בלט עין כתוצאה מפעילות יתר בבלוטה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום
 
  • בלט עין כתוצאה מפעילות יתר בבלוטה
    דנה
    24/09/2007

    שלום,
    אני סובלת מפעילות יתר בבלוטת התריס וכתוצאה ממנה מבלט בעין ימין. רציתי לדעת מה אפשרויות הטיפול בבלט העין (מעבר לתרופות בפעילות היתר) מכיוון שלא חל שיפור בבלט מאז שהתחלתי טיפול בבלוטה (מזה כחצי שנה) ונאמר לי שאין קשר ישיר בין התייצבות הבלוטה לבין הירידה בבלט העין.
    קראתי על טיפול בסטרואידים, קרינה חיצונית לאורביטות או ניתוח להקלת הלחץ.
    מהם הסיכויים והסיכונים שבטיפולים השונים?

    * המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

    הוספת תגובה

     

    לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

  • יתר פעילות בלוטת התריס

    פרופ. אריה נמט
    25/09/2007

    דנה שלום

    אכן הטיפולים כוללים: סטרואידים, קרינה חיצונית או ניתוח להקלת הלחץ.
    ראשית יש לעקוב אחר מצב בלט העין, שדה הראיה ושאר תפקודי הראיה. במקביל יש לאזן את פעילות הבלוטה, בדר"כ ע"י אנדוקרינולוג. המחלה הפעילה נמשכת לרוב עד שנה וחצי עד להתייצבותה. בשלב זה ניתן לשקול ניתוח לשבירת עצמות הארובה והרחבת נפח הארובה.
    הסיכון בסטראודים כולל תופעות לוואי כמו עלית לחץ דם, הפרעה במאזן הסוכרים והמלחים, הפרעה באיזון ספירת הדם, השמנה, פגיעה בעצמות ועוד. הסכנות בהקרנה הן פגיעה בעדשת העין או ברשתית, אך לא ברמות הההקרנה כיום. הסיכונים בניתוח הינם פגיעה בכלי דם או עצבים בארובה, פגיעה בראיה, דימום, זיהום, אסימטריה ועוד.
    יש מקרים בהם יש צורך לבצע את הטיפולים מבחינה רפואית לצורך שמירה על הקרנית או עצב הראיה. . לרוב הטיפול נעשה לצורך קוסמטי. למרות הסכנות האמורות, יש לזכור שלעיתים בלט העין יוצר מראה מאד לא סימפטי, והמטופל מעדיף במסגרת הסיכוי מול הסיכון לבצע את הניתוח.

    בברכה

    ד"ר אריה נמט

    * המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     

    לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום


שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו