מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ניתוח לכהות שקעים וקמטים מתחת לעיןשיר25/11/2010
שלום רב.
אני אישה כבת 31 שסובלת מכהות ,שקעים וקמטוטים מתחת לעיניים.אני מנסה להסתיר זאת בדרך איפור אך לא תמיד זה מסתיר. העניין מאוד מפריע ומציק לי.. ברצוני לדעת האם קיים ניתוח או טיפול שיוכל לעזור לי? האם אתה תוכל לעשות זאת?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניתוח לכהות שקעים וקמטים מתחת לעין - תגובה
פרופ. אריה נמט25/11/2010שיר שלום רב,
יש מצבים בהם ניתן לפתור את הבעיה ע"י ניתוח ומתיחת העור. לצורך כך את מוזמנת לפנות למומחה עפעפיים לצורך התיעצות. את מוזמנת להתייעצות בכתובת המופיעה למטה.
אני חוזר על נושא "כתמים שחורים":
ראשית, יש תפקיד משמעותי לגנטיקה במקרה של כתמים שחורים מתחת לעיניים, בייחוד אצל בעלי עור בגוון כהה. בזמן עייפות, חוסר נוזלים או מחלה, עלולה ההתכהות להחמיר, כנראה בשל השינויים בזרימת הדם הגורמים לעור מתחת לעיניים להיראות חיוור ולורידים להתבלט. גם הצטננות, סינוסיטיס, הריון ואף מחזור חודשי עשויים לגרום לעור להיראות חיוור יותר ולורידים להתבלט, כך שנוצר האפקט השחור.
אצל חלק מהסובלים מהתופעה, הגוון השחור מתחת לעיניים הוא תוצאה של מבנה העצם: עיניים שקועות יוצרות הצללה תחתן, ואצל בעלי גוון עור בהיר ההצללה הזו בולטת יותר ונראית כעיגולים שחורים. סיבות אחרות הגורמות לאפקט שחור הינן עייפות, הצטננות, סינוסיטיס, הריון ואף מחזור חודשי שעשויים לגרום לעור להיראות שחור יותר בשל חיוורון ובלט ורידים,
סיבות אחרות לתופעה הינן: יתר פיגמנטציה ,חשיפה מוגזמת לשמש ללא הגנה מתחת לעיניים, תזונה לקויה המביאה למחסור בויטמינים ומינרלים ומיעוט בשתייה המשפיעה על לחות העור
הפתרון לכתמים אינו כה קל. למעשה, אין פתרון ניתוחי לנושא, ומגוון הטיפולים המוצע מעיד על כך שאף אחד לא ממש יעיל.
אפשר להשיג שיפור חלקי באמצעות שימוש ממושך בתכשירים קוסמטים . כמו כן יש להימנע מחשיפה לשמש ולמרוח מסנני קרינה.
לסיכום, הפתרונות המוצעים הינם:
מניעה:
שינה טובה
המנעות מחשיפה לשמש
טיפול:
תכשירים מקומיים: הידרוקינון (חומר הבהרה שניתן עם מרשם רופא)
קרמים העשירים בלחות, עשויים להפחית את בלט הורידים ולהגביר את פעילות הפיברובלסטים בשכבת העור. כל זה עשוי לתת לעור מראה אחיד יותר ומוצק יותר.
תזונה נכונה: מחסור בויטמינים ובמיוחד אלה מסוג A, K, C ו- E עשויים לתרום להידלדלות שכבת העור מתחת לעיניים, ולהבלטת העיגולים השחורים.
בברכה,
ישנם מצבים המגיבים היטב לניתוח למתיחת העור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
דלקת עפעפיים כרונית בעין ימין
שעורה שלא עוברת הרבה זמן
עיניים גדולות ויוצאות בן 24
נפיחות מתחת לעין מה הסיבה
ניתוח קטרקט בעין במצב של IFIS
עיניים שקועות מספר שנים מה אפשר לעשות?
צלקת בעקבות כלזיון בעפעף התחתון
שאיבת שומן מעפעפיים תחתונות
באיזו דרגה מומלץ ניתוח במימון ביטוח או קופות חולים?
ערוץ הבריאות
האם אתם ישרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)