ציסטה שומנית בעפעף

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ציסטה שומנית בעפעף
    מיכל
    26/02/2010

שלום,

לפני שלושה ימים עברתי ניתוח בעפעף התחתון. תחילה חשבו שיש לי כלזיון, ובמהלך הניתוח הרופא גילה שזו ציסטה שומנית. הרופא הסירה מבחוץ ותפר את המקום.
    יש לי מספר שאלות:
    1. מה יותר חמור ציסטה שומנית או כלזיון?
    2.מה נוטה יותר לחזור?
    3.האם הניתוח יותיר לי צלקת?
    4. אם כן, כדאי לי להשתמש במשחה להעלמת צלקות (קלו-קוט), ומתי יהיה ניתן להתחיל להשתמש בה?
    5. הרופא השתמש בתפרים נמסים, כמה זמן אמור לקחת להם להינמס?
    6.מתי אוכל לחזור להתאפר?

סליחה על ריבוי השאלות, אשמח אם תשיב:)
    תודה רבה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ציסטה שומנית בעפעף

הוספת תגובה

• ציסטה שומנית

פרופ' גיא בן סימון
    27/02/2010

שלום רב,

לפי תאורך נראה כי מדובר בנגע שפיר בעפעף. אין לדעת במדויק את טיב הנגע מאחר שציסטה שומנית יכולה להיות בלוטת חלב, בלוטת זעה, ועוד מספר רב של אבחנות. רק לאחר קבלת תשובה היסטופתולוגית נוכל לדעת בודאות את טיב הנגע.

חתך בחלק החיצונית בעפעף (עור) עלול להשאיר צלקת אם כי במרבית המקרים קשה להבחין בה, אם החתך נעשה בחלקו הפנימי של העפעף הרי שהצלקת פנימית ולא ניתן לראותה.

ישנם מספר רב של סוגי תפרים נמסים חלקם נמס תוך מספר ימים ואחרים תוך מספר שבועות, תלוי בסוג התפר. מומלץ לחזור להתאפר לאחר ריפוי ראשוני, על פי רוב 2-3 שבועות לאחר הסרת הנגע.

משחה להסרת צלקות לא מומלצת בשלב כה מוקדם, וחשוב לדעת כי משחה המתאימה לאיזורים אחרים בגוף לא בהכרח בטוחה לשימוש באיזור העפעפיים, ישנן משחות סטרואידליות / אנטיביוטיות העוזרות לתהליך הריפוי בשלב מוקדם, תוכל להוועץ ברופא המנתח לגבי טיפול אפשרי.

אשמח לענות על שאלות נוספות בנושא אם תתעוררנה.

בברכה,

דר' בן סימון גיא, מומחה עיניים
    כירורגיה פלסטית ואסתטית, עפעפיים, ארובות ודרכי דמעות

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו