ניתוח להסרת נגע בעפעף

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ניתוח להסרת נגע בעפעף
    מורן
    22/02/2011

שלום!

שמי מורן ואני בת 26. יש לי נגע בעפעף התחתון של העין השמאלית (שהתחיל לפני כחמש שנים, ומאז הלך וגדל). רופא העיניים טען כי מדובר בווירוס ההפפילומה, וכי אין הדבר מסוכן וההסרה לבחירתי.
    רציתי לשאול האם ניתוח להסרת הנגע הוא מסוכן או עלול לפגוע בראייה, מהו משך ההחלמה לאחריו, ומה הסיכוי שבמקום שישנו הנגע לא יגדלו עוד ריסים (הנגע גדל ממש על קו הריסים).

מלבד זאת, לפני כשנה צמחה לי בליטה בעפעף העליון של אותה העין, רופא העיניים טען כי זהו ריס שצמח הפוך, ואכן הוציא לי אותו במקום. אך לצערי, הבליטה נשארה. האם ניתן להסירה ואם כן כיצד ומהם הסיכוני הכרוכים בכך.

בתודה רבה,
    מורן

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ניתוח להסרת נגע בעפעף

הוספת תגובה

• ניתוח להסרת נגע בעפעף - תגובה

פרופ' גיא בן סימון
    25/02/2011

שלום רב

הסרת נגע בעפעף גם אם נגע וירלי היא פעולה פשוטה באופן יחסי ואין כל סכנה לעין ולראיה. מובן שבנגע וירלי קיים סיכון לחזרה אך אם הוא מוסר בשלמות ואין נגעים נוספים הסיכון לחזרה הוא נמוך.

ריס הפוך ובליטה בעפעף יכולים להיות ביטוי לדלקת מקומית אשר לעתים ניתן לטפל בה באופן כירורגי אך יש להבדק לפני כן.

בברכה,

דר' בן סימון גיא, מומחה לרפואת עיניים מנתח
    כירורגיה פלסטית, עפעפיים, ארובות ודרכי דמעות

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו