קטרקט posterior polar

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• קטרקט posterior polar
    לירון
    22/10/2009

שלום,
    אני בת 41 ואובחן אצלי קטרקט מתקדם מסוג posterior polar בשתי העיניים. ברור לי שההחלטה אם לנתח תלויה בשאלה עד כמה זה מפריע לי, אבל אשמח לשמוע את דעתך העקרונית - לאור הסיבוכים האפשריים. ושאלה נוספת - נאמר לי שלאחר הניתוח לא אוכל לקרוא ללא משקפיים. האם זה מחוייב המציאות, והאם זה נובע מסוג הקטרקט ( כי ידוע לי שמנותחים אחרים קוראים בל משקפיים).
    תודה מראש!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    קטרקט posterior polar

הוספת תגובה

• קטרקט posterior polar

פרופ. אריה נמט
    24/10/2009

שלום רב,
    הקטרקט שאותו את מתארת עשוי להיות מולד או נרכש. מבחינת ההפרעה לראיה הוא יכול להפריע מאוד, לסנוור, להקשות בקריאה וכולי. אולם לעיתים אין הוא מפריע כמעט בראיה. הדבר תלוי בסמיכות לירוד ובמיקומו. לפיכך, קשה לדעת רק על סמך שם הקטרקט מה רמת ההפרעה מבלי לבודקך.
    לגבי היכולת לקרא לאחר הניתוח - לאחר השתלת עדשה מלאכותית תוך עינית אין יכולת לשנות את מוקד הראייה לכן, ניתן לכוון מראש ראייה טובה מקרוב או מרחוק. ניתן עקרונית לכוון את אחת העיניים לקרוב ושנייה לרחוק ובכך להסתגל למצב ללא משקפיים לאחר הניתוח. במקרים אחרים יש צורך במשקפיים לאחר ניתוח.

בברכה,
    ד"ר אריה נמט

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו