מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- נתוח קטרקט מתי?מני12/03/2011
בבדיקה שגרתית ע"י רופא עיניים נאמר לי שיש לי קטרקט והומלץ לי על ניתוח בעין אחת והשניה עדיין לא כי היא עדיין במצב יותר טוב באשר לקטרקט . (אני עצמי לא הרגשתי כי אני עדיין רואה בסדר-ואני מעל 70 ) בבדיקת רופא עיניים מנתח נאמר לי שלשיקולי אם להיות מנותח בקרוב או להמתין להחמרה נוספת כי למרות הקטרקט אני עדיין רואה . בכל מקרה אם אנותח בעין אחת אהיה חייב, לדברי המנתח, בסמוך לאותו מועד לעבור ניתוח גם בעין השניה כי אחרת יווצרו הבדלים גדולים בין העיניים. שאלתי, האם עדיף להמתין להחמרה (עד שלא אראה כראוי) ואז לעשות הניתוח, או עדיף להינתח עכשיו ולהיפטר מזה, כי ככל שהגיל עולה יש חשש להרעה בבריאות בדברים אחרים. הרופא גם הבהיר על סיכונים בכלל שקיימים בנתוח קטרקט, אם כי לדבריו נדירים-כמו בצקת בעין, אי התאמת העדשה וכו'. אודה לקבלת חוות דעת בהקשר למועד הניתוח עכשיו או בשלב מאוחר יותר כשהראיה תהיה בעיתית יותר? בתודה על התשובה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נתוח קטרקט מתי? - תגובה
פרופ' גיא בן סימון12/03/2011שלום רב
ההחלטה על מועד הניתוח צריכה להתבצע על ידך בשיתוף הרופא המטפל.
אם הראיה מפריעה לך באופן כזה שאינך יכול לנהוג / לקרוא או לבצע פעולות ראיה גם עם תיקון משקפיים הרי שאין מניעה לעבור הניתוח.
עם זאת אם אתה מסתדר היטב עם התפקוד הראיתי בכל עין בנפרד ובשתי העיניים ביחד, ואינך סובל מתופעות נלוות כמו סנוור אין מניעה לדחות את הניתוח למועד אחר, ללא כל חשש.
במקרים נדירים מאוד מומלץ לבצע ניתוח דחוף (עלית לחץ תוך עיני כתוצאה מהתנפחות עדשה, חבלה עוד) אך ברוב המקרים המטופל מחליט על מועד ודחיפות הניתוח.
הניתוח נחשב לניתוח בטוח מאוד, עם זאת כמו בכל ניתוח עלולים להיות סיבוכים מוקדמים או מאוחרים, על פי רוב ניתן לטפל בסיבוכים אלה ביעילות.
בברכה,
דר' בן סימון גיא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
דלקת עפעפיים כרונית בעין ימין
שעורה שלא עוברת הרבה זמן
עיניים גדולות ויוצאות בן 24
נפיחות מתחת לעין מה הסיבה
ניתוח קטרקט בעין במצב של IFIS
עיניים שקועות מספר שנים מה אפשר לעשות?
צלקת בעקבות כלזיון בעפעף התחתון
שאיבת שומן מעפעפיים תחתונות
באיזו דרגה מומלץ ניתוח במימון ביטוח או קופות חולים?
ערוץ הבריאות
האם אתם טיפוסים חברותיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)