מפתח עין מולד

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מפתח עין מולד
    אסמטריה
    30/04/2010

שלום
    בתקופה האחרונה שמתי לב שלבן שלי(3חודשים) עין שמאלית יותר גדולה, לפי בדיקת רופא העיניים
    ראיה בסדר העיניים מגיבות לאור והאישונים שווים, ולכן הוא קבע כי התופעה מפתח עין קל מולד
    והציע לנו לחקות אם ההבדל בין שתי העיניים גדל אז לחזור לבדיקות.
    אני לא שקיטה ומאז כל יום מסתכלת בעיניים של הבן לפעמים רואה ששתי העיניים שוות במיוחד כאשר נחשף לשמש . ולרוב רואה שיש הבדל משמעותי , גם נראה לי שהאישון בעין שמאל יותר רחב מעין ימין. למרות שהרופא אמר ששתיהם שווים. רוצה יותר מידע על התופעה מה יכול להיות? יש טיפול האם הבעיה תהיה יותר חמורה במהלך ההתפתחות?? האם יש עין פחות מתפתחת? רוצה גם לקבוע תור לצורך בדיקה? ששכחתי להגיד כי הצד הדומננטי אצל הילד צד שמאל הוא מעדיף לישון והראש לצד שמאל גם בהנקה מעדיף צד שמאל האם זה קשור?
    תודה רבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מפתח עין מולד

הוספת תגובה

• מפתח עין מולד

פרופ. אריה נמט
    01/05/2010

רימה שלום וברכה,

ראשית יש לזכור כי מבנה הפנים בכלל, והעיניים (כולל הארובות והעפעפיים) בפרט, אינם זהים בשני הצדדים ברוב האנשים. בדיקה מדוקדקת תגלה אצל רובינו אסימטריה.
    מפתח עין אסימטרי מולד הינו ממצא שכיח, וחשוב להבחין אותו ממצבים דומים של צניחת עפעף. במקרה של מפתח אסימטרי, אין הבדל במפתח העין במצבים שונים (של חשיפה לשמש או תנאים אחרים).
    חשוב לציין כי שוני בגודל האישונים הינו ממצא שדורש בירור מעמיק יותר, אך ממצא זה נדיר יותר. (הכוונה להבדל משמעותי בגודל האישונים- מעל 1 מ"מ).

חשוב אם כן לבצע בדיקה. עם זאת, יש לזכור כי בדיקה בגיל זה אינה פשוטה ורצוי לבצע אותה ע"י רופא עיניים מומחה לידים. אין קשר לצד הדומיננטי של השינה ולצד ההנקה.

בברכה,

ד"ר אריה נמט

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו