ניתוח להסרת משקפיים בלייזר

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ניתוח להסרת משקפיים בלייזר
    בשמת
    27/10/2010

שלום
    לפני כשבועיים עשיתי בדיקת התאמה ללייזר ונאמר לי שהקרנית שלי דקה מידי אבל שאפשר לנסות להיות עוד שבוע ללא עדשות מגע ויכול להיות שהקרנית תתעבה. כעבור שבוע ביצעתי בדיקה נוספת ונאמר לי שיש אפשרות לבצע ניתוח lasek, אולם עובי הקרנית גבולי ולכן אני אוכל לעשות ניתוח אחד בלבד, ז"א לא תהיה לי אפשרות לבצע תיקונים לאחר הניתוח או ניתוחים נוספים במידה וישתנה המספר.
    המספר שלי יציב כבר כ-3 שנים ולכן, לפי הרופא, הוא לא אמור להשתנות, אלא במקרה של מחלות מסויימות.

יש לי מספר שאלות בקשר לניתוח הlasek.
    קודם כל, האם הוא מומלץ? נכון שאין לי אופציות אחרות אבל אם הוא לא מומלץ ולא בטוח אולי עדיף לוותר..
    שאלה שניה היא האם יש לכם נתונים סטטיסטיים לגביי אחוז האנשים שנזקקים לתיקון של הניתוח, ואחוז האנשים שמבצעים ניתוח חוזר במהלך 10 השנים הראשונות שלאחר הניתוח.
    ובעצם, בהתחשב במצבי שאני יודעת מראש שאני לא אוכל לעשות עוד ניתוח, האם בכל זאת כדאי לעשות אותו??

תודה מראש, בשמת.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• ניתוח להסרת משקפיים בלייזר - תגובה

פרופ. אריה נמט
    27/10/2010

בשמת שלום,

ניתוח ה LASEK הינו ניתוח מצוין בעיקר בשל העובדה שאין בו חתך בקרנית ובשל כך יש המנעות מסיבוכים אפשריים הקשורים בחתך בקרנית.
    שיעור הניתוחים החוזרים לאחר LASIK או LASEK הוא סביב 15% במחקרים שונים.
    יש לזכור כי גם כאשר המספר יציב טרם הניתוח, עלול להיות רגרסיה של המספר לאחריו.

לפיכך לא ניתן לתת לך המלצה, אלא את הנתונים, ועליך לדעת כי קיים סיכון מסוים שיהיה צורך לבצע ניתוח חוזר אותו לא תוכלי לבצע.

בברכה,

ד"ר אריה נמט

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה

בשמת
    28/10/2010

רק עוד שאלה, הכוונה בסיכון של ניתוח חוזר היא אך ורק מבחינת לייזר לתיקון הראייה, נכון? במקרה של ניתוחים אחרים בריאותיים בעיניים או כל דבר אחר ברמה הרפואית, אם אני אצטרך אני אוכל לעבור ניתוחים כאלה או שגם על זה יש השפעה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה - תגובה

פרופ. אריה נמט
    28/10/2010

בשמת שלום,
    עקרונית אין בעיה לבצע פעולות אחרות. יש אמנם משמעות טיפולית לענין (למשל - בחישובי עדשה במקרי ניתוחי ירוד), אך ככלל המערכת למדה להתמודד מול הענין.

בברכה,

ד"ר אריה נמט

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו