מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- ביוץ לאחר הפלה מתידריפי23/01/2018
כמה זמן לאחר גרידה מתרחש ביוץ? שבועיים? 4 שבועות? האם זה בסדר לנסות להרות מיד אחרי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תגובה
ד''ר אליעזר גירש24/01/2018שלום דריפי,
איני גינקולוג. התחום שלי הוא אמבריולוגיה קלינית ו-IVF. ממליץ לפנות לפורום בו התשובות ניתנות על ידי גינקולוג.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הסבירות לתאומים מזקיקים 18,21אלונה22/01/2018
שלום.
בהזרעה בשבוע שעבר,30 שעות אחרי אוביטרל,הרופא אמר"הביוץ מתחיל"או"התחיל"(לא זוכרת בדיוק את מילותיו )והבחין בזקיקים 18,21 באותו צד.וכל זה אחרי טיפול גונאל.האם יש לפי נתונים אלו סבירות גבוהה לתאומים?כלומר שה21 בייץ ובעקבותיו 18?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
הזרעה
ד''ר אליעזר גירש23/01/2018שלום אלונה,
לא ניתן לנבא אם יהיו תאומים במקרה של שני זקיקים בשחלה לפני הזרעה. קיימות אפשרויות של חוסר הריון, הריון עם עובר אחד, הריון עם שני עוברים (סיכוי קטן) או אפילו הריון עם יותר מ-2 עוברים (סיכוי נמוך ביותר, אך קיים).
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סיכויי הריון בזרעה כפולהשני22/01/2018
שלום האם הזרעה כפולה מגדילה סיכויי להריון? אם כן בכמה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
הזרעה כפולה
ד''ר אליעזר גירש23/01/2018שלום שני,
לא הוכח אם יש הבדל בין הזרעה תוך רחמית אחת או שתי הזרעות סביב הביוץ מבחינת השגת הריון. יש רופאים שמאמינים בהזרעה אחת וישנם כאלה שמאמינים בשתי הזרעות. מאוד תלוי בטיב הזרע כי אם זרע תקין הוא יכול לשרוד כ-3 ימים בדרכי מין של אישה וכך להמתין לביצית.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בלסטוציסט מוקפא שלא נקלטאנה22/01/2018
שלום, קצת רקע: אי פיריון על רקע לא מוסבר. הריון ראשון אחרי ivf ראשון החזרה שניה של בלסטוציסט מוקפא במחזור ביוץ טבעי- נגמר בשבוע 20 בגלל המטומה ברחם שגרמה לירידת מים. הריון שני אחרי ivf החזרה ראשונה של בלסטוציסט טרי- לידה בקייסרי בשבוע 37. מסבב של הריון אחרון נותרו 2 בלסטוציסטים קפואים אחד מהם לא שרד הפשרה והשני דרגה 5 הפשיר 100% והוחזר במחזור ביוץ טבעי, רירית הייתה נהדרת 13. למרות שבעבר נקלטתי מאד בקלות ולמרות שהפעם היו כל התנאים מושלמים לא נקלטתי. למה יכול להיות שלא נקלט הפעם ? יכול להיות שהניתוח הקייסרי שיבש משהו ברחם ? האם כדאי לבצע איזשהו אבחון כמו היסטרוסקופיה לפני חזרה לתהליך ivf ?
החזרת בלסטוציסט
ד''ר אליעזר גירש23/01/2018שלום אנה,
שמח מאוד בשבילך שנכנסת להריון וילדת את ילדך. חסר לי מידע עליך, למשל גילך.
בגדול, כ-10% מעוברים הנוצרים יש להם פוטנציאל להיות תקינים. זאת אומרת אם היו לך 10 הפריות תקינות ונוצרו 10 עוברים, אז מבחינה סטטיסטית רק אחד מהם בעל פוטנציאל לתת הריון תקין. כל זה תלוי מאוד בגיל: ככל שגיל מתקדם יותר צריך יותר עוברים על מנת להגיע להריון תקין. היה לך הריון ולידה, כך שיכול להיות שניצלת אותו פוטנציאל שהיה לך. אולי במחזור טיפול נוסף יתפתחו עוברים ששוב אולי רק אחד מהם יהיה בעל פוטנציאל להריון התקין.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תמיכה בהריון עם דופסטוןעדי22/01/2018
היי,
אני בשבוע 8+3 קיבלתי דופסטון לפה כתמיכה. היה לי הפרשה דמית קלה.
האם זה תקין ?
אני לא מצליחה למצוא על זה יותר מידי מידע ברשת.
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד"ר אליעזר גירש23/01/2018שלום עדי,
דיופסטון , הוא תכשיר פרוגסטיני, המשמש לתיכה לוטאלית. דברי עם הרופא המטפל שלך. אולי תכשיר כמו פרונטוגסט, שהוא גם פרוגסטרון (בהזרקה) יהיה טוב לך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרוגסטרון גבוה שמבטל לי תמיד שאיבת ביציותרונית21/01/2018
שלום רב,
אודה מאוד לתשובתכם כי אני על סף דמעות
בת 40, מחזור סדיר על השעון, מתחילה תמיד סבב הקפאת ביציות ומקבלת גונאל F 450 המחזור שלי סדיר ובהתחלה הכל בסדר, עד שאחרי כ4 ימי הזרקות עולה לי רמת הפרוגסטרון, טוענים שכבר בייצתי למרות שיש זקיקים קטנים ולכן ביטלו לי כבר 4 סביבים של הקפאת ביציות באמצע.
מה יכולה להיות הסיבה לעליה החדה הזו ברמת הפרוגסטרון? אני מסרבת לפרוטוקול ארוך עם גלולות או פרוגנובה, האם אתם ממליצים על פרוטוקול ארוך בסבב הבא?
אשמח מאוד לתשובתכם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
ד''ר אליעזר גירש24/01/2018שלום רונית,
איני גינקולוג. התחום שלי הוא אמבריולוגיה קלינית ו-IVF. ממליץ לפנות לפורום בו התשובות ניתנות על ידי גינקולוג.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הימנעות מפליטת זרע לפני ביוץ האישהאביאל21/01/2018
האם כדאי להימנע מפליטת זרע כדי ל"השביח" את הזרע ולהעלות את הסיכויים להריון כשאשתי מבייצת?
תשובה
ד''ר אליעזר גירש21/01/2018שלום אביאל.
התשובה תלויה באיכות הזרע. אם זרע תקין אין סיבה להתנזרות. על מנת לקבל הריון בצורה אופטימלית, מקובל לקיים יחסי מין כל יום במשך 6 ימים סביב הביוץ: כאשר מתחילים 4 ימים לפני הביוץ ומסיימים יומיים אחרי הביוץ. זאת תקופה הטובה ביותר למפגש בין תאי הזרע עם ביצית.
במידה ואיכות זרע ירודה אפשר להתנזר יום-יומיים ואז יש יותר תאי הזרע במירוק שיוכל להגיע למטרה. אם ברצונכם לחזק פעילות אשכים ולתגבר איכות הזרע, ממליץ לקחת תוסף תזונתי Vitamale המיועד לכך.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- Picsi ו- misi מה ההבדלים?שרון18/01/2018
שלום. ברצוני לברר מה ההבדל בין Picsi ו- misi?
בשניהם מדברים על מיון זרע.. איני מצליחה להבין מה ההבדלים בשיטות.
הומלץ לנו על מיון זרע בשיטת ברטוב לאחר 4 כשלונות חוזרים בivf.
האם יודעים מהם אחוזי ההצלחה כאשר נמצאו רק תאי זרע בודדים בתנועה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
IMSI
ד''ר אליעזר גירש18/01/2018שלום שרון,
IMSI ו-PICSI אלו שתי שיטות שונות המתבססות על שני עקרונות שונים.
IMSI - מיון תאי זרע לפי מורפולוגיה (מבנה) של תא הזרע (שיטת פרופ' ברטוב)
PICSI -מיון תאי זרע על בסיס כושר של תאי הזרע להתקשר לחומצה היאלורונית. נמצא שתאי הזרע הנקשרים לחומצה היאלורונית הם חיוניים יותר מאלו שאינם נקשרים.
על מנת לברר לגבי אפשרות למיין תאי זרע בשיטת IMSI , כאשר מדובר בתאי זרע בודדים בתנועה, ממליץ לפנות ישירות למעבדה של פרופ' ברטוב.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ירידה דרסטית בכמות תאי הזרע.אלון18/01/2018
אני מודאג מירידה דרסטית בספירת תאי הזרע.בבדיקה שגרתית שעשיתי לפני חצי שנה נמצא ריכוז 58 מליון למיליליטר וכעת לפני כמה ימים בזרע שהבאתי למעבדה להכנה להזרעה הריכוז היה נמוך מאוד-8 מליון למיליליטר בלבד.בשני המקרים נפח הזירמה היה דומה(3-3וחצי מליון מיליליטר).האם אפשר לייחס את הירידה הדרסטית בריכוז רק לכך שהדגימה הזאת שניתנה באוננות, ניתנה 15 שעות בלבד אחרי יחסים וניתנה בקושי רב,וגם לכך שלפני יחסים אלה,היו גם 5 יממות לפני זה וגם 2 וגם 3 ימים לפני זה היו יחסים או שכנראה בחצי השנה האחרונה התעוררה אצלי בעיית פוריות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תיקון טעות בפנייה המקורית
אלון18/01/2018נכתב בטעות בתחילתה 3-3וחצי מליון מיליליטר כאשר המילה מליוו מיותרת במקרה הזה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
בדיקת זרע
ד''ר אליעזר גירש18/01/2018שלום אלון,
נתוני הזרע משתנים מיום ליום וגם תלויים חלקית בתדירות המירוק. למשל, יכולה להיות בדיקת זרע תקינה וחודש לאחר מכן בדיקה לא תקינה. זאת הסיבה שארגון הבריאות הבינלאומי (WHO) ממליץ לבצע שתי בדיקות זרע במרווח של כשבוע-עד עשרה ימים בין שתי הבדיקות ולהתיחס לממוצע של שתי הבדיקות.
על מנת לחזק נתוני הזרע ממליץ לקחת תוסף תזונתי Vitamale בעל פוטנציאל להגביר את כל המרכיבים.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהVitamale ובדיקת זרע
אלון19/01/2018בהמשך לתשובתך-היכן רוכשים vitamale אם אנמ גר בחיפה?ודבר נוסף-יש טעם בעקבות הנתונים שהעלתי מה היה המצב לםני כמה ימים לעומת לפני חצי שנה אבל בהתחשב בנסיבות למשל שלפני כמה ימים פלטתי בקושי אחרי 15 שעות מהיחסים האחרונים כאשר גם לפניהם היו יחסים בתדירות של יום-יומיים אז יש טעם לעשות שוב בדיקת זרע לוודא שהפוריות לא ירדה בחצי שנה האחרונה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תשובה
ד''ר אליעזר גירש20/01/2018שלום אלון,
תוסף תזונתי Vitamale ניתן לרכוש באיזור חיפה לפי הכתובת הבאה: בית מרקחת "ארמון", רח' משה גוט לוין 48, שכ' רמות ספיר,חיפה,
לגבי שאלות נוספות שאתה שואל, עניתי לך בתשובה הקודמת שלי.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חישוב גיל הריון לאחר החזרת בלסטוציסטאורטל18/01/2018
שאיבה בתאריך 28.1
החזרת עובר יום 5 בתאריך 2.1
מהו גיל ההריון? איזה שבוע אני?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
הריון
ד''ר אליעזר גירש18/01/2018שלום אורטל,
החישוב הוא מהוסת
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הזרקה לא טובה של גונאל f - אובדת עצותגל17/01/2018
ערב טוב,
הערב שוב הזרקתי גונאל f במינון של 75,
רק שהפעם ברגע ששלפתי את המחט, טיפה די גדולה של דם עם נוזל שקוף (מניחה שזה היה חלק אם לא כל החומר שהזרקתי) ונשאר סימן כחול במקום.
מה מומלץ לעשות כדי שהטיפול לא יפגע?
מדובר ביום ה-11 של ההזרקות.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הזרקה
פרופ` דוד בידר18/01/2018הטיפול לא יפגע ותמשיכי בתוכנית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- השפעת גלולות על בדיקת amhאא17/01/2018
ערב טוב, אשמח לשמוע חוות דעתכם על הסיפור הבא:
אני בת כמעט 35, לפני כחצי שנה הפסקתי לקחת גלולות מליאן לאחר שנים רבות ולקראת תהליך שימור ביציות. לאחר שעלה חשד כי ישנה רזרבה שחלתית נמוכה ביצעתי את בדיקת ה amh שתמכה בכך והערך שהתקבל היה 0.46.
לפני שבועיים, חצי שנה אחרי אותה בדיקה חזרתי על הבדיקה לאור החשד שלי שהבדיקה הקודמת שבוצעה בסמוך להפסקת הגלולות הושפעה מכך. התוצאה החדשה היא 6.70.
מסיפורי האישי ומסיפורים דומים של חברות, עולה חשדי שהגלולות משפיעות על תוצאות הבדיקה משמעותית.
האם מוכר הקשר הנ"ל? האם ישנם מחקרים שתומכים בכך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
AMH נמוך
ד''ר אליעזר גירש18/01/2018שלום אא
אין השפעה לנטילת גלולות למניעת הריון על רמות AMH בדם. רמת AMH בדם נמצאת במִתאם חיובי עם מספר הזקיקים המתפתחים בשחלה. ניתן אם כך להשתמש ברמות הורמון זה כסמן אמין בהערכת הרזרבה השחלתית, במסגרת הערכות של מידת פריון האישה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יחסים אחרי הזרעה ואנדומטריןריקי17/01/2018
שלום לך.
אתמול אחר הצהרים עשיתי הזרעה כיממה-יממה וחצי אחרי אוביטרל.וההזרעה היתה 17 שעות אחרי יחסים רגילים. יום למחרת ההזרעה בצהרים התחלתי בתמיכת נר אנדומטרין.ובערב שלמחרת ההזרעה קיימתי שוב יחסים רגילים.האם נגרם נזק ביחסים האחרונים?כי קראתי באיזה מקום שבנסיבות כאלה אחרי הזרעה לא לקיים יחסים כי זה יעשה נזק אבל אולימלא הבנתי נכון.בבקשה חוות דעתך.תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
יחסים סביב ביוץ
ד''ר אליעזר גירש17/01/2018שלום ריקי,
אין מניעה לקיים יחסים לאחר הזרעה או טיפול פריון. קיימים מאמרים מדעים הממליצים לקיים יחסים אחרי הזרעה או החזרת עוברים (במקרה של IVF).
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ביוץ בצד אחד בלבדליבנת17/01/2018
עשיתי מעקב זקיקים ב-3 החודשים האחרונים ותמיד רואים זקיק מוביל בצד שמאל בלבד.
זה אמור להדאיג אותי? אני צריכה לבדוק אולי משהו סתום או לא תקין בצד ימין ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
פעילות השחלה בצד אחד
ד''ר אליעזר גירש17/01/2018שלום ליבנת,
אצל נשים בד"כ רק שחלה אחת פעילה וזה מצב תקין לחלוטין.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תרופות תמיכה לאחר הזרעהדינה17/01/2018
בוקר טוב.
אתמול ביצעתי הזרעה כשיום לפני זה הזרקתי אוביטרל.
היו לי בשנה האחרונה 3 הפלות עצמוניות ובבדיקות(כולל קרישיות יתר)נמצא הכל תקין.
הרופא נתן לי אנדומטרין ומיקרופירין 100 לתמיגה.
שכחתי לשאול אותו וגם הוא לא אמר מתי להתחיל לקחת את 2 הנ"ל.
כמה ימים אחרי ההזרעה והביוץ שהיו באותו היום-אתמול,מתחילים אנדומטרין?
ומתי מיקרופירין 100?
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תמיכה לאחר ביוץ
ד''ר אליעזר גירש17/01/2018שלום דינה,
נא לפנות לרופא המטפל שלך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אובססיבים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)