מכה בכדורסל

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מכה בכדורסל
    גיא
    17/11/2007

שלום, במהלך משחק כדורסל קיבלתי מרפק חזק לתוך עין ימין. חצי דקה ראשונה לא ראיתי כלום בעין ולאחר מכן הראיה חזרה. בבדיקת עיניים שעשו לי במיון עלה כי הראיה תקינה וחלקי העין לא נפגעו. לאחר שתלוננתי על ראיה כפולה ורטיקאלית עשו לי CT והממצאים העלו שיש לי "חוסר רציפות של הרצפה הגרמית מימין, יש בקיעה של השומן והשריר הישר התחתון, ללא כליאה של רקמות. לא נראה איזור של תפיחות רקמות המעיד על חבלה חריפה". זימנו אותי למעקב בעוד מס' ימים בכדי לראות אם הראיה הכפולה מסתדרת לבדה. מה הפתרונות שיכולים להיות למצב זה? נאמר לי שיכול להיות שאנותח. אשמח לקבל פרטים על הניתוח (או הפנייה למאמר בנושא) מה שכיחות הניתוח, האם מסוכן, כמה זמן הוא אורך? כמו כן התחלתי להרגיש סתימה בסינוסים מימין ממה זה יכול לנבוע והאם זה יכול להשפיע על הסינוסים בעתיד (כאוהב צלילה מושבע)?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מכה בכדורסל

הוספת תגובה

• שבר ברצפת הארובה

פרופ. אריה נמט
    19/11/2007

גיא שלום

מתיאור פענוח ה CT יש לך שבר ברצפת הארובה. לא תמיד מנתחים שבר מסוג זה. האינדיקציות המקובלות לניתוח הינן: שבר גדול ממחצית הרצפה, שבר הגורם לשקיעת העין, מצב של כפל ראיה במבט ראשוני או 20 מעלות ממנו, ויש המנתחים במצב של חוסר תחושה מתחת לארובה הפגועה כתוצאה מנזק לעצב התחושתי העובר שם. הניתוח נעשה בהרדמה כללית, נמשך כשעה, ובו מחדירים שתל לרצפת הארובה המעניק לה תמיכה.
    תוכל לקרוא בחיפוש מילות מפתח של "שבר ברצפת הארובה", או " Blowout Fracture"
    הסתימה בסינוסים קשורה ישירות לשבר, כיוון שהשומן הארובתי ורצפת הארובה צונחים ישירות לסינוס המקסילרי ועלולים לפגוע בניקוז הסינוס. לדבר עשויה להיות השלכה על הסינוסים בעתיד, אך זכור כי לפניך עוד תהליך ריפוי (טבעי או אנושי) שיכולים מאד לעזור.

רפואה שלמה

ד"ר אריה נמט

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו