מידע רפואי
פורומים
- יחסים, זוגיות ונישואין
- הסרת נגעים וגידולים, השתלת עור
- פסיכותרפיה
- נפרולוגיה, לחץ דם, מחלות כליה ילדים, הרטבת לילה
- סרטן נשים, סרטן צוואר הרחם, סרטן השחלות
- קרטוקונוס, עדשות מגע
- אחרי לידה
- מחלות זיהומיות
- סרטן העור, מלנומה, נקודות חן
- נוירולוגיה ילדים
- קנאביס רפואי - רישיון למריחואנה רפואית
- הורים ומתבגרים, גיל ההתבגרות
- הורות טבעית
- סרטן העין (אונקולוגיה של העין)
- פסיכיאטריה
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
ד"ר אסנת רזיאל
טיפול רב תחומי בהשמנה כירורגית בכירה, מומחית לטיפול תרופתי להרזיה וטיפול רב תחומי בהשמנה והמנהלת הרפואית של אסיא בריאטריק - מרכז לטיפול בהשמנת יתר, אסיא מדיקל, אסותא רמת החיילד"ר אילן בוש
פסיכיאטר ילדים בכיר. מומחה בפסיכיאטריה ילדים ונוער, הפרעות קשב וריכוז, מתן ייעוץ פסיכולוגי, פסיכותרפיה, אוטיזם, גיל ההתבגרות, הפרעות חרדה, הגיל הרך
- PRK למספרים גבוהים בעינייםאבנר28/01/2020
שלום רב!
אני בן 21, יש לי מספרים מאוד גבוהים בעיניים (-14,-14.5) ועובי קרנית של 543 בעין ימין ו548 בעין שמאל. עברתי בדיקת התאמה ב2 מכונים שונים, באחד נאמר לי שישאר לי מספר וחצי אחרי הניתוח ובשני אמרו לי שכל המספר ירד. שניהם אמרו שלא תהיה אפשרות לעשות ניתוח חוזר בעתיד. יש לי כמה שאלות:
1. מה הסיבה להבדל? ברור שאני מעדיף שירד כל המספר, אבל יכול להיות שהטיפול שמוריד הכול יותר מסוכן? אולי פחות אמין?
אגב, 2 האחים שלי נותחו אצל מי שאמר שהמספר לא ירד כולו עם מספר -12, ולהם הוא הבטיח שירד הכל ואכן כך קרה. הוא מאוד אמין מבחינתי, פשוט לי הוא מבטיח פחות. ברור שאני מעדיף שירד כל המספר, אבל אני מפחד בגלל חוסר ההתאמה בין המכונים השונים.
2. יש תופעות לוואי גדולות ונפוצות במקרים כמו שלי? ממה אני צריך לחשוש והאם אכן צריך לחשוש? אילו דברים אני צריך לקחת בחשבון? יכול להיות שאחרי הניתוח כלל לא אראה טוב או שיהיו סינוורים ודברים שישארו לכל החיים?
3. באחד המכונים משתמשים במכשיר ex500, מה זה אומר? זה מכשיר איכותי? והאם הניתוח תלוי בעיקר במכשיר או ברופא המנתח?
4. מה זה אומר להישאר עם מספר וחצי? אוכל לראות רגיל ואצטרך משקפיים רק לנהיגה או שזה יותר מורכב? כדאי לעשות ניתוח כשנשארים עם כזה מספר או שזה לא שווה אם לא יורד המספר עד הסוף?
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר PRK
אבנר28/01/2020שכחתי לומר ששני המכונים המליצו לי על PRK. ואני פחות מעוניין בהשתלת עדשות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירהמחכה לתשובה...
אבנר30/01/2020* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירהקוצר ראיה גבוה.
ד``ר אליה לוינגר31/01/2020שלום רב,
נתחיל מהסוף שארית מספר כפי שציינת מצריכה משקפיים לנהיגה, טלויזיה וכדומה.
קשה לי להעריך את ההבדל בין המכונים והדבר לדעתי לא תלוי בסוג המכשיר.
בכל מקרה ככל הנראה בטיפול אחד ובמידה ויש נסיגה של המספר לא ניתן לבצע תיקון נוסף. יש אפשרות למספרים אלא להופעת סינוורים והילות בשכיחות גבוה יותר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירההמשך השאלה
אבנר01/02/2020אם כן, כשיש עלייה במספר זה משהו שאי אפשר לתקן. עד איזה מספר זה יכול להגיע בערך?
ולגבי הסינוורים וכו', זה דברים שנשארים לכל החיים או שאפשר לטפל בהם אחרי הניתוח?
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירההמשך
ד``ר אליה לוינגר02/02/2020שוב שלום.
תתכן נסיגה של המספר ולא אוכל לדעת כמה. לגבי סינוורים והילות יש סיכוי קטן שישארו לתמיד אחרי הניתוח.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?