שאלה בקשר לעפעפיים עליונים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלה בקשר לעפעפיים עליונים
    טליה
    03/05/2011

שלום רב למומחים.

אני בת 58 ומזה מספר שנים העפעפיים העליונים אצלי במצב צניחה שהולך ומחריף עם הזמן.
    מדובר בכמות רבה של עור עודף שאומנם אינו מכסה את העיניים לגמרי כך שאני לא יכולה לפתוח אותן, אבל התחושה היא של מעמסה על העיניים ותחושה של עייפות בעיניים רוב היום כתוצאה ממשקל העור העודף עליהן.

לאחרונה גברה המודעות אצלי לבעיית העפעפיים, אחרי שלפני כחודשיים הזרקתי בוטוקס למצח לצורך אירוע ובאורח פלא, חשתי הקלה מסויימת בעיניים, כתוצאה מהרמת חלקיו הצדדיים של המצח בזכות הזריקה.
    אז הבנתי שיש לי בעיה שצריך לפתור אותה כיוון שלא נראה לי נכון להזריק אחת לכמה חודשים למצח, על מנת לפתור את בעיית העפעפיים.

שאלתי היא ואם תוכלו להשיב עליה, באיזו דרגת חומרה קופות החולים מאשרות ניתוח כזה שאני מבינה שהוא גם ניתוח לצורך קוסמטי וכאן לפעמים יש נפילה בין הכיסאות... אני חברה במכבי.

הערה לצורך הענין.
    רופאת העיניים שלי שפניתי אליה ושאלתי, אמרה לי שבמצבי ייתכן שלא יאשרו לי ניתוח.
    בזהירות רבה ובלא רצון להשמיץ אותה חלילה היות שהיא רופאה מצויינת, יש לי הרגשה שהיא ניסתה להימנע ככל האפשר מהפניית המלצה בשמה, אולי מתוך צורך להתנהל על פי דרישות הקופה.

מודה לכם מראש על תשומת הלב ועל התשובה אם וככל שתוכלו להעניק לי אותה.
    בברכה טליה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• שאלה בקשר לעפעפיים עליונים - תגובה

פרופ' גיא בן סימון
    03/05/2011

שלום רב

עודף עור עפעפיים עליונים עם או ללא צניחה אמיתית (מפתח עפעפיים קטן) אכן גורם לתלונות אותן את מתארת.

קופות החולים והביטוחים הפרטיים מאשרים את הניתוח כאשר הצניחה גורמת להפרעה בשדה הראיה העליון (כפי שמודגם בשדה ראיה ממוחשב) או שהגובה בין העפעף העליון לאישון פחות מ 2 ממ'.

בבדיקה קלינית ניתן לאמר האם הניתוח יאושר מבחינה רפואית או שהינו ניתוח קוסמטי.

בברכה,

דר' בן סימון גיא, מומחה לרפואת עיניים - מנתח
    כירורגיה פלסטית - עפעפיים, ארובות ודרכי דמעות

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה לך ד"ר בן סימון על התשובה

טליה
    24/05/2011

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו