מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- קמטים וכהות מתחת לעינייםשירלי28/10/2009
שלום רב,
אני בת 32 ורצית לשאול האם יש ניתוח או מתיחה כאשר יש קמטים מתחת לעיניים ועיגולים שחורים.
האם יש טיפול כלשהוא שיוכל להועיל לי? כי זה מאוד מפריע לי והייתי רוצה לטפל בכך כמה שיותר מהר.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קמטים וכהות מתחת לעיניים
פרופ' גיא בן סימון28/10/2009שירלי שלום רב,
ישנם מספר סוגי טיפולים או ניתוחים לעפעפיים תחתונים, תלוי במידת ההפרעה.
לרוב בגיל צעיר העיגולים השחורים נובעים מצניחה יחסית של הפנים, וכאן הטיפול המועדף יהיה חומר מילוי (טיפול מרפאתי ולא ניתוח). מטרת חומר המילוי היא לטשטש את המעבר בין העפעף התחתון ללחי. אני נוהג להשתמש בחומרים שאינם קבועים (נשארים בין שנה לשנה ומחצה) אשר להם אין תופעות לוואי אלרגיות (אודם או בצקת במקום ההזרקה) כדוגמת חומצה היאלורונית או קולגן.
כאשר יש בלט שומן נכר (לרוב בגיל מבוגר יותר) ניתן לבצע ניתוח בחתך פנימי (ללא צלקת חיצונית) לעצב את השומן (הסרה מבוקרת של שומן). במקרים אחרים בהם יש עודף עור עפעפיים תחתונים ניתן להוציא עור בצורה מבוקרת עם חיזוק השריר התת עורי (למנוע צניחה של העפעף התחתון). במקרים שיש פעילות יתר של השריר התת עורי ניתן להזריק בוטוקס במידה מבוקרת על מנת לטשטש את הקמטים.
בגילאים מבוגרים יותר (לרוב מעל 60) יש צורך בחיזוק הגיד הצדי של העפעף או קיצור העפעף.
כפי שהנך רואה ישנם טיפולים רבים המתאימים לעפעפיים תחתונים אך לפי תיאורך נראה כי לך מתאים טיפול של חומר מילוי (טיפול מרפאתי) אך עלייך לבוא להבדק לפני כן לאמוד את סוג הטיפול ומידת ההצלחה. יש להבין כי אם מדובר בכהות בלבד (ללא שקע) הטיפולים יעילים רק במידה חלקית.
בברכה,
דר' בן סימון גיא, מומחה עיניים
כירורגיה פלסטית ואסתטית, עפעפיים ארובות ודרכי דמעות
יחידת אוקולופלסטיקה בית חולים תל השומר
מרכז רפואי רמת אביב
טלפון להתייעצות 050-2971663* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
דלקת עפעפיים כרונית בעין ימין
שעורה שלא עוברת הרבה זמן
עיניים גדולות ויוצאות בן 24
נפיחות מתחת לעין מה הסיבה
ניתוח קטרקט בעין במצב של IFIS
עיניים שקועות מספר שנים מה אפשר לעשות?
צלקת בעקבות כלזיון בעפעף התחתון
שאיבת שומן מעפעפיים תחתונות
באיזו דרגה מומלץ ניתוח במימון ביטוח או קופות חולים?
ערוץ הבריאות
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)