מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בלט עין כתוצאה מפעילות יתר בבלוטהדנה24/09/2007
שלום,
אני סובלת מפעילות יתר בבלוטת התריס וכתוצאה ממנה מבלט בעין ימין. רציתי לדעת מה אפשרויות הטיפול בבלט העין (מעבר לתרופות בפעילות היתר) מכיוון שלא חל שיפור בבלט מאז שהתחלתי טיפול בבלוטה (מזה כחצי שנה) ונאמר לי שאין קשר ישיר בין התייצבות הבלוטה לבין הירידה בבלט העין.
קראתי על טיפול בסטרואידים, קרינה חיצונית לאורביטות או ניתוח להקלת הלחץ.
מהם הסיכויים והסיכונים שבטיפולים השונים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יתר פעילות בלוטת התריס
פרופ. אריה נמט25/09/2007דנה שלום
אכן הטיפולים כוללים: סטרואידים, קרינה חיצונית או ניתוח להקלת הלחץ.
ראשית יש לעקוב אחר מצב בלט העין, שדה הראיה ושאר תפקודי הראיה. במקביל יש לאזן את פעילות הבלוטה, בדר"כ ע"י אנדוקרינולוג. המחלה הפעילה נמשכת לרוב עד שנה וחצי עד להתייצבותה. בשלב זה ניתן לשקול ניתוח לשבירת עצמות הארובה והרחבת נפח הארובה.
הסיכון בסטראודים כולל תופעות לוואי כמו עלית לחץ דם, הפרעה במאזן הסוכרים והמלחים, הפרעה באיזון ספירת הדם, השמנה, פגיעה בעצמות ועוד. הסכנות בהקרנה הן פגיעה בעדשת העין או ברשתית, אך לא ברמות הההקרנה כיום. הסיכונים בניתוח הינם פגיעה בכלי דם או עצבים בארובה, פגיעה בראיה, דימום, זיהום, אסימטריה ועוד.
יש מקרים בהם יש צורך לבצע את הטיפולים מבחינה רפואית לצורך שמירה על הקרנית או עצב הראיה. . לרוב הטיפול נעשה לצורך קוסמטי. למרות הסכנות האמורות, יש לזכור שלעיתים בלט העין יוצר מראה מאד לא סימפטי, והמטופל מעדיף במסגרת הסיכוי מול הסיכון לבצע את הניתוח.
בברכה
ד"ר אריה נמט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
דלקת עפעפיים כרונית בעין ימין
שעורה שלא עוברת הרבה זמן
עיניים גדולות ויוצאות בן 24
נפיחות מתחת לעין מה הסיבה
ניתוח קטרקט בעין במצב של IFIS
עיניים שקועות מספר שנים מה אפשר לעשות?
צלקת בעקבות כלזיון בעפעף התחתון
שאיבת שומן מעפעפיים תחתונות
באיזו דרגה מומלץ ניתוח במימון ביטוח או קופות חולים?
ערוץ הבריאות
האם את/ה טיפוס בוגדני?
.jpg)
.jpg)
.jpg)





.jpg)




