פטריגיום

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• פטריגיום
    oren b
    28/01/2011

שלום רב, לפני חצי שנה עברתי ניתוח להסרת פטריגיום. במהלך תקופה זו הלכתי לביקורת סדרתיות. בסופו של תהליך גדל לי המספר במשקפיים לאחר הניתוח והחלפתי את המספר. היום כאמור מספר חודשים אחכ ישנה שוב ירידה בראיה בעין הזו, אני רואה ערפל לעיתים הירידה יותר משמעותית ( למשל אחרי יום פעילות וכו). חזרתי לרופא והוא אמר לי לבחור אם אני מעונין לבצע שוב את הניתוח שכן הפטריגיום חזר אבל אין לכך קשר להרעה בראיה (??!). עד כמה הדבר נכון , אני לא ככ יודע מה לעשות .האם הראיה תמשיך להידרדר ( בינתים זה בסדר גודל חצי מספר + טשטוש,ערפל שמתרחשים מפעם לפעם+זבוב)
    האם זהו מצב רגיל? מה העצה הרפואית שאפשר לתת לי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    פטריגיום

הוספת תגובה

• פטריגיום - תגובה

פרופ' גיא בן סימון
    28/01/2011

שלום רב

פטריגיום חוזר יכול להופיע ב 5-10 % מהניתוחים תלוי בשיטה הניתוחית

הפתרון המוצע הינו ניתוח חוזר עם שתל לחמית או נוגדי הצטלקות MMC

במקרים רבים הפטריגיום אינו גורם לירידה בראיה, אלא עשוי לגרום למעט אסטיגמטיזם.

אם הפטריגיום מפריע לך קוסמטית או גורם לדלקת מקומית עם הפרעה מקומית מומלץ לבצע ניתוח חוזר. ההדרדרות בראיה אינה קשורה בהכרח לחזרת הפטריגיום

בברכה,

דר' בן סימון גיא

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו