מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- כמה שאלות..לימור04/09/2010
ד"ר שלום
קודם כל רקע אני בת 36 כיום בהריון הומוזיגוטית ל MTHFR נוטלת חומצה פולית 5 מ"ג
אמי לקתה באירוע מוחי בגזע המוח לפני כשלוש וחצי שנים מצבה קשה מאוד .
אני מאז חוששת מאירוע מוחי החלו בעיות של טשטוש הרדמות חצי פנים לפני כשנתים וחצי עברתי בירור מלא של CT CTA MRI EEG EMG דופלר עורקי צוואר שדה ראיה בדיקות עיניים ובדיקות של עצב הראיה אצל נרופתומולוג אחרון לפני כשלושה חודשים . מה עוד נותר לעשות?
כולם אמרו חרדה.
מאז זה ממשיך מדי פעם אך הפסקתי להתייחס מדי פעם אני מבקרת את הנירולוג שלי.
נכון להיום מפחדת מאוד מכפל ראיה יש הרבה מקרים בהם אנ חושבת אני רואה כפול אך לא יכולה ממש להצביע על זה . היו לי יקיצות בשבועיים האחרונים שאני רואה דברים זזים וקופצים וזה נעלם בשבריר שניה בעצימת עיניים אולי זה כפילות לא יודעת.
היום בבוקר עשיתי ניסיון: התעוררתי בבוקר הסתכלתי במראה שדרכה רואים את הטלויזיה ושיחקתי עם עין ימין עד שהראה מעט כפול את הטלויזיה כשסגרתי את עין שמאל זה נעלם ועשיתי את זה כשזה בשליטתי מספר פעמים כאשר הייתי מסירה מבט מהטלויזיה כמובן שהכפילות או הטשטוש נעלם אם זה נעשה בשליטתי זה יכול להצביע על בעיה נירולוגית??? ובכלל מה אתה אומר על כל האינפורמציה שנתתי האם יש לי מימה לחשוש ? האם יש סיכוי שזה כפילות ראיה ממקור נירולוגי או שבכלל לא? מאוד לחוצה אשמח להסבר....
והאם כל מה שאני מתארת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר MTHFR
פרופ. אריה נמט04/09/2010לימור שלום,
את מתארת מצב של חרדה בשל מצב קרישתיות יתר בסיסי עם גורמי סיכון נלווים (הריון).
אין ספק שהמצב דורש טיפול מניעתי קבוע וליווי צמוד של המטולוג, נוירולוג ונוירואופטלמולוג.
הסיפור שאת מתארת בו את מצליחה ליצור כפל ראיה נשלט הוא בהחלט נורמלי ומייצג השריה של הפרדה בין התמונה המתקבלת מכל עין.
עם זאת, אין זה המקום הנכון לתת לך תשובות על סימפטומים משתנים בראיה במקרה מורכב כשלך. יש צורך לפנות לנוירואופטלמולוג אשר יבדוק כל תלונה לגופה וינחה אותך באשר לסימנים חשודים הדורשים פניה דחופה לבירור.
הדבר מומלץ ביותר לאור החרדה בה את שרויה.
בהצלחה רבה ובבריאות,
ד"ר אריה נמט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
דלקת עפעפיים כרונית בעין ימין
שעורה שלא עוברת הרבה זמן
עיניים גדולות ויוצאות בן 24
נפיחות מתחת לעין מה הסיבה
ניתוח קטרקט בעין במצב של IFIS
עיניים שקועות מספר שנים מה אפשר לעשות?
צלקת בעקבות כלזיון בעפעף התחתון
שאיבת שומן מעפעפיים תחתונות
באיזו דרגה מומלץ ניתוח במימון ביטוח או קופות חולים?
ערוץ הבריאות
האם אתם עצבניים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)