פגיעה בראיה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• פגיעה בראיה
    פיג'י
    10/05/2010

שלום רב,
    מגיל צעיר אני סובלת מקוצר ראיה גבוה מאד למעלה מ-40 שנה (כיום מספרים: 16-18) ללא בעיות נלוות.
    לפני 3 שנים עברתי ניתוח להרמת עפעפיים (עליונים ותחתונים) באישור ובמימון (חלקי) של הקופה.
    את הניתוח ביצע רופא פלסטיקאי - (ללא התמחות באוקופלסטיקה)
    מיד לאחר הניתוח הופיעה "ראייה כפולה" שלא חלפה עד היום.
    ה"ראיה הכפולה" אינה יציבה, חומרתה משתנה במהלך היום (בבדיקות אופטימיטרסטים/ואורטופטיסטים נמצאו ערכים: בצהרים-9 פריזמות, בערב-15 פריזמות...) -
    מן הראוי לציין שבמהלך השנים שחלפו מהניתוח עברתי בדיקות רבות מאד על מנת לשלול ממצאים פתולוגים - ולא נמצא מה גרם לכפל הראיה. בנוסף-מסוכן מדי לנתח / לתקן את הפזילה. (האבחנה: חולשת שריר ימני אלכסוני עליון...)
    נכון להיום: איכות ראייתי ירדה פלאים, אני רואה "כפול" בחומרה משתנה, אינני נוהגת בשעות הערב
    ואף גורם מקצועי אינו מוכן לקחת את האחריות ולהתקין לי משקפיים.
    מה עושים????
    האם מנסיונכם קיימת אפשרות של פגיעה בראיה לאחר ניתוח הרמת עפעפיים?
    אשמח לעצה!!
    תודה רבה.
    .

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    פגיעה בראיה

הוספת תגובה

• כפל ראיה לאחר ניתוח עפעיים

פרופ. אריה נמט
    10/05/2010

שלום רב,

יש מספר אפשרויות להסבר לכפל הראיה. אני מבין כי הכפל הוא רק כששתי העינים פקוחות (ולא בכל עין בנפרד.)
    אם אכן האירוע התרחש בסמוך ולאחר הניתוח וישנה חולשה של האלכסוני העליון, ייתכן כי הוא נפגע במהלך הניתוח, אף שזו פגיעה מאד לא שכיחה בניתוח מסוג זה שעברת. אם אכן זו האבחנה איני משוכנע שלא כדאי לשקול ניתוח פזילה לתיקונו ע"י מומחה פזילה.

במידה ואין המלצה לבצע ניתוח מסוג זה, איני מאמין שאין אופטומטריסט ראוי שלא יתן תיקון פריזמתי. אני משוכנע שהגעת לאנשי מקצוע טובים בתחום. אם את צריכה המלצות, אשמח לתת.

לגבי השוני ברמת כפל הראיה בין שעות היום השונות- הדבר מצריך בירור נוירולוגי לשלילת מחלה מסוג מיאסטניה גראביס. (שעשויה להתבטא בעינים בלבד).

מקווה שעזרתי במעט.
    בברכה,

ד"ר אריה נמט

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו