יובש בעיניים לאחר כוויה כימית

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• יובש בעיניים לאחר כוויה כימית
    גילה
    26/12/2009

לפני כחצי שנה נפגעתי בעבודה מחדירת טיפת חומצה גופרתית לעין שמאל.היתה כוויה פגיעה בלחמית ובקרנית.כעבור שבועיים חזרתי לעבודה כי חשבתי שהחלמתי אולם אז נצרבו לי שתי העיניים. בגלל הרגישות בעיניים.
    התפתח יובש מאוד חזק ואני לא יכולה לצאת מהבית ללא משקפי שחיה האוטמות ומגנות על העיניים מיובש של מזגן רוחות ואבק.אני סובלת מכאבים צריבות שרפות עיפות בעיניים אודם וורידים בולטים בעיניים.סינוור והילה.טיפות ויסקוטירס לא מקל על היובש הקשה.בדיקת BUT נמצא8 שניות בכל עין מבחן שירמר 8 ממ עין ימין ו16 ממ עין שמאל .בבדיקת טופוגרפיה אי סדירות בקרנית.כמו כו אובחן פינגווקולות בלחמית משתי הצדדים.SPK מפוזרים על אזורי הפינגווקולהבשתי העיניים.מה משמעות המימצאים??
    ביטוח לאומי לא מוצא את הקשר בין הכוויה הכימית ליובש הקשה ולסבל שאני סובלת איך אוכל להוכיח זאת?אני לא בכושר עבודה ומאז כחצי שנה אני לא עובדת ואני אבודה. גם סובלת וגם התיאשתי ממצבי ..מה האיבחון ומה הטיפול שלא הציעו לי עד עתה???????.עזרה בבקשה....

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• יובש בעיניים

פרופ' גיא בן סימון
    26/12/2009

גילה שלום רב

אכן את מתארת מצב קשה מאוד של יובש בעיניים עם הפרעה תפקודית ממשית.

משמעות הממצאים שמידת ייצור הדמעות אצלך מופחתת וכן יש שריטות עדינות - SPK על גבי קרנית העין (מה שגורם לכאב, סינוור, תחושת גוף זר).

טיפולים נוספים אותם ניתן לשקול כוללים טיפות RESTASIS, טיפות אנטי דלקתיות, פקקים למניעת ניקוז הדמעות - Punctal plugs המשאירים את הדמעות הטבעיות יותר בעין, שימוש במשקפי מגן, ג'לים מסככים. לעתים יש חולשה או שינוי מנח העפעפיים אשר ניתוח יכול לשפר את התלונות.

עצתי לך לקבוע פגישת ייעוץ אצל אוקולופלסטיקאי מומחה או מומחה לקרנית על מנת לבחון את הטיפולים המתאימים לך.

בברכה,

דר' בן סימון גיא, מומחה עיניים
    כירורגיה פלסטית ואסתטית, עפעפיים, ארובות ודרכי דמעות
    יחידת אוקולופלסטיקה בית חולים תל השומר
    מרכז רפואי רמת אביב, אינשטיין 40 תל אביב
    טלפון להתייעצות 050-2971663

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו