של הקרנית הנגרמת פעמים רבות מיובש. זו תופעה חולפת.

בברכה,
    ד"ר אריה נמט

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו