מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלהרוית13/01/2008
עשיתי צילום חזה ונמצא שישנה הרחבה של המדיאסטינום והופנתי לצילום ct
מה המשמעות של הרחבה זו ? על מה זה יכול להעיד?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סליחה על העיכוב בתשובה
ד''ר מאהר דיב06/02/2008ישנם הרבה סיבות להרחבה תלוי באיזה גיל ומין מדובר
אני מניח שאת אחרי ה סיטי על כן אשמח לדעת מה התשובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- " שאיבת" גידולים ממאירים בראותאתי10/01/2008
שלום דר בר
לאימי היסטוריה של סרטן המעי ששלח גרורות לכבד וכעת גם לראות. כרגע מדובר על שמונה מוקדים קטנים הפזורים בשתי הראות.המעי והכבד, נכון לעכשיו "נקיים".נודע לנו כי קיימתאפשרות ל"שאיבת" הגידולים הממאירים מהראות. האם תוכל להרחיב מעט על שיטה זאת, מהם הסיכונים ומהן היתרונות. היכן ניתן להשיג עוד מידע כתוב על השיטה. כיצד ניתן לקבוע תור על מנת לשוחח ולהתייעץ איתך בנוגע למקרה באופן פרטי.
אודה לתגובתך המהירה,
אתי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאיבת גידולים
ד''ר אילן בר13/01/2008ניתן לקבוע תור למרפאתי בטלפון 089779822 אצל נעמי מזכירתי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סרטן ריאה Squamous cell Carcinomaיהושע09/01/2008
אצל בת זוגי (57) אובחן סרטן בריאה מסוג Squamous Cell Carcinoma ב Right Upper Lobe. בגודל 2.2 ס"מ ונודולים בשתי הריאות כאשר בריאה שמאל בגודל של 1 ס"מ.
עברה ברונכוסקופיה הכל תקין פרט לברונכוס לאונה עליונה חסום ע", גוש בשרני המדמם בקלות.תוצאות הביופסיה מוגדרים : Fragments of bronchial mucosa showing poorly differentiated squuamous cell carcinoma
ומוזמנת ל pet fdg .
שאלותיי הן כדלכמן:
1. באיזה שלב ניתן לקבוע באיזה Stage המחלה ?
2. האם ניתוח הוא האופציה המועדפת ומתי ניתן לקבוע האם הגידול נתיח ?
3. האם בכל מקרה מומלץ לעשות הקרנות ו/ או כמותרפיה ?
4.האם נגזר עליה לסבול לאורך טיפול ארוך ומה הסיכויים ( על פי הסטטיסטיקה).
בתודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סרטן ריאה
ד''ר אילן בר09/01/2008שילוב של ממצאי CT חזה צילומי חזה ,בדיקת PET אמורים לתת מושג על הדירוג של מחלת הסרטן והתפשטותה.
לא תמיד האופציה היא כירורגיה.כירורגיה היא האופציה הטיפולית שטומנת בחובה את סיכויי ההישרדות בחיים הגבוהה ביותר.
אפשרות טיפול נוספת או אחרת היא כמוטרפיה/הקרנות שאין ספק שטומנת בחובה קושי לחולה.
הסיכוים להישרדות בחיים הם נגזרת של הדירוג,מצבו הכללי של החולה ,מימוש טיפול כזה או אחר או הימנעות מכול טיפול.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סרטן הריאות Non Small Cell Carcinoמשה05/01/2008
שלום רב
לאמי אותר גידול ממאיר בראה השמאלית באונה העליונה ברמה של STAG 1 בגדל של כ 3 ס"מ
לאחר כל הבדיקות היא עומדת בפני קבלת החלטה על טיפול .
פתרון בית הספר כהגדרת הרופאים שהתיעצנו עימם הוא ניתוח הסרת הגידול (חלק מהאונה או כולה ) אמי אינה רוצה בניתוח (בת 80) .
הוצעו 2 חלופות לטיפול
RFA - טיפול חדשני בארץ שהחל עוד ב 97 בארהב .
הקרנות .
להלן מספר שאלות ברשותכם :
1.מה ידוע לכם על ה RFA ? האם מוגדר כטיפול מוצלח ויש מידע מבוסס על כך ?
2.אם טיפול כזה איני מצליח , האם יש חלופות נוספות ?
3.מה ההשפעות של ההקרנות על גידולים מסוג זה ?
4.האם קיימות חלופות של תרופות שעוזרות לגידולים מסוג זה ?
5.אם ההקרנות לא מצליחות לפתור את הבעיה , ניתן לבצע ניתוח ?
6.האם קיים חומר אליו תוכלו להפנות אותנו ?
רופא אחד המליץ על RFA כחלופה לניתוח
רופא שני המליץ על הקרנות כחלופה לניתוח .
תודה מראש
משה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סרטן ריאה
ד''ר אילן בר06/01/2008כל חלופה אחרת שאיננה ניתוח (בשלב זה של הגידול )אינה מביאה אריכות ימים תוך כדי שמירה על איכות חיים כמו שמביא ניתוח להסרת הגידול.
על שאלותיך הרבות אשמח לענות בפגישה עם החולה ובני משפחתה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדיאסטינום
ד''ר אילן בר07/01/2008במדיאסטינום נימצאים מספר איברים אנטומים כגון כלי דם , בלוטות לימפה, הלב, קנה נשימה וכולי.יש לבדוק האם ההרחבה היא לא עקב פתולוגיה של אחד מהאיזורים הללו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סטרנום בולטגלעד04/01/2008
שלום,
לפני כחודש נפגעתי כתוצאה מנפילה מגובה 9 מטרים.
בימים הראשונים כאשר הייתי מנסה לעמוד או משתמש בחזה, הייתי שומע קנאק והעצם האמצעית בסטרנום היתה נפרקת החוצה.
כיום הפריקה פסקה אולם העצם נשארה בולטת כלפי חוץ וגורמת לי תחושת אי נוחות.
מעוניין מאוד לדעת האם הבעיה מוכרת?
האם ישנן דרכים לטיפול? האם בכלל נדרש טיפול או שאין למעשה כל מגבלה אמיתית על התנועה?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סטרנום
ד''ר אילן בר06/01/2008אינני יכול לענות ללא בדיקתך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסטרנום
גלעד06/01/2008האם פריקה שכזו הינה תופעה נפוצה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חזהאלון04/01/2008
שלום רב,
בן 32 בריא, רזה ולא מעשן.
לעיתם קרובות אני סובל מכאב מסוים בחזה בעיקר בשעת מאמץ. הכאב לא חזק ומגיע ממספר נקודות קבועות והוא דומה לתחושת שריר שנתפס. ברוב המקרים אני יכול "לשים אצבע" על המקום ממנו יוצא הכאב. כשאני לוחץ על הנקודה בשעת מאמץ היא יכולה להעלים את הכאב ואותה נקודה נשארת כואבת במידה ואני לוחץ אותה גם לאחר המאמץ.
לעתים לאחר שזה קורה אזור החזה והגב רגיש למגע.
יש לציין שעשיתי בדיקת מאמץ לפני שנה וחצי שהייתה תקינה (הבדיקה נעשתה ללא קשר לכאבים).
האם כאבים כאלה אופיניים לבעיות לבביות או אחרות?
במידה ולא האם יש ניתן לעשות משהו בכדי להעלים את הכאב?
אלון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חזה
ד''ר אילן בר04/01/2008על פי האמור יש להניח שמקור הכאב הוא בשריר או בשלד.לא ניראה לי שיש בעיה הדורשת בירור מעמיק יותר של ריאות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחזה
ד''ר אילן בר06/01/2008אנא בצע צילום צלעות וסטרנום מכוון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהשרון03/01/2008
שלום לכולם,
אני בת 26, לפני 5 שנים גילו אצלי אבנים בכיס מרה לאחר תלונות של כאבי בטן וקשיי עיכול.
ניסיתי לדחות את הסרת כיס המרה ולטפל בדרכים טבעיות אך ללא הצלחה.
לפני כ9 חודשים ביצעו הוצאת כיס מרה בלפרוסקופיה, לאחר הניתוח נאמר כי סבלתי מדלקות רבות וכי הכיס נדבק לדופן הבטן.
מאז אני סובלת עדיין מהקאות ולאחר אנדוסקופיה אובחנתי כבעלת קיבה רגיזה עם רפלוקס והמליצו לי על Losec כטיפול זמני שהסתיים לפני 3 חודשים.
מצבי כרגע עדין ביותר, בשל היותי בתקופת מבחנים העצבים כפי שאפשר לנחש בשיאם
(ועל כן אין זמן גם ללכת לבדיקות אצל הרופא).
ולשאלתי- אם או בלי קשר לעברי הרפואי- אני עדיין מתקשה לעכל (אני צמחונית אם פרט זה חשוב) סובלת מכאבי בטן עליונה ותחתונה מרובים. אך בנוסף לצרות- יש לי תחושות מוזרות בבטן תחתונה בצד ימין, האזור לא נעים למגע ויש "בליטה" קשה.
האם מדובר בתוספתן? או שאני סתם מדמיינת
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר אילן בר04/01/2008לשאלות שלך הפתרון נימצא אצל גסטרואנטרולוג.אנא פני אליו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קוצב לבמוטי30/12/2007
שלום דוקטור,
לבני יש קוצב לב מגיל 7, עכשיו הוא המון ליד התנור כי הוא סובל מקור, האם יש סכנה בכך שהוא ליד תנור עם הקוצב?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קוצב לב
ד''ר אילן בר02/01/2008נא לפנות לקרדיולוג ילדים או למנתח לב ילדים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים בבית החזהפז27/12/2007
היי דוקטור
יש לי כאבים באזור בית החזה תחילה זה היה רק בצד ימין לאחר מכן זה עבר גם לגב כעת הכאבים הם על כל בית החזה למעלה אני סובלת מכאבים אלו כבר חודש עברתי צילום חזה פעמיים צדדי אחורי וקדמי והכל יצא תקין עשיתי מיפוי עצמות ויצא תקין וגם בדיקות דם יצאו תקינות.
הכאבים ממש מוזרים היום הכנתי לאכול וכאשר חתכתי ירקות הכאבים החמירו לפעמיים הם חלשים לפעמיים הם חזקים. מאז שהכאבים החלו לי אני ממש בחרדה יש ימים שלמים שאני בוכה ולחוצה מהכאבים.
ממה זה יכול לנבוע ???
ואם אני רוצה להגיע אליך לבדיקה אפשר? אתה עובד עם כללית מושלם?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים
ד''ר אילן בר28/12/2007אשמח לבדוק וליעץ לך. אנא צרי קשר עם מזכירתי , נעמי ,לקביעת פגישה בטלפון 089779822
וכן אני מקבל חולים של קופת חולים כללית מושלם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חזה סנדלריםעדי25/12/2007
שלום ד"ר אודה אם תוכל לעזור לי לדעת מה זה חזה סנדלרים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חזה סנדלרים
ד''ר אילן בר26/12/2007עיוות מולד של מבנה השלדי של עצמות בית החזה. לעיתים בדרגת חומרה אסטטית גבוהה ניתן לתקן זאת בניתוח אך לא לפני סיום גיל ההתבגרות. לעיתים יותר רחוקות במידה ויש סימפטומים בעקבות העיוות ניתן לעשות זאת מוקדם יותר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מוקד עגול בשדה תחתון בצילום חזהשושנה23/12/2007
שלום רב
בעלי נשלח לצילום חזה עקב שיעול מתמשך וכרגע ראיתי את התשובה שבה נאמר שהתגלה מוקד עגול בשדה התחתון
האם יש כאן סיבה לדאגה? מובן שהוא יילך לרופא בשעות הקבלה שלו, אך בינתיים אני מודאגת ומצפה לתשובתך
אלף תודות
שוש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מוקד
ד''ר אילן בר26/12/2007בהקדם עם צילום החזה ועם סי טי חזה יש לפנות לכירורג חזה . אשמח להיות לעזר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כיס אויררחל20/12/2007
שלום,
נחבלתי בחזה כתוצאה מנפילה. מאז אני סובלת מכאב בחזה בצד השמאלי בעיקר, קושי בנשימה ואף דקירות בחזה.
ביקרתי אצל כירורג בקופ"ח. עשיתי צילום חזה. לדברי הרופא מדובר בכיס אויר. אמר, שהזמן יעשה את שלו והמליץ על מנוחה וכדורים (אתופן).
רציתי לשאול מהו "כיס אויר" והאם עלי לבצע בדיקות נוספות.
אף פעם לא סבלתי מתעוקה כזו בחזה (בת 32, בריאה).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חזה אויר
ד''ר אילן בר26/12/2007יש לטפל בחזה אויר אנא הבדקי על ידי כירורג חזה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאביםפז18/12/2007
יש לי כאבים בצד ימין של בית החזה ובגב באותה הנקודה הכאבים הם לסירוגין כאשר אני עושה תנועות מסוימות אני מרגישה כאב פנימי ונקודתי עברתי צילום חזה אשר יצא תקין
אני ממש לא יודעת ממה כאבים אלו נובעים ממש מוטרדת (אני בת 25)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים
ד''ר אילן בר26/12/2007במידה וצילום חזה תקין אנא התיעצי עם אורטופד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לחץמירי17/12/2007
היי,
אני חשה לאחרונה לחץ בלב ודפיקות מואצות, האם יתכן כי זה רק מעייפות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לחץ
ד''ר אילן בר26/12/2007הכול יתכן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים בבית החזהפז15/12/2007
לפני 3 שבועות החלו לי כאבים בבית החזה מימין בזמן מאמץ הפעלת שריר ובזמן נשימה לסרוגין
הכאב עבר אחרי שבוע וחצי ושוב חזר אך הפעם פחות כואב, נישאר לי תחושה מוזרה ומציקה של כאבים קטנים ומעצבנים. הכאב הוא נקודתי עברתי צילום חזה קידמי וצדדי -צילום תקין לפני 9 חודשים עברתי הגדלת חזה האם יש קשר לההגדלה? האם הכאבים יכולים לנבוע מזיהום? כרגע מטופלת באטופאן . אציין שאני עובדת כמלצרית פעם בשבוע במשך 12 שעות ומאמצת מאוד את הידיים האם יכול להיות קשר לכאבים? מה עלי לעשות ולאיזה רופא לפנות??????? ממש מודאגת מכאבים אלו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים
ד''ר אילן בר26/12/2007על פניו ניראה שמקור הכאב בבית החזה אך מה סיבתו יש לראות את צילומי החזה ובמידת הצורך אולי אף לעשות סי טי חזה כדי לאשרר שהבעיה היא טריוויאלית. אני מניח שעל פי גילך בסופו של דבר לא תימצא כל בעיה רצינית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם מכורים לאינטרנט?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)