מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ניתוח להסרת משקפיים בלייזרבשמת27/10/2010
שלום
לפני כשבועיים עשיתי בדיקת התאמה ללייזר ונאמר לי שהקרנית שלי דקה מידי אבל שאפשר לנסות להיות עוד שבוע ללא עדשות מגע ויכול להיות שהקרנית תתעבה. כעבור שבוע ביצעתי בדיקה נוספת ונאמר לי שיש אפשרות לבצע ניתוח lasek, אולם עובי הקרנית גבולי ולכן אני אוכל לעשות ניתוח אחד בלבד, ז"א לא תהיה לי אפשרות לבצע תיקונים לאחר הניתוח או ניתוחים נוספים במידה וישתנה המספר.
המספר שלי יציב כבר כ-3 שנים ולכן, לפי הרופא, הוא לא אמור להשתנות, אלא במקרה של מחלות מסויימות.
יש לי מספר שאלות בקשר לניתוח הlasek.
קודם כל, האם הוא מומלץ? נכון שאין לי אופציות אחרות אבל אם הוא לא מומלץ ולא בטוח אולי עדיף לוותר..
שאלה שניה היא האם יש לכם נתונים סטטיסטיים לגביי אחוז האנשים שנזקקים לתיקון של הניתוח, ואחוז האנשים שמבצעים ניתוח חוזר במהלך 10 השנים הראשונות שלאחר הניתוח.
ובעצם, בהתחשב במצבי שאני יודעת מראש שאני לא אוכל לעשות עוד ניתוח, האם בכל זאת כדאי לעשות אותו??
תודה מראש, בשמת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניתוח להסרת משקפיים בלייזר - תגובה
פרופ. אריה נמט27/10/2010בשמת שלום,
ניתוח ה LASEK הינו ניתוח מצוין בעיקר בשל העובדה שאין בו חתך בקרנית ובשל כך יש המנעות מסיבוכים אפשריים הקשורים בחתך בקרנית.
שיעור הניתוחים החוזרים לאחר LASIK או LASEK הוא סביב 15% במחקרים שונים.
יש לזכור כי גם כאשר המספר יציב טרם הניתוח, עלול להיות רגרסיה של המספר לאחריו.
לפיכך לא ניתן לתת לך המלצה, אלא את הנתונים, ועליך לדעת כי קיים סיכון מסוים שיהיה צורך לבצע ניתוח חוזר אותו לא תוכלי לבצע.
בברכה,
ד"ר אריה נמט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
בשמת28/10/2010רק עוד שאלה, הכוונה בסיכון של ניתוח חוזר היא אך ורק מבחינת לייזר לתיקון הראייה, נכון? במקרה של ניתוחים אחרים בריאותיים בעיניים או כל דבר אחר ברמה הרפואית, אם אני אצטרך אני אוכל לעבור ניתוחים כאלה או שגם על זה יש השפעה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה - תגובה
פרופ. אריה נמט28/10/2010בשמת שלום,
עקרונית אין בעיה לבצע פעולות אחרות. יש אמנם משמעות טיפולית לענין (למשל - בחישובי עדשה במקרי ניתוחי ירוד), אך ככלל המערכת למדה להתמודד מול הענין.
בברכה,
ד"ר אריה נמט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
דלקת עפעפיים כרונית בעין ימין
שעורה שלא עוברת הרבה זמן
עיניים גדולות ויוצאות בן 24
נפיחות מתחת לעין מה הסיבה
ניתוח קטרקט בעין במצב של IFIS
עיניים שקועות מספר שנים מה אפשר לעשות?
צלקת בעקבות כלזיון בעפעף התחתון
שאיבת שומן מעפעפיים תחתונות
באיזו דרגה מומלץ ניתוח במימון ביטוח או קופות חולים?
ערוץ הבריאות
האם אתם טיפוסים חברותיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)