קטרקט

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• קטרקט
    דקלה
    24/11/2009

לסבי היה קטרקט בשתי העיניים והוא עבר ניתוח לפני כשנתיים.

האם זו מחלה תורשתית?

ישנם דברים שעלי להיזהר מהם או בדיקות שעלי לעשות?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    קטרקט

הוספת תגובה

• קטרקט

פרופ' גיא בן סימון
    24/11/2009

שלום רב

קטרקט אינה מחלה תורשתית בגיל המבוגר, ורובנו סובלים מעכירות כלשהיא בעדשה החל מגיל 40-50. אין משמעות הדבר כי כולנו נזדקק לניתוח הסרת הירוד (קטרקט) ורק חלק מהאנשים מגיעים בסוף לניתוח.

הסיבות לניתוח כוללות ירידה בראיה שאינה מתוקנת על ידי משקפיים או עדשות, או סנוור. בכל מקרה מומלץ לבצע בדיקת רופא עיניים אחת לשנה החל מגיל 40 וזאת לשלול מחלות שתלויות בגיל כמו ירוד, גלאוקומה או ניוון מרכז הרשתית.

קטקרקט מולד הינו תורשתי בחלק מהמקרים אך זוהי מחלה נדירה

כיום אין דרך יעילה למנוע קטרקט כולל לקיחת ויטמינים. אך הניתוח ברוב המקרים הוא בטוח ומאוד יעיל.

בברכה,

דר' בן סימון גיא, מומחה עיניים
    כירורגיה פלסטית ואסתטית, עפעפיים ארובות ודרכי דמעות

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• החלמה שלאחרי הניתוח

נעמי
    10/12/2009

עברתי ניתוח קטרקט לפני 5 ימים. לא היו כאבים בכלל. אלא שאני עדיין לא מצליחה לקרא בעין המנותחת. הביקורת שלי רק בעוד שבועיים. יש לציין שאני קצרת רואי -6 והעדשה שהשתילו לי הורידה לי את המספר ל-3 השאלה שלי האם אפשר לנתח גם את העין השניה למרות שהקטרקט שם רק בהתחלה? כדי שלא יהיה הפרש גדול ככ בין העיניים.
    ושאלה שניה למה עדיין קשה לי לקרא בעין המנותחת?
    תודה על תשובתך דוקטור
    נעמי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לאחר ניתוח ירוד

פרופ' גיא בן סימון
    11/12/2009

שלום רב

אם הושתלה בעינך עדשה מכוונת ל 3- משמע שאת צריכה לקרוא ממרחק של 33 סמ' בבהירות.

עליך להבין כי לוקח זמן עד אשר מגיעים לרפרקציה הרצויה ולרוב מומלץ להמתין כחודש לאחר הניתוח, להחלמה מלאה.

לאחר מכן ניתן לבצע רפרקציה ולראות את התשבורת האמיתית של העין. לעתים יש שינויים קלים בין הרפרקציה האמיתית שמקבלים למה שכוון ושינויים אלה יכולים להשפיע על מרחק הקריאה. על פי רוב לא ניתן לצפות שינויים אלה מראש ורמת הדיוק היום בניתוחים היא 0.5 דיופטר.

לאחר החלמה של העין בהחלט ניתן לבצע ניתוח בעין השניה גם אם אין בה קטרקט על מנת להשוות את הרפרקציה בין שתי העיניים.

בברכה,

דר' בן סימון גיא

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו