ניתוח להסרת משקפיים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ניתוח להסרת משקפיים
    רותם
    02/06/2011

שלום, הייתי במכון CARE לפני כשבוע וקבעתי תור לניתוח לעוד שבועיים אצל ד"ר דומיניץ. אבל לאחר שבדקתי לעומק התחילו להיות לי חששות כבדים. המס' שלי מאוד גבוה, עשר בעין ימין, עשר וחצי בעין שמאל וצילינדר של חצי. ד"ר דומיניץ אמר שבעין שמאל כנראה ישאר לי מס' 1 ובעין ימין המס' ירד לגמריי. בגלל שהוא יגיע איתי עד לעובי הקרנית המינימלית (120 מיקרון אם אני לא טועה) אז הוא משלב עם זה ניתוח לחיזוק הקרנית. בפורומים מצאתי כי הסיכוי לסיבוכים כמו: דלקות עיניים, ראיה מטושטשת, צללים, עיוות של הקרנית ואפילו עיוורון גבוהים יותר במקרה שלי. הייתי רוצה לשמוע חוות דעת, האם זה מסוכן להישאר עם קרנית דקה מאוד? אני מתוכננת לטוס לטיול חודש וחצי לאחר הניתוח..האם זה בעייתי? והאם מומלץ לי לעבור את הניתוח למרות הסיבוכים שקיימים? וגם, לא מצאתי מידע על הניתוח לחיזוק הקרנית.. עד כמה זה מגן עלי מפני סיבוכים?
    תודה מראש

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ניתוח להסרת משקפיים

הוספת תגובה

• ניתוח להסרת משקפיים - תגובה

פרופ' גיא בן סימון
    03/06/2011

שלום רב

בכל ניתוח, כמו גם בניתוח לייזר להסרת משקפיים, עלולים להיות סיכונים וסיבוכים תוך ניתוחיים ומאוחרים.

ככל שהמספר גבוה יותר מידת התיקון הנדרשת בלייזר רבה יותר. השאלות שלך נכונות ומוצדקות, ועלייך לפנות לרופא המטפל על מנת לקבל תשובות מדויקות, מאחר שרק הרופא המטפל יכול לתת לך מספרים מדוקים על אחוז ההצלחה והסיבוכים בטיפולים לקוצר ראיה גבוה.

בברכה,

דר' בן סימון גיא

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ניתוח עיניים

ארז
    05/06/2011

שלום רותם

לפני כ 3 שנים גם אני ביצעתי ניתוח לייזר בעיניים - פחות מורכב משלך אך גם בסיכון גבוה.
    כולם דיברו איתי על הראייה ואף אחד לא דיבר על הסיכונים.

דבר ראשון הייתי דוחה את הניתוח לאחר הטיסה. לא תהיה לך בעיה לטוס והראייה שלך תהיה מעולה אך החודשים הראשונים לאחר הניתוח הם קריטים לשמירה על הגיינה וטיפול נאות בעין שמתאוששת מטראומה. מדובר על משטר קפדני של טיפטוף מיני טיפות כל שעתיים שלוש ומריחת מישחות. קשה לשמור על מישטר כזה בזמן טיסה לחו"ל. ומה יקרה אם תאבד את הטיפות?

הדבר הבא ואולי החשוב ביותר. לאחר הניתוח היה לי יובש נורא בעיניים. בתחילה הובטח לי שתוך חודש זה יעבור, כשזה לא עבר הובטח לי שתוך חודשיים זה יעבור וכן הלאה. בסוף השלמתי עם העובדה שהעין שלי תיוותר יבשה כנראה לצמיתות. היובש לכשעצמו לא מטריד אותי הרבה מלבד בבקרים (ממש קשה לי לפתוח את העיניים ואז אני משתמש בדמעות מלאכותיות) אך אם אני לא מרטיב את העיניים בדמעות מלאכותיות במהלך היום נוצרות לי דלקות שדורשות ביקורים חוזרים אצל רופא עיניים וטיפול באנטיביוטיקה. גם חברתי שעברה ניתוח לייזר סובלת מיובש בעיניים אם כי ברמה מעט פחותה משלי (גם היא משתמשת בדמעות מלאכותיות).

שורה תחתונה - בסופו של דבר בעתיד הקרוב כנראה ששוב יעלה לי המספר ואז גם אסבול מכובד ראייה וגם מעיניים יבשות. האם זה שווה את זה?
    אני לא בטוח, אבל חשוב שתדע שהסיכוי לעיניים יבשות הוא לא נמוך (או חס וחלילה לבעיה קריטית יותר) - דבר על כך עם רופא העיניים שלך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו