מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- האם ניתן להקפיא ביציותע16/01/2018
האם ניתן להקפיא ביציות במידה והבעל חולה מאד ביום מתן הזרע? הוא תשוש לגמרי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך...............
ע16/01/2018האם על בעלי להגיע לחתום בכל זאת על מסמכים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאיבת ביציות כשאין זרע
ד''ר אליעזר גירש17/01/2018שלום "ע",
במקרים, בהם אישה באה לשאיבת הביציות וגבר אינו יכול לתת זרע אנחנו מקפיאים את הביציות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זרע הזרעה תוך ריחמיתאלון16/01/2018
שלום למומחה.
בן 46.פלטתי זרע בקצת יותר מה-5 וחצי יממות (134שעות)5 פעמים.הפעם האחרונה שהיתה לצרכי הזרעה היתה 15 שעות בלבד אחרי הפעם הלפני אחרונה שהיתה יחסים רגילים.לפני חצי שנה עשיתי בדיקת זרע ונמצא תקין.אומנם המורפולוגיה היתה גבולית 5 אחוז אך שאר הפרמטרים היו תקינים.
כעת אציג את הנתונים מהפליטה האחרונה.קודם כל-הצלחתי לפלוט בקושי באוננות.האם תקין בהתחשב בנסיבות?
ולהלן התוצאות של מכון הזרע שנילקח להשבחה.
נפח 3
צבע נורמלי
VISCOCOSITY נורמלי.
ריכוז 8 מיליון למיליליטר
כמות כללית 24 מיליון
motility(בתוך 30 עד 60 דקות)היתה 66 אחוז וכמות כלליתmotile זה 15.8 מיליון
מהירים 53 אחוז,איטיים 34 אחוז,לא פרוגרסיב 3 אחוזים וIMMOTILEהיו 34 אחוז
אגלוטינציה היה NONE
לא היו תאי דם לבנים ולא היו OTHER ROUND CELLS
ולמטה היה רשום מתחת לכותרת SPERM SEPARATION(עבור IUIׁׂ)
סווים אפ וגם וושינג
והיה רשום נפח 0.6 מיליליטר
ריכוז 22 מליון למיליליטר
תנועתיות(בתוך 30 עד 60 דקות)80 אחוז
כמות נעה כוללת 10 מיליון
ובמוטיל פרוגרסיביטי היה רשום מהיר 74 אחוז,איטי 4 אחוז,נון פרוגרסיב 2 אחוז,ואימוטיל20 אחוז.
נא התייחסותך ל2 סוגיות1.האם זה תקין בהתחשב בנסיבות שבתחילת הפנייה הזאת שבקושי פלטתי באוננות 15 שעות אחרי יחסים רגילים(וזה מה שבסוף שימש להזרעה)2.מה שפלטתי בקושי באוננות-האם בהתחשב בנסיבות זה תקין מה שנפלט?וכיצד תעריך את הזרע שנילקח בסוף מהמכון מהזרעה אחרי ההשבחה?
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
הזרעה תוך רחמית
ד''ר אליעזר גירש16/01/2018שלום אלון,
נתונים התחלתיים נמוכים מהנורמה (ריכוז 8 מיליון וסה"כ 24 מיליון), אך בסוף הכנה להזרעה התקבלו נתוני זרע טובים ומספקים עבור תהליך ההזרעה.
דרך הגב מוסג "השבחה" אינו נכון ואין להשתמש בו. לא משביחים זרע! מפרידים את תאי הזרע שבתנועה מיתר מרכיבים של הזרע: נוזל הזרע, תאי הזרע ללא תנועה וגורמים אחרים.
אם יש לך שאלות נוספות אפשר לקבוע תור ליעוץ.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם זקיק או אנדמטריומהמיכל16/01/2018
שלום,
אתמול הייתי אצל רופא פוריות לבדיקת זקיקים הוא התבלבל בין זקיק לאנדמטריומה . בתחילת הבדיקה הוא אמר שלדעתו כבר בייצתי וכשאמרתי שזה מוקדם הוא הסתכל שוב וחיפש זרמים של דם על יד הזקיק. בנוסף טען שעובי הרירית 15 מ״מ.
לאחר דקות ספורות אמר שזה לא זקיק, אלא משהו תקועה שכנראה אנדמטריומה. ייתכן שרופא יתבלבח בין שני הדברים?
שנית, טען שיש זקיק של 14 שיבייץ בעוד שלושה ימים.
יש לציין שעד אתמול היו הפרשות מרובות מאוד היום מעט פחות.
האם רירי של 15 ממ זה בעייתי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה נוספת
מיכל16/01/2018אני שומרת מקווה אני טובלת מחר ועל כן אני לחוצה, ההפרשות מרובות מעידות על ביוץ שקרה כבר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- 12 יום אחרי החזרה - בטא 90טלי כהן16/01/2018
שלום,
ביצעתי שאיבת ביציות ב- 2/1. ב- 4/1 הוחזר עובר אחד. היום, 12 יום אחרי ההחזרה בטא=90. האם תקין?
בהריון הקודם שלי, שהיה גם תוצאה של IVF ערך הבטא אחרי 12 יום היה 206.
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
בדיקת בטא
ד''ר אליעזר גירש16/01/2018שלום טלי,
תחזרי על הבדיקה בעוד יומיים. התוצאה צריכה לעלות פי 2 לפי הצפי.
כל הריון הוא שונה אחד מהשני ולכן לא צריך להסתכל על התוצאה של הריון הקודם.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות בדיקת פרופיל הורמונלינטלי16/01/2018
בת 29 .עשיתי את הבדיקות הנ"ל ביום ה-4 למחזור ואלה התוצאות:
AMH התוצאה 0.76 .
FSH התוצאה 4.55
האם הבדיקה לא תקינה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
AMH נמוך
ד''ר אליעזר גירש16/01/2018שלום נטלי,
מקובל לקבל AMH בטווח התקין כאשר הוא גדול מ-1 (יש כאלה המחמירים ואומרים מעל 1.2).
אצלך AMH=0.76. ממליץ לחזור על הבדיקה ואם תוצאה חוזרת אז לפנות לרופא פריון.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פיענוח תוצאות בדיקת זרעליד16/01/2018
שלום,
לאחר שתי הפלות עצמוניות (אין לנו ילדים) ותוצאות בדיקות תקינות אצל אישה, האם תוצאות בדיקת זרע אלו יכולים להיות סיבה להפלות (יש לציין שאין בעיה להכנס להריון אך הפלות מתרחשות בשבוע 7):
התנזרות : 3 ימים
אופן נתינה: אוננות
צבע: צהבהב
צמיגות: נורמלית
PH: 7.4
נפח: 4 מ"ל
ריכוז: 45X10^6
תנועה: 42%
פרוגרסיבית: 7%
מקומית: 35%
ללא תנועה: 58%
לויקוציטים: 0
אגלוטינציה: שלישית
total motile count: 76X10^6
תאים תקינים: 1%
פתולוגית ראש: 82%
פתולוגית זנב: 17%
אם תוצאות אלו אכן עלולות להצביע על הפלות (לאור אחוז נמוך של תאים תקינים), איזה פתרון יכול להיות מוצע להריון תקין?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
איכות תאי הזרע
ד''ר אליעזר גירש16/01/2018שלום ליד,
בהחלט 1% של תאים תקינים מבחינת המורפולוגיה יכולה להיות סיבה מוצדקת להפלות בשבוע 7 להריון. עובר שאינו תקין מפסיק להתפתח בשלב מסויים ונופל.
שיטות IVF אינן משפרות את הטיב של תאי הזרע. מה שיכול לשפר איכות הזרע זה שימוש בתוסף תזונה Vitamale עליו ממליץ מאוד.
מציע גם לקבל יעוץ כי צריך לבחון את מרבית הגורמים הקשורים לבעיית פריון.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אוביטרל,יחסים וזמן הזרעהאלון16/01/2018
שלום לך.
אתמול בבוקר(שני)בסביבות 10 האישה לקחה אוביטרל-אמור "להקפיץ"את הביוץ 36-40 שעות קדימה.יחסים היו אתמול מאוחר בערב(סביבות שעה 23).אין בעית זרע.הוא לא מהמשובחים אבל בסך הכל הכללי תקין.בשנתיים האחרונות היא ניקלטה מיחסים רגילים ללא הזרעה 4 פעמים(הכל נפל).היום בשעה 15 אני אמור לפלוט זרע כדי להביאו למעבדה לפני הזרעה שתהיה בשעה 16-כלומר לפלוט 15-16 שעות מהפליטה הקודמת.
אני בדילמה.האם לוותר על ההזרעה ולפלוט שוב באופן ספונטני היום בלילה(24 שעות מהפליטה הקודמת)או לעשות הזרעה היום אחר הצהרים ולנסות לפלוט שוב מחר בבוקר כ-15-16 שעות לאחר ההזרעה.
מה המלצתך?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
יחסים סביב ביוץ
ד''ר אליעזר גירש16/01/2018שלום אלון,
אם אישתך נכנסת להריון בדרך הטבעית, אז תמשיכו באותה הדרך. הזרעה אינה משפרת מצב של הריון או הפלה (במקרה שלכם). שיטות IVF אינן משפרות איכות של תאי הזרע או איכות של הביציות. אם ברצונכם לנסות לשפר איכות תאי הזרע ו/או הביציות, אני ממליץ לקחת תוסף תזונתי Vitamale (עבור הזרע) ו-Ovavit (עבור הביציות).
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מתי צריך להזריק את ההורמונים?D16/01/2018
שלום
מזריקה כבר מספר ימים הורמונים בשש בערב, היום הזרקתי בשלוש בצהריים, כלומר 3 שעות לפני הזמן, האם זה בסדר? מחר להזריק שוב בשלוש? תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
ד''ר אליעזר גירש16/01/2018שלום D,
נא להתיעץ עם הרופא המטפל שלך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיות בזרע הריון ראשוןבר15/01/2018
בעלי עשה בדיקת זרע לאחר שני סבבים שלי ים איקוקלומין.
בבדיקה יצאה 6% תנועה מתוכם 5% פרוגרסיבית
מורפולוגיה 0%
14 מיליון תאי זרע
בדופלר אשכים אחרי התייעצות עם אורולוג נכתב כי באשך ימין יש וריקוצלה בדרגה 2 מידה קלה ורוחב ורידים 2 ממ. באשך שמאל גם טירקוצלה בינונית בדרגה 2 במידה קלה ורוחב וריד 3.4 ממ...
השאלה שלי היא כזו..
מה הסיכוי של הזרעות פה? או האם זה רמה ישר לivf,
כרגע לא מעוניינים לתיקון הוירקוצלה בניתוח מחשש שזה יחמיר את המצב ועדין אין לנו ילדים, יש לי רופא פוריות מהקופה ואני רוצה לדעת מה לבקש ממנו על מנת להצליח ושלא יסחוב אותי במיליון טיפולים סתם...ומלא הורמונים
בנוסף אשמח לדעת כמה זמן לוקח לאשר לטיפולי ivf בממוצע בציבורי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיות בזרע הריון ראשון
בר15/01/2018אשמח גם לדעת מה המשמעות של הרוחב ורידים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יחסים והזרעה אחרי אוביטרלרבקה15/01/2018
אתמול בדיקת דם lh פרוגסטרון ואסטרדיול.היום בבוקר במעקב ניצפו זקיקים בגודל 18 וחצי,16 וחצי.(בצד אחד שניהם)ניתן אוביטרל.הבנתי שאם התחיל תהליך ביוץ עצמוני האוביטרל חסר משמעות לעניין תיזמון הביוץ(כלומר לא יגרום לו להיות כעבור 36-40 שעות).האם מכך שהרופא הורה על הזרקת אוביטרל ניתן לצאת מתוך הנחה שעדיין לא התחיל תהליך הביוץ העצמוני,כלומר שהביוץ יהיה רק 36 עד 40 שעות אחרי האוביטרל?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוצאות בדיקות הדם
רבקה15/01/2018בדיקת הדם היתה יממה לפני מעקב הזקיקים והתוצאות
LH 4.54
פרוגסטרון 0.71
אסטרדיול 728
האם לפי זה ולפי תוצאות המעקב זקיקים ניתן להגיע למסקנה שלא התרחש ביוץ טבעי ולכן האוביטרל"מקפיץ"את הביוץ 36 עד 40 שעות קדימה מהזרקתו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מינון נמוך ואיכות ביציות, עובי רירית, תדירות טיפוליםיעל15/01/2018
שלום רב,
אני רוצה להתייעץ איתכם לגבי הטיפולים שעברתי. היו לנו 7 טיפולים. טיפול בגונאל לא הניב תוצאות טובות. לכן הרופא החליט להמשיך עם מונופור. שלושת הפרוטוקולים האחרונים :
פרוטוקול 300 מ"ג מונופור - 11 ביציות, 6 הפריות, 3 החזרות, עוברים 8A, 8B, 6B - הריון לא תקין
עובי רירית 9
פרוטוקול 225 מ"ג מונופור - 7 ביציות, 2 הפריות, 2 החזרות (ביום השני לשאיבה), עוברים 2A, 4A
עובי רירית 6
פרוטוקול 300 מ"ג מונופור - 8 ביציות, 3 הפריות, 2 החזרות, עוברים בגודל 8B, 6B
עובי רירית 6.3
אשמח אם תענו לי על מספר שאלות:
הטיפול בו הושג הריון (לא תקין), היתה הפסקה של 4 חודשים מהטיפולים. שני הטיפולים האחרים היו חודש לאחר הפלה , והפרש של חודש בין טיפול לטיפול.
האם יש קשר להשתרשות ולהפסקה הארוכה מהטיפולים?
האם עובי הרירית הוא זה שהשפיע על קליטת העובר? אם כן - איך מגיעים שוב למצב בו עובי הרירית הינו 9?
האם הורדה במינון גורמת לפחות ביציות?
האם התאוריה שמינון נמוך של מונופור יכולות להניב ביציות באיכות טובה יותר נכונה? (הציעו לי להוריד ל- 150 מ"ג כדי שיהיו יותר ביציות אולי איכותיות יותר)
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד"ר אליעזר גירש15/01/2018שלום יעל,
יש לך הרבה שאלות. אני מציע לך לבוא ליעוץ.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הכנת זרע לביצוע הזרעהאלון15/01/2018
שלום לך.
קיימתי יחסים עם אשתי בלילה שבין ששי לשבת ובין שבת לראשון(כל פעם בחצות הליל)כי לא ידענו מתי הביוץ.ביום ראשון עשתה בדיקת דם ובשני(היום)בבוקר הרופא הבחין שבשחלה אחת זקיקים יפים:18וחצי,16וחצי ו11ובשנייה קטנים.הוא הורה על זריקת אוביטרל.ומחר(שלישי)ב16 אחר הצהרים הזרעה.
כיוון שאני בן 46 ולא פולט זרע בקלות כמו פעם-השאלה היא אם לא אפלוט עד מחר אחר הצהרים זה עשוי להוריד את סכויי הקליטה למינימום?
ואם אפלוט הערב מחר אני מניח שיהיה לי קשה לפלוט אל תוך הכוסית המיועדת למעבדה.
יש אמצעי עזר לפליטה מחר?אם אשתי תבצע בי מין אוראלי זה לא יכול להזיק לזרע?ומהם התכשירים(קרם,ג'לי)שמומלץ להשתמש בהם אם בכלל כדי שהזרע ייפלט בקלות אל תוך הכוסית?
נא התייחסותך אל 2 הסוגיות:1.האם בנוסף לפליטה מחר אחר הצהרים כדאי גם לקיים יחסים היום בערב?
2.מחר בפליטה אל הכוסית-מין אוראלי ואמצעי עזר כגון קרמים,ג'ל ומהם אם קיימים.
תודה רבה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הזרעה תוך רחמית
ד"ר אליעזר גירש15/01/2018שלום אלון,
מחר אישתך מזריקה אוביטרל, כך שביוץ המתוכנן יהיה בערך כ-46 עד48 שעות לאחר מכן. קיימות שיטות שונות לגבי הזרעה תוך רחמית: או הזרעה אחת קרובה לביוץ, או שתי הזרעות כאשר הראשונה לפני הביוץ והשניה אחרי הביוץ. לא נמצא הבדל משמעותי בין שתי השיטות.
לא מקובל להשתמש בקרמים או בחומר סיכך כלשהו על מנת לא לפגוע באיכות הזרע. אם יש קושי בזקפה אפשר לקבל מרופא המטפל את המרשם לויאגרה או סיאליס.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההזרעה קרובה לביוץ
אלון16/01/2018שלום מומחה יקר.
בתשובתך השתמשת בביטוי"הזרעה לפני וקרוב לביוץ"
כמה זמן מקסימום בשעות עונה להגדרה הזאת?למשל-אם ההזרעה היא 16 שעות לפני מועד הביוץ המשוער בעקבות האוביטרל זה עדיין נכנס להגדרה של"קרוב לביוץ"?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תשובה
ד''ר אליעזר גירש16/01/2018בהחלט כן. רופאים שונים נוקטים בפרקי זמן שונים לגבי ההזרעה ואין הסכמה בין הרופאים שונים על הזמן המסויים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מעקב זקיקים בביוץ טבעירותם15/01/2018
במעקב זקיקים בביוץ טיבעי לחלוטין (יום מחזור 14) התקבלו התוצאות :
זקיק 22
עובי רירית 10
E2 1338
LH 30.2
Poregesteron 2.4
האסטרדיול נראה לי גבוה מידי ומתאים לשני זקיקים , אז איך זה שראו רק זקיק מוביל אחד ? זה ממצא תקין ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ביוץ
ד``ר אליעזר גיר15/01/2018שלום רותם,
הזקיק שלך נמצא בגודל תקין לקראת הביוץ, אסטרדיול נמצא ברמה גבוהה בגלל שהוא עולה לקראת הביוץ וכך גורם לשחרור של LH. באמת ה-LH שלך נמצא בעליה בעקבות אסטרדיול.
שיהיה לך בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פוליפ תוך רחמי ועובי הריריתדנה15/01/2018
שלום דוקטור האם פוליפ ברחם גורם לרירית להיות עבה יותר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר אליעזר גירש15/01/2018שלום דנה,
זאת שאלה לרופא המטפל שלך. צריך לדעת מה המיקום של הפוליפ ואם הוא יכול להפריע או לא. בעקרון פוליפ אינו צריך לשנות עובי של רירית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ביוץ 36 שעות לאחר אוביטרלאלונה15/01/2018
בוקר טוב.
אתמול בבוקר בדית דם והיום(שני)בבוקר מעקב זקיקים.ניצפו בשחלה אחת הזקיקים הבאים:18.6,16.7,10.9 ובשחלה השנייה"קטנים"שהרופא לא ציין את גודלם.
הוא נתן הנחיה להזריק אוביטרל.הזרקתי בערך חצי שעה עד שעה אחרי שהוא ראה באולטרסאונד את מה שראה.
האם הביוץ יהיה בערך 36 שעות אחרי האוביטרל או יתכן שכבר התחיל ביוץ טבעי ואז זה לא יהיה לפי מה שהאוביטרל אמור לתזמן?ובמקרה כזה-מתי הוא יכול להתרחש באופן תאורטי?
תודה ויום טוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אוביטרל
ד''ר אליעזר גירש15/01/2018שלום אלונה,
זקיק בגודל 18 מ"מ עדיין קטן בשביל לגרום לביוץ ספונטני. לאחר האוביטרל הוא מבשיל ומוכן לביוץ כ-42-46 שעות לאחר ההזרקה.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסוגיית גודל הזקיק ונתונים נוספים
אלונה16/01/2018האומנם זקיק 18(דרך אגב היה לי 18.6)אכן קטן מידי לגרום לביוץ ספונטני-קראתי במקומות מסויימים שהחל מגודל 15 ובטח שמגודל 18 כבר יכול לבייץ.כמוכן אני מוסיפה נתונים לפנייתי המקורית-כיממה לפני האולטרסאונד זקיקים היה לי בבדיקת הדם פרוגסטרון 0.71,אסטרדיול 728 ו-LHהיה 4.54.
האם סביר להניח שמקרה שלי אכן לא התחיל ביוץ ספונטני ולכן האוביטרל"מקפיץ"את הביוץ 42-46 שעות קדימה?
ודבר נוסף-קראתי במקומות מסויימים שביוץ יתרחש 36-40 שעות לאחר האוביטרל.כיצד זה מתיישב עם דבריך על כך שהוא יהיה 42-46 שעות אחרי אוביטרל?
להתייחסותך המקצועית אודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחסר סימן שאלה
אלונה16/01/2018חסר סימן שאלה בתחילת ההודעה"סוגיית גודל הזקיק ונתונים נוספים".
צריך לשים סימן שאלה אחרי משפט הפתיחה:האומנם זקיק 18 אכן קטן מידי לגרום לביוץ ספונטאני?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אורח חייכם בריא?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)