צניחת עפעף או עודף עור בעפעף?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• צניחת עפעף או עודף עור בעפעף?
    מצוקה
    16/07/2010

שלום רב,

לאחרונה יש לי בעיה עם עפעף שמאל בעין. בהתחלה חשבתי שזו נפיחות, אחר כך הייתי אצל רופא שהציע שאולי זו צניחת עפעף (כשהייתי אצלו, זה לא היה בולט) בעקבותיה התחלתי בירור לשלילת מיסטניה גראביס (MG), למרות שאין לי אף אחד מהסימפטומים האחרים של המחלה. לאחר חיפוש מעמיק באינטרנט, עכשיו אני חושבת שאולי יש לי עודף עור בעפעף. הסיבה היא, שהעפעף לא נופל על האישון, אלא מה שקורה זה שנוסף לי כפל מעל העפעף, מה שגורם לגבה בצד זה להתרומם מעט והעין נראית עייפה. זה בכלל לא מצמצם לי את שטח העין. אני בחרדה נוראית בגלל הבירורים של הMG, ורציתי לשאול האם התיאור יותר מתאים לעודף עור או לצניחת עפעף? האם יש צניחת עפעף שמלווה בכפל בלבד ולא בהקטנת שטח העין? אם זה עודף עור, האם יכול להיות שזה ישתנה לאורך היום? זאת אומרת שלפעמים זה יהיה יותר טוב ולפעמים יותר גרוע? (כי בגלל זה חושדים לMG, אך האם זו דינמיקה שמתאימה גם לעודף עור בעפעף?). אשמח לתשובתכם המהירה! אני ממש במצוקה וכל הבדיקות אורכות ועוד יארכו זמן... תודה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• צניחת עפעף או עודף עור בעפעף

פרופ. אריה נמט
    18/07/2010

שלום רב,

פעמים לא מעטות מבקש רופא העייים לוודא כי צניחת העפעף מקורה בבעיה של העפעף ואינה ממקור נוירולוגי. במקרים אלו הוא מבצע בדיקות לשלילת MG.
    על אף שמדובר על מהלך בדיקות ממושך, הוא חשוב מאד. לרוב, תוצאות הבדיקות הללו תקינות.
    צניחת עפעף על רקע MG גורמת לרוב לצניחה בעיקר בשעות הערב, ומחמירה יותר עם עייפות.
    ברוב צניחות העפעפים ישנה פעילות יתר מפצה של הגבה באותו צד. דבר זה לא קשור לסיבה של הצניחה. (משנית לשריר או עצבית)
    עודף עור אינו משתנה לרוב עם שעות היום.
    עצתי- לסיים בסבלנות את הבירור ל MG ואז לשוב לבדיקה אצל הרופא.

בברכה,

ד"ר אריה נמט

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה נוספת

מצוקה
    18/07/2010

האם תתכן צניחת עפעף ממקור MG שלא מצמצמת את שטח העין, אלא רק נוסף לי כפל בעפעף?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כפל בעפעף

פרופ. אריה נמט
    18/07/2010

המצב אותו את מתארת אינו קשור ל MG, אך יש לבדוק זאת במרפאה.

בברכה,

ד"ר אריה נמט

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קודם כל תודה וגם עוד משהו...

מצוקה
    19/07/2010

רציתי להודות על התשובות המפורטות והמהירות, דבר ששכחתי לעשות אתמול עקב רמת חרדה גבוהה.
    אז תודה, זה לא מובן מאיליו.
    חזרתי עכשיו מבדיקת EMG שתשובתה תגיעה בדואר תוך מספר ימים, אך לדברי הרופאה שעשתה אותה, ממה שנראה לה בינתיים- היא יצאה תקינה. היא הסבירה שזו בדיקה אשר באופן יחסי בעלת רגישות גבוהה. מחר אעשה בדיקת דם לבירור נוגדני אצטיל כולין, או משהו כזה.
    רציתי לשאול, במידה ושתי הבדיקות הללו אכן יצאו תקינות, האם אפשר להירגע?
    (כי הבנתי שלא ניתן לשלול לגמרי את המחלה).
    האם לדעתך יש צורך גם באולטרסאונד של התימוס או משהו כזה?
    והכי חשוב- האם אתה מכיר תופעה של כפל נוסף בעפעף, אשר בא והולך?
    סרקתי את כל האינטרנט ולא ניתקלתי בתופעה כזו! מה יכולים להיות הכיוונים?
    סליחה שאני מציקה לך כך הרבה, אני מאוד מעריכה את הנכונות ורגישות!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• MG

פרופ. אריה נמט
    19/07/2010

תוצאה שלילית של בדיקות הדם וה EMG מורידות בסבירות גבוהה מאד, אם כי לא מוחלטת את הסבירות של מיאסטניה סיסטמית. יש עדיין סיכוי כי יש מיאסטניה אוקולרית (של העינים והעפעפיים).

מכל מקום, במידה ואין חשד למחלה מערכתית, לרוב אין צורך בבדיקת התימוס, אך כמובן הדבר תלוי בהנחייתו של הרופא המטפל.

אחרי כל זה, באשר לכפל נוסף בעפעף- כאמור אין קשר ל MG (כל עוד זה לא פטוזיס), ואין טוב מבדיקה יסודית (עם תמונות מדגימות) ע"י מומחה לעפעפיים.

בברכה,

ד"ר אריה נמט

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו