ניתוח לייזר בעיניים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ניתוח לייזר בעיניים
    תמי
    28/05/2011

שלום רב,
    אני בת 28 ש', מספרי בעין ימין 3.75 ובאוזן שמאל 4.75 עם צילינדרים נמוכים יחסית (פחות מ-1). עשיתי בדיקות התאמה לניתוח לייזר בעיניים ב'הדסה' ונמצאתי מתאימה. שתי שאלות לי:
    האחת סבלתי בעבר מעין עצלה, וראייתי האופטימלית איננה 6:6, האם זהו משתנה שעלי לקחת בחשבון במידה ולא אגיע לראייתי האופטימאלית בניתוח ואז זה מתווסף לכך שמלכתחילה אני מתחילה מנקודת פתיחה פחות טובה?
    השאלה השנייה היא האם ידוע ממחקרים לאיזה אחוז מהמנותחים חוזר המספר בחלקו או בשלמותו,איזה טווח זמן מהניתוח הוא הנפוץ לכך? וכמה מהמנותחים אינם יוכלו להרכיב עדשות מגע לאחר הניתוח במידה והוא יחזור להם..?
    בתודה מראש,
    תמי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ניתוח לייזר בעיניים

הוספת תגובה

• ניתוח לייזר בעיניים - תגובה

פרופ. אריה נמט
    28/05/2011

שלום רב,

במקרה של עין עצלה, שהיפור הראיה צפוי להגיע עד הסף האופטימלי של הראיה של העין, ולא ליותר מכך. צריך להיות מודע לכך, כשם שיודעם שבהרכת אמצעים אופטים כמו משקפים לא מגיעים לחדות מקסימלית במקרה עין עצלה.
    יש מחקרים העוסקים בתחום החזרה של המשקפים. יש מגוון רחב של תוצאות שונות במחקרים.. באופן כללי, כאשר קוצר הראיה הבסיסי הוא בין 1- ל 6-, אחוז החזרה בין 5-10%, וכשהוא בין 6- ל 15-, אחוז החזרה בין 10-40% במחקרים השונים.
    נדיר שיש בעיה להרכיב עדשות מגע לאחר הניתוח.

בברכה,
    ד"ר אריה נמט

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו