שאלה - שאיבה ללא ביצית

מנהל הפורום

ד"ר אליעזר גירש
ד"ר אליעזר גירש
053-4877802
לקביעת תור אצל ד"ר אליעזר גירש
053-4877802 ללא פרסום בפורום

• שאלה - שאיבה ללא ביצית
    מיכל
    01/01/2024

בת 40
    amh 1.21 בספטמבר 2023
    Fsh 9 בדצמבר 2023
    עקב מחלות רקע (סכרת, תת פעילות בלוטת התריס והפרעות קצב לב) עושה סבבים במחזור טבעי רק דקפפטיל לפני שאיבה.
    בשאיבה אתמול זקיק 22 23 מ"מ נשאב נוזל ללא ביצית.
    הבנתי שיש דבר כזה שנקרא תסמונת הזקיקים הריקים ושהפתרון הוא להוסיף אוביטרל כדי להגדיל למקסימום את החשיפה לlh כדי שהביצית תשתחרר מהזקיק.
    כמה שאלות:
    האם יש בדיקת דם שאני אוכל לעשות לדוגמא בדיקת הורמונים ביום 21 למחזור כדי לוודא שאכן היתה ביצית בזקיק והיא פשוט לא השתחררה לנוזל בשאיבה?

האם יש טיפול אחר חוץ ממתן אוביטרל (שהומלץ לי להימנע ממנו בגלל בלוטת התריס) שיכול לעזור לכך שבפעם הבאה לא יהיה זקיק ריק?

האם יש בדיקה לפני השאיבה שיכולב לנבא האם הזקיק לא יהיה ריק כדי שלא יתבזבז סבב נוסף?

האם אני נחשבת כבעלת רזרבה נמוכה? למרות שamh מעל 1 עדיין? בגלל הגיל או כמות הזקיקים הנמוכה (עד 5)

ליצירת קשר עם מנהל הפורום:
    ד"ר אליעזר גירש - 053-4877802

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלה - שאיבה ללא ביצית

הוספת תגובה

תמונה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תגובה

ד``ר אליעזר גירש
    02/01/2024

שלום מיכל,
    קודם כל אין דבר כזה "זקיק ריק" (ללא ביצית), לא קיימת תופעה כזאת בטבע. אם אין ביצית, אז גם הזקיק אינו מתפתח כי הוא חייב נוכחותה של ביצית. דבר אחר שבהחלט קורה, הוא חוסר שחרור ביצית מתאי הזקיק בזמן שאיבת הביצית, כאשר אוביטרל אינו מצליח לשחרר את הקשר שקיים בין ביצית ותאי הזקיק. נושא ידוע ותופעה מוכרת במיוחד אצל נשים מעל גיל 38-39.
    הפתרון הוא מתן מנה כפולה של אוביטרל או טיפול משולב של אוביטרל עם דקאפפטיל או עם rLH.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו