פטוזיס מולד

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• פטוזיס מולד
    ענת
    21/04/2010

שלום דוקטור, אני בת 33 , יש לי פטוזיס בעין שמאל מלידה, בנעוריי עברתי 2 ניתוחים שלא צלחו.
    נכון לעכשיו מציעים לי ניתוח של השתלת חוט כדי שהעין תהייה פתוחה אבל החסרון הוא שהעין תהייה פתחוה כל הזמן ולכן אני לא רוצה לעשות ניתוח מסוג זה,
    שאלתי היא האם יש עוד אפשריות חוץ מניתוח עם החוט.
    חשוב לי לציין שמבחינת ראיה אין לי בעיה ואני רואה מצוין. הבעיה היא יותר חיצונית כי זה הדבר הראשון שרואים אצלי.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    פטוזיס מולד

הוספת תגובה

• תיקון פטוזיס

פרופ' גיא בן סימון
    22/04/2010

שלום רב

ישנם מספר סוגי ניתוחים לתיקון צניחת עפעף מלידה, בהתאם למידת התפקוד של שריר העפעף ולמראה העפעף (קפל עפעף, תנועתיות במבט כלפי מטה, מנח הגבה).

אני מניח שהניתוחים הראשונים כללו קיצור שריר העפעף אשר במקרים רבים הוא טיפול הבחירה כאשר תפקוד שריר העפעף שמור באופן יחסי.

אם עתה אין תפקוד לשריר (מידת התנועתיות שלו פחותה מ 4 ממ'), העפעף עדיין צנוח, ואת משתמשת בשריר הגבה לפתחו - יש סיכוי טוב להצלחת הניתוח.

עליך להבין כי התוצאה לעולם לא תהיה מושלמת וכן לעולם מראה העין לא יהיה דומה לעין השניה, אך עשוי להופיע שיפור נכר במראה כך שצניחת העפעף תהיה פחות נכרת.

אכן לאחר ניתוח כזה העין פתוחה ויש צורך להשתמש בטיפות עיניים מסככות.

ישנם ניתוחים דומים כמו קיצור מקסימלי של שריר העפעף, חיבור העפעף לגיד, או העברת שריר המצח לעפעף אך כולם פועלים על אותו עקרון ומבחינת תוצאה דומים לניתוח המוצע לך.

בהצלחה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו