מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מצמוץ בעין אחדרז04/01/2011
שלום רב דר' מלר
לאחרונה קרה לנו משהו במשפחה שכולנו לחוצים ומודאגים:
אחותי בת 10 ושישה חודשים ולפני שבוע התחילו בעין הימני שלה מין קריצות שכל 10 עד 15 דקות מופיעות ונעלמות.
בנוסף כאשר היא מסתכלת טלוויזיה הא קורצת הרבה ופתאום מפסיקה עם זה וזה נהיה נורמלי
עוד משהו שרציתי להעיר שבבוקר שהיא קמה, העיניים שלה מעט נפוחות
ברשותך יש לי 3 שאלות:
1. בגלל שקראתי שמחסור במגנזיום גורם לתופעות אלה אז קניתי לה כדורים של מגנזיום ציטראט ולכן רציתי לשאול אם מותר לי לתת לה את הכדורים האלה?
2. האם הקריצות האלה תיפסק לדעתך?
3. ממה נובע לדעתך הקריצות האלה?
בבקשה בבקשה תענה לנו בהקדם כי כל המשפחה דואגת ואימא שלי בוכה כל הזמן
בבקשה אני מעוניין לקבל חוות דעת שלך וכמה זמן נחכה שהמצמוץ יעבור?
תודה רבה
רז* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מצמוץ בעין אחד - תגובה
פרופ. אריה נמט05/01/2011רז שלום,
יש סיבות שונות לתופעת המצמוץ, גם אם מדובר על מצמוץ בעין אחת. לא ניתן להתקשם עם מתן התשובה ללא בדיקה יסודית של הילדה.
עצתי- לא לקחת מגנזיום בלי בדיקה יסודית. יש סיבות נוספות, שכיחות הרבה יותר מחסר במגנזיום. יש לשלוח את הילדה תחילה לרופא ילדים ולרופא עיניים ולקבל את חוות דעתם.
בברכה,
ד"ר אריה נמט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמצמוץ בעין אחד
רז05/01/2011שלום רב דר' נמט
תודה רבה שחזרת אליי בדחיפות
יש לי עוד שאלה לקחנו את אחותי לרופא עיניים והוא הסתכל בשלושה מכשירים בתוך העיניים וגם עשה בדיקת ראייה והוא אמר שיש לה מספר קטן מאוד וזה לא הכרחי לתת משקפיים. אבל בנושא המצמוץ הוא אמר שיש לה אלרגיה ונתן לה טיפות עיניים אופטליסט וFML
FML במשך שבוע פעמיים ביום טיפה והשני במשך חודש
שוב פעם אנחנו מודאגים כי הבנתי אחרי קריאה באינטרנט שFML זה תופה סטרואידית.
האם FML מרפא גם אלרגיה?
האם זה לא מסוכן לשים בעין במשך שבוע?
האם יש עמידות לתרופה כלומר יכול להיות שיווצרו מחלות אחרות לאחר מכן בגלל התרופה?
אתה יכול בבקשה להגיד לי לדוגמה מה הסיבות שיכולות להביא למצמומוץ בעין אחד?
מודה לך מאוד
יום טוב שיהיה לך
רז* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמצמוץ בעין אחד - תגובה
פרופ. אריה נמט05/01/2011רז שלום,
אם הרופא נתן את הטיפות, אז כנראה יש לה אכן אלרגיה. טיפות עם סטרואידים הן מצוינות לאלרגיה במידה והן ניטלות לפי הנחית הרופא ותוך כדי מעקב.
אלרגיה מהווה בהחלט סיבה שכיחה מאד למצמוץ בעין אחת או שתי עינים.
בברכה,
ד"ר אריה נמט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
דלקת עפעפיים כרונית בעין ימין
שעורה שלא עוברת הרבה זמן
עיניים גדולות ויוצאות בן 24
נפיחות מתחת לעין מה הסיבה
ניתוח קטרקט בעין במצב של IFIS
עיניים שקועות מספר שנים מה אפשר לעשות?
צלקת בעקבות כלזיון בעפעף התחתון
שאיבת שומן מעפעפיים תחתונות
באיזו דרגה מומלץ ניתוח במימון ביטוח או קופות חולים?
ערוץ הבריאות
האם אתם רומנטיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)