קמטים וכהות מתחת לעיניים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• קמטים וכהות מתחת לעיניים
    שירלי
    28/10/2009

שלום רב,
    אני בת 32 ורצית לשאול האם יש ניתוח או מתיחה כאשר יש קמטים מתחת לעיניים ועיגולים שחורים.
    האם יש טיפול כלשהוא שיוכל להועיל לי? כי זה מאוד מפריע לי והייתי רוצה לטפל בכך כמה שיותר מהר.
    תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    קמטים וכהות מתחת לעיניים

הוספת תגובה

• קמטים וכהות מתחת לעיניים

פרופ' גיא בן סימון
    28/10/2009

שירלי שלום רב,

ישנם מספר סוגי טיפולים או ניתוחים לעפעפיים תחתונים, תלוי במידת ההפרעה.

לרוב בגיל צעיר העיגולים השחורים נובעים מצניחה יחסית של הפנים, וכאן הטיפול המועדף יהיה חומר מילוי (טיפול מרפאתי ולא ניתוח). מטרת חומר המילוי היא לטשטש את המעבר בין העפעף התחתון ללחי. אני נוהג להשתמש בחומרים שאינם קבועים (נשארים בין שנה לשנה ומחצה) אשר להם אין תופעות לוואי אלרגיות (אודם או בצקת במקום ההזרקה) כדוגמת חומצה היאלורונית או קולגן.

כאשר יש בלט שומן נכר (לרוב בגיל מבוגר יותר) ניתן לבצע ניתוח בחתך פנימי (ללא צלקת חיצונית) לעצב את השומן (הסרה מבוקרת של שומן). במקרים אחרים בהם יש עודף עור עפעפיים תחתונים ניתן להוציא עור בצורה מבוקרת עם חיזוק השריר התת עורי (למנוע צניחה של העפעף התחתון). במקרים שיש פעילות יתר של השריר התת עורי ניתן להזריק בוטוקס במידה מבוקרת על מנת לטשטש את הקמטים.

בגילאים מבוגרים יותר (לרוב מעל 60) יש צורך בחיזוק הגיד הצדי של העפעף או קיצור העפעף.

כפי שהנך רואה ישנם טיפולים רבים המתאימים לעפעפיים תחתונים אך לפי תיאורך נראה כי לך מתאים טיפול של חומר מילוי (טיפול מרפאתי) אך עלייך לבוא להבדק לפני כן לאמוד את סוג הטיפול ומידת ההצלחה. יש להבין כי אם מדובר בכהות בלבד (ללא שקע) הטיפולים יעילים רק במידה חלקית.

בברכה,

דר' בן סימון גיא, מומחה עיניים
    כירורגיה פלסטית ואסתטית, עפעפיים ארובות ודרכי דמעות
    יחידת אוקולופלסטיקה בית חולים תל השומר
    מרכז רפואי רמת אביב
    טלפון להתייעצות 050-2971663

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו