מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- צניחת עפעף או עודף עור בעפעף?מצוקה16/07/2010
שלום רב,
לאחרונה יש לי בעיה עם עפעף שמאל בעין. בהתחלה חשבתי שזו נפיחות, אחר כך הייתי אצל רופא שהציע שאולי זו צניחת עפעף (כשהייתי אצלו, זה לא היה בולט) בעקבותיה התחלתי בירור לשלילת מיסטניה גראביס (MG), למרות שאין לי אף אחד מהסימפטומים האחרים של המחלה. לאחר חיפוש מעמיק באינטרנט, עכשיו אני חושבת שאולי יש לי עודף עור בעפעף. הסיבה היא, שהעפעף לא נופל על האישון, אלא מה שקורה זה שנוסף לי כפל מעל העפעף, מה שגורם לגבה בצד זה להתרומם מעט והעין נראית עייפה. זה בכלל לא מצמצם לי את שטח העין. אני בחרדה נוראית בגלל הבירורים של הMG, ורציתי לשאול האם התיאור יותר מתאים לעודף עור או לצניחת עפעף? האם יש צניחת עפעף שמלווה בכפל בלבד ולא בהקטנת שטח העין? אם זה עודף עור, האם יכול להיות שזה ישתנה לאורך היום? זאת אומרת שלפעמים זה יהיה יותר טוב ולפעמים יותר גרוע? (כי בגלל זה חושדים לMG, אך האם זו דינמיקה שמתאימה גם לעודף עור בעפעף?). אשמח לתשובתכם המהירה! אני ממש במצוקה וכל הבדיקות אורכות ועוד יארכו זמן... תודה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צניחת עפעף או עודף עור בעפעף
פרופ. אריה נמט18/07/2010שלום רב,
פעמים לא מעטות מבקש רופא העייים לוודא כי צניחת העפעף מקורה בבעיה של העפעף ואינה ממקור נוירולוגי. במקרים אלו הוא מבצע בדיקות לשלילת MG.
על אף שמדובר על מהלך בדיקות ממושך, הוא חשוב מאד. לרוב, תוצאות הבדיקות הללו תקינות.
צניחת עפעף על רקע MG גורמת לרוב לצניחה בעיקר בשעות הערב, ומחמירה יותר עם עייפות.
ברוב צניחות העפעפים ישנה פעילות יתר מפצה של הגבה באותו צד. דבר זה לא קשור לסיבה של הצניחה. (משנית לשריר או עצבית)
עודף עור אינו משתנה לרוב עם שעות היום.
עצתי- לסיים בסבלנות את הבירור ל MG ואז לשוב לבדיקה אצל הרופא.
בברכה,
ד"ר אריה נמט
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת
מצוקה18/07/2010האם תתכן צניחת עפעף ממקור MG שלא מצמצמת את שטח העין, אלא רק נוסף לי כפל בעפעף?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכפל בעפעף
פרופ. אריה נמט18/07/2010המצב אותו את מתארת אינו קשור ל MG, אך יש לבדוק זאת במרפאה.
בברכה,
ד"ר אריה נמט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקודם כל תודה וגם עוד משהו...
מצוקה19/07/2010רציתי להודות על התשובות המפורטות והמהירות, דבר ששכחתי לעשות אתמול עקב רמת חרדה גבוהה.
אז תודה, זה לא מובן מאיליו.
חזרתי עכשיו מבדיקת EMG שתשובתה תגיעה בדואר תוך מספר ימים, אך לדברי הרופאה שעשתה אותה, ממה שנראה לה בינתיים- היא יצאה תקינה. היא הסבירה שזו בדיקה אשר באופן יחסי בעלת רגישות גבוהה. מחר אעשה בדיקת דם לבירור נוגדני אצטיל כולין, או משהו כזה.
רציתי לשאול, במידה ושתי הבדיקות הללו אכן יצאו תקינות, האם אפשר להירגע?
(כי הבנתי שלא ניתן לשלול לגמרי את המחלה).
האם לדעתך יש צורך גם באולטרסאונד של התימוס או משהו כזה?
והכי חשוב- האם אתה מכיר תופעה של כפל נוסף בעפעף, אשר בא והולך?
סרקתי את כל האינטרנט ולא ניתקלתי בתופעה כזו! מה יכולים להיות הכיוונים?
סליחה שאני מציקה לך כך הרבה, אני מאוד מעריכה את הנכונות ורגישות!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהMG
פרופ. אריה נמט19/07/2010תוצאה שלילית של בדיקות הדם וה EMG מורידות בסבירות גבוהה מאד, אם כי לא מוחלטת את הסבירות של מיאסטניה סיסטמית. יש עדיין סיכוי כי יש מיאסטניה אוקולרית (של העינים והעפעפיים).
מכל מקום, במידה ואין חשד למחלה מערכתית, לרוב אין צורך בבדיקת התימוס, אך כמובן הדבר תלוי בהנחייתו של הרופא המטפל.
אחרי כל זה, באשר לכפל נוסף בעפעף- כאמור אין קשר ל MG (כל עוד זה לא פטוזיס), ואין טוב מבדיקה יסודית (עם תמונות מדגימות) ע"י מומחה לעפעפיים.
בברכה,
ד"ר אריה נמט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
דלקת עפעפיים כרונית בעין ימין
שעורה שלא עוברת הרבה זמן
עיניים גדולות ויוצאות בן 24
נפיחות מתחת לעין מה הסיבה
ניתוח קטרקט בעין במצב של IFIS
עיניים שקועות מספר שנים מה אפשר לעשות?
צלקת בעקבות כלזיון בעפעף התחתון
שאיבת שומן מעפעפיים תחתונות
באיזו דרגה מומלץ ניתוח במימון ביטוח או קופות חולים?
ערוץ הבריאות
האם אתם חולי ניקיון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)