אבצס ותסנין בקרנית

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אבצס ותסנין בקרנית
    בת 26
    06/02/2010

אני בת 26 ,
    לא סובלת ממחלות בעינים ,מרכיבה עדשות מגע דקות לרחוק יומיומית ולפעמיים משקפיים ....
    מאיתמול חשתי מין גןף זר בעין שמאל עם דקירות , דמעות ... הלכתי לרופא משפחה שהפנה אותי למיון בחשד לאבצס בקרנית...
    במיון - אובחן אבצס עם תסנין במעגל קוטר 0.95מ"מ בקרנית, ארוכה אינטלרוקנית מעליו ....
    תרופות :
    ATROPIN 1ֵ פעמיים ביום
    Vigamox כל שעה
    Erythromycin 3 פעמיים ביום
    וכמובן לחזור מחר להם ...

מה זה בכלל אבצס ותבנין בקרנית ? והאם זה הגינוני לשים טיפות כל שעה כולל בלילה ?

תודה והשבת שלום

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    אבצס ותסנין בקרנית

הוספת תגובה

• אבצס בקרנית

פרופ' גיא בן סימון
    07/02/2010

שלום רב

אבצס בקרנית הוא לרוב זיהום חיידקי משני לעדשות מגע.

הטיפול הוא טיפות אנטיביוטיקה (ויגמוקס במקרה שלך) כל שעה על מנת שלא יתפשט לאיזור נרחב בקרנית או חמור מכך לתוך החלק הקדמי של העין.

כאשר מטפלים לרוב יש ריפוי מלא ללא נזק שארי לעין או לראיה. אם מאידך לא מטפלים עלול להווצר זיהום קשה עם נזק בלתי הפיך לעין ולראיה, ולכן בהחלט חייבים לקחת טיפות כל שעה אפילו בלילה כהמלצת הרופא המטפל.

אבצס בקרנית לרוב הינו משני לעדשות מגע, כך שחשוב מאוד להקפיד על היגיינה וחיטוי עדשות מגע בתמיסות המומלצות. מובן שאסור להרכיב את עדשות המגע בזמן זיהום פעיל, ורק לאחר בדיקת הרופא המטפל.

בברכה,

דר' בן סימון גיא

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אבצס בקרנית

רחל
    22/08/2011

ניתנו לי שלוש סוגי טיפות כאשר אחד מהם צריך לקחת 2 ביום - טיפות להרחבת האישון . פעם ראשונה ב-8 ופעם שנייה ב-9 בערב לקחתי אותם בטעות האחד ב8 בבוקר והשנייה ב 3 בצהרים השאלה היא אם לטפטף פעם שלישית בלילה ?,עקב הבילבול שנוצר
    אודה לכם מאוד אם אוכל לקבל תשובה בהקדם האפשרי . :) התרופה הינה cyclopentolate

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אבצס בקרנית,אשמח לתשובה

רחל
    22/08/2011

ניתנו לי שלוש סוגי טיפות כאשר אחד מהם צריך לקחת 2 ביום - טיפות להרחבת האישון . פעם ראשונה ב-8 ופעם שנייה ב-9 בערב לקחתי אותם בטעות האחד ב8 בבוקר והשנייה ב 3 בצהרים השאלה היא אם לטפטף פעם שלישית בלילה ?,עקב הבילבול שנוצר
    אודה לכם מאוד אם אוכל לקבל תשובה בהקדם האפשרי . :) התרופה הינה cyclopentolate

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו