שאלה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלה
    אריאל
    15/11/2009

בזמן האחרון שמתי לב לירידה מוזרה בראייה שלי, כאשר בעין ימין אני לא רואה טוב למרחק, ובעין שמאל אני לא רואה טוב לקרוב! וליהפך, עין ימין רואה מצויין לקרוב ועין שמאל רואה מצויין למרחק.
    האם זה אפשרי, ואיך פותרים בעייה כזאת, תודה רבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• הבדל בראיה בין העינים

פרופ. אריה נמט
    16/11/2009

כרמית שלום,

את מתארת מצב הקרוי "אנאיזוקוניה", שמשמעותו- מספר שונה בין העינים. מצב זה עשוי להתגלות באופן פתאומי למרות שהוא קיים שנים רבות. במצב זה במידה ובעין אחת המספר קרוב ל"0", עין זו רואה מצוין לרחוק, ואם בעין השניה המספר בין מינוס 1 ל 3, היא רואה מצוין לקרוב.

כמובן שייתכן ומצב זה נוצר בזמן האחרון, ואינו מצב קבוע. לכן, רצוי לערוך בדיקת עינים מלאה ע"י רופא עינים על מנת לוודא שאכן הענין הינו רק פער במספר ולא בעיה אחרת.

במידה ואכן כל הענין הוא הבדל במספר, אין צורך להרכיב משקפים או לטפל. ניתן פשוט ליהנות מראיה טובה לקרוב בעין אחת ולרחוק בשניה. (מצב הקרוי "מונוויזן")

בברכה,
    ד"ר אריה נמט

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו