הרמת עפעפיים וקרטוקונוס

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הרמת עפעפיים וקרטוקונוס
    עוז
    19/10/2010

שלום רב,
    אני בן 30, עם קרטוקונוס שאובחן לפני כ-15 שנה.
    ב-10 השנים האחרונות אני מרכיב עדשות מגע מותאמות אישית (קשות) ובמהלך השנה האחרונה חלה החמרה בקרטוקונוס בעיני השמאלית ,כך שנכון להיום, אני ממתין להשתלת קרנית.
    בנוסף,אני סובל מצניחת עפעפיים לא חמורה,בעיקר בעין שמאל. הדבר מפריע לי בעיקר מטעמי אסתטיקה. קראתי שהרכבת עדשות מגע קשות עשויה להיות גורם לצניחת עפעף, ורציתי לשאול:
    1. האם נכון לשקול ניתוח הרמת עפעפיים כאשר ידוע שאמשיך להרכיב עדשות מגע קשות גם לאחר הניתוח?
    2. האם עדיף לחכות לאחר השתלת הקרנית, או שמא אין לניתוח כזה השפעה על צניחת העפעף?

תודה מראש,
    עוז

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    הרמת עפעפיים וקרטוקונוס

הוספת תגובה

• הרמת עפעפיים וקרטוקונוס - תגובה

פרופ' גיא בן סימון
    20/10/2010

שלום רב

אכן שימוש ממושך בעדשות מגע עלול לגרום לצניחת עפעפיים אך אין הדבר אומר כי אסור לבצע הניתוח.

עם זאת, אם הנך מועמד לניתוח השתלת קרנית מומלץ בחום להמתין מספר חודשים לאחר ניתוח השתלת הקרנית בטרם תבצע את ניתוח הרמת העפעפיים וזאת ממספר טעמים:

1. כל ניתוחי עיני עלול להחמיר את צניחת העפעפיים
    2. ההחלמה לרוב מניתוח השתלת קרנית היא ארוכה

משום כך המתן מספר חודשים לאחר השתלת הקרנית. העובדה כי תמשיך להשתמש בעדשות מגע בעתיד - אינה מונעת את ניתוח תיקון צניחת העפעפיים.

בברכה,

דר' בן סימון גיא

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו