שעורה כלואה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שעורה כלואה
    טל
    01/10/2010

שלום, אובחנה אצלי שעורה כלואה בעין, בעפעף העליון . הרופא נתן לי משחה של maxitrol oinment למשך 10 ימים פעמיים ביום. כעבור שלושה ימים מאז סיום הטיפול העפעף הנתפח לי כמו בשעורה רגילה. עברו כ-4 חודשים מהטיפול התרופתי, אכן רואים שינוי, השעורה הכלואה התחילה לקטון אבל לא נעלמה לגמרי. השאלה שלי אם לדעתך, לעשות ניתוח או האם אפשר לעשות טיפול אחר? או להמשיך את המשחה? תודה מראש, טל.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שעורה כלואה

הוספת תגובה

• שעורה כלואה - תגובה

פרופ' גיא בן סימון
    04/10/2010

שלום רב

ישנם שני טיפולים עיקריים לשעורה כרונית בעפעף (כאשר הטיפול התרופתי לא הביא לריפוי מלא)

1. ניתוח קטן לחיתוך וניקוז השעורה, נעשה בהרדמה מקומית ודרך חתך פנימי (ללא צלקת חיצונית), הניתוח יעיל בכ 95% מהמקרים
    2. הזרקת סטרואידים לעפעף היעילים בהמסת השעורה בכ 90% מהמקרים, תוך מספר ימים.

יש לבדקך על מנת לאמוד את סוג הטיפול המתאים לך, במקרים מסוימים ניתן לתת גם אנטיביוטיקה בכדורים אם יש עדות לדלקת בעפעפיים.

בברכה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה על תשובתך

טל
    07/10/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו