מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- לאחר ניתוח לייזר ופטריגיוםיעקב נג'אתי04/04/2010
לפורום שלום
לפני כ- 4 שנים ביצעתי ניתוח לייזר לתיקון הראייה בשתי העיניים
הניתוח עבר בהצלחה {כולל תיקון צילינדר בעין אחת}
... הדמעות בעיניים נעלמו כמעט כליל, ביום יום אני זקוק לטיפות תחליפי דמעות באופן קבוע.
לפני כחצי שנה הרגשתי עצם זר בעין בצורת שומן בולט.
קישרתי את זה לניתוח הליזר את הרופאים במכון הליזר אמרו שזה לא קשור אליהם והפנו אותי לרופא פלסטיקאי לאחר שאמרו לי שזה פטריגיום שנגרם מחשיפה גבוהה לשמש ..עקבעבודתי במקומות חשופים לשמש.
בתאריך 23-3-2010 ביצעתי ניתוח להסרת פטריגיום כולל השתלת לחמית ..מראש הודעתי לרופא שביצעתי בעבר ניתוח לייזר וייתכן שה"מתלה" של הניתוח עדיין פתוח הוא בדק ואמר שאין סיבה לא לבצע את הניתוח מאחר ששכבת השומן עלתה על האישון בסך הכל מילימטר אחד ואין עניין להגיע אל המתלה.
היום ..לאחר שבוע וחצי מניתוח הפטריגיום אני מבחין בירידה בחדות הראיה בעין המנותחת.
א. האם הפטריגיום נגרם בנוסף לכך שהייתי חשוף לשמש זמן רב, גם עקב כך שאין דמעות סדירות לעיניים?
ב. האם תופעת ירידת חדות הראייה לאחר ניתוח פטריגיום היא נורמלית ותסתדר עם הזמן באופן טבעי? ואם כן ,תוך כמה זמן?
ג. האם ייתכן שהרופא אכן פגע בראייה שלי?
ד. האם אפשר להחזיר את הדמעות לעיניים ולהפסיק את תופעת היובש?
מודה לכם מאד
יעקב
4-4-2010
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניתוח פטריגיום לאחר ניתוח לייזר
פרופ' גיא בן סימון04/04/2010שלום רב
פטריגיום אכן נגרם כתוצאה מחשיפה ממושכת לשמש
ירידה קלה בחדות ראיה יכולה להיות לאחר הניתוח בשל דלקת מקומית, בצקת באיזור שתל הלחמית ושינויים באסטיגמטיזים בקרנית (פטריגיום עצמו גורם לאסטיגמציה ATR כאשר ניתוח עשוי לשנות אסטיגמציה זו). אם כי לרוב השינויים קטנים ואינם משמעותיים וחוזרים 1-2 חודשים לאחר הניתוח. שבוע וחצי לאחר הניתוח עדיין מועד קרוב מדי לניתוח.
הסיכון שהיתה פגיעה בראיה הוא מאוד נמוך, ביחוד אם הרופא המנתח בדק אותך לאחר מכן.
אין כל מניעה להשתמש בתחליפי דמעות עדיף ללא חומר משמר
בברכה,
דר' בן סימון גיא, מומחה עיניים
כירורגיה פלסטית ואסתטית, עפעפיים, ארובות ודרכי דמעות
יחידת אוקולופלסטיקה בית חולים תל השומר
מרכז רפואי רמת אביב, אינשטיין 40 תל אביב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
דלקת עפעפיים כרונית בעין ימין
שעורה שלא עוברת הרבה זמן
עיניים גדולות ויוצאות בן 24
נפיחות מתחת לעין מה הסיבה
ניתוח קטרקט בעין במצב של IFIS
עיניים שקועות מספר שנים מה אפשר לעשות?
צלקת בעקבות כלזיון בעפעף התחתון
שאיבת שומן מעפעפיים תחתונות
באיזו דרגה מומלץ ניתוח במימון ביטוח או קופות חולים?
ערוץ הבריאות
האם אתם פרפקציוניסטים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)