בלט עיין כתוצאה מגרייבס

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בלט עיין כתוצאה מגרייבס
    שני
    25/12/2007

שלום רב
    אני בת 31.5 .מזה כשנתיים אני מאובחנת כסובלת ממחלת ה"גרייבס" עם בלט עין בשתי העיניים. לאחר שכשל הטיפול במטמיזול הוחלט על טיפול ביוד רדיואקטיבי אשר כרגע אני נמצאת בעיצומו. רופא העיניים שלי הסביר לי כי על מנת לתקן את בלט העין יש לשבור את ארובות העין ולפנות מקום לגלגל העין ואילו מנתח פלסטי המתמחה בשיקום פנים וניתוחים פלסטיים של הפנים הסביר לי כי מאחורי גלגל העין יושב שומן כתוצאה מהמחלה, אשר למעשה דוחף את העין החוצה. הוא הסביר לי כי אין צורך לשבור ארובה אלא להוציא את השומן מאחורי העין. לטענתו אין בישראל רופאים המתמחים בניתוח מיוחד שכזה והפנה אותי לפרופסור james carraway בוירג'יניה ארה"ב אשר לדבריו מתמחה בתיקונים שכאלה.
    אשמח לשמוע את חוות דעתך והתייחסותך לאמור לעיל.
    בברכה שני

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בלט עיין כתוצאה מגרייבס

הוספת תגובה

• בלט עין כתוצאה מגרייבס

פרופ. אריה נמט
    25/12/2007

שני שלום

האינדיקציות לתיקון בלט עין משני ליתר בלוטת התריס הינן חשיפת הקרנית בשל סגירת עין לא מלאה, לחץ על עצב הראיה, כפל ראיה או מסיבה קוסמטית. לפי שאלתך אני מבין שאצלך ההפרעה קוסמטית בעיקרה.
    ישנן גישות שונות לתיקון בלט העין. ראשית, יש להמתין לכך שהמחלה לא תהיה אקטיבית באיזור ארובת העין, ויש לאזן את פעילות יתר הבלוטה, אם ע"י יוד רדיואקטיבי או בשיטות אחרות. לגבי התיקון עצמו, אין ספק שהגדלת נפח הארובה ע"י שבירת הקירות היא השיטה המקובלת, עם או ללא הוצאת שומן ארובתי. יש גישות עם שבירת 2, שלושה או ארבעה קירות. יש בארץ מספר רופאים אוקולופלסטיקאים המבצעים ניתוחים כאלה. גם בשערי צדק אנו מבצעים ניתוח מסוג זה.
    כפי שאמרתי, הוצאת השומן משמשת ברוב המקרים כתוספת לניתוח. איני מכיר את הרופא שהזכרת, וייתכן שאצלו די בהוצאת השומן.

בהצלחה,
    ד"ר אריה נמט

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו