מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- סרטן ריאות תאים קטניםליאת31/03/2009
שלום לפני כחודש וחצי
גילו לאבי סרטן מסוג ריאות קטנים..גוש 10 ס"מ.
יש לציין שכאשר הוא הלך לברונכספיה לעשות בדיקה הוא היה במצב טוב הצליח ללכת לבד. באותו יום ששוחרר מבית חולים לאחר הבדיקה הוא נפל למשכב ובקושי הצליח ללכת סבל מסחרחורות..ומכאבים לפני שבוע וחצי הוא התאשפז בבית חולים עם חום בין 37-38 והייתה לו ליחה עם המון דם הוא לא אוכל כלום ומחובר לאינפוזיה ולא הולך..הרופא אמר שאין אפשרות להתחיל בטיפולים כימ' כי מצבו ידרדר עוד יותר..האם ניתן לחכות כל כך הרבה זמן? ללא שום טיפול.???..ומה הפרוגנוזה של חולים במצב זה?..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סרטן ריאה
ד''ר עוזי יזהר01/04/2009ליאת שלום,
ככלל, זהו גידול עם פרוגנוזה לא טובה. בד''כ ניתן לתת טיפול כימי והקרנות.
לגבי מצבו של אביך - את חייבת לשבת עם הרופא המטפל על מנת שיענה על כל שאלותייך. אין ביכולתינו לבדוק חולים דרך הפורום ולחוות דעה לגבי מצבם הרפואי.
בברכה, דר' עוזי יזהר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גידול סרטני בריאהרחל30/03/2009
דר יזהר, לאחותי התגלה גידול סרטני ממוקד בריאה, בגודל שניים וחצי ס"מ, (היתה גם גרורה בראש שהוצאה). הוצע לה ניתוח הריאה. באחד האתרים קראתי שיש היום לגידולים קטנים יחסית , שיטת ניתוח שאינה פתיחה מלאה של בית החזה, ושנהוגה במספר מרכזים בעולם כולל בבלינסון. אודה לך אם תוכל להתייחס לשאלה באיזה מקרים נוהגים בניתוח כזה, וכן האם אתה מבצע ניתוחים כאלה בביח הדסה עין כרם. תודה מראש רחל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניתוח להסרת גידול בריאה
ד''ר עוזי יזהר31/03/2009רחל שלום,
ראשית - וזאת בוודאי מסרו לכם - עם גילוי המחלה של אחותך המחלה הינה גרורתית (הדבר חשוב לגבי הפרוגנוזה של המחלה). במידה ויש גרורה בודדת במוח בלבד (וזאת חייבים לוודא היטב) יש מקום לניתוח מוח, הקרנות למוח, וא''כ ניתוח לכריתת אונה בריאה ולאחריו טיפול כימי.
קיימת נטיה בעולם לבצע את הניתוחים בגישות יותר מיזעריות, וקיים בלבול מושגים רב בקרב החולים (והרופאים) לגבי ניתוחים אלו. ניתוחים אלו מבוצעים במקומות רבים בעולם ובארץ בגישות שונות. חשוב להתאים את הניתוח לחולה . בכל מקרה על מנת להחליט מהו הניתוח המתאים לחולה יש להכיר את החולה ובדיקות ההדמיה שלו. אנו מנועים בפורום זה להמליץ על מנתח או מחלקה מנתחת.
בברכה, דר' עוזי יזהר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סרטן קרום הריאה מזוטליומהורד26/03/2009
שלום. רוצה לברר ולקבל מידע על סרטן זה, ומוצאת מעט מאד חומר בגוגל. היכן נמצא מידע זמין? תודה ורק שנהיה בריאים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר Mesothelioma
ד''ר עוזי יזהר26/03/2009ורד שלום,
קיים חומר רב באינטרנט, רובו באנגלית. אם תחפשי בגוגל תחת הערך "Mesothelioma" תקבלי רשימה ארוכה מאוד של אתרים על כך. ממליץ לקרוא את שנכתב בוויקיפדיה. זה בהחלט יתן לך די מידע על מחלה קשה זו.
סוף שבוע נעים, דר' עוזי יזהר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים בחזהחן22/03/2009
שלום אני מעשן שנתיים ואני בתהליך הפסקת עישון ! אאבל לפעמים אני מרגיש כאבים חזקים בחזה .. ! מזה יכול להיות האם זה גידול סרטני ? או שזה לא קשור לסיגריות אבל בכול מקרה אני יפסיק לעשן אני בתהליך עכשיו ! אני לא כול כך מעשן הרבה סיגריות ביום אני מעשן 5 עד 6 סיג'.. האם אתה תוכל לעזור לי לומר לי מזה הכאבים בחזה לפי דעתך ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העברת הודעה לפורום אחר
ד''ר עוזי יזהר22/03/2009לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href=SelectedForum.aspx?ForumID=71 id=link]הפסקת עישון, גמילה מעישון[/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קשרית באונהדן או21/03/2009
בצילום ct גדול בחזה.מודגמת קישורית באונה שמאלית תחתונה עם גבולות סדירים שטיבה לא ברור.והרגשתי התלבטות של הרופאים בשאלה של דיקור מחטי מקדים או טוקוסקופיה הקישורית 1.3סמ. lll מה להעדיף.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עוד נתונים
ד''ר מאהר דיב22/03/2009דן שלום
פרט חשוב כשיש נודולה ריאתית הוא אצל מי היא נמאית? בן כמה החולה? מחלות הרקע? צילומים קודמים? עישון?
כמו כן המיקום? האם קרובה לשטח החיצוני ונגישה לביופסיה?
גבולות סדירים הם בעד תהליך שפיר. אבל בחולים שנחשבים בסיכון גבוה לגידול לשמשל במעשנים יש לברר את הנודולה לעומק.
לסיכום קשה לתת תשובה ברורה כי חסרים הרבה נתונים.
שיהיה בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה מעניינת..סיון16/03/2009
יש לי דלקת פרקים שגרונית וריינו..אני מעשנת ..ולפני מספר חודשים הפסקתי להרגיש את תחושת העשן בריאות.. אני מעשנת עכשיו ללא הפסקה מה שנראה לי די מגניב..מה זה אומר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העברת הודעה לפורום אחר
ד''ר עוזי יזהר16/03/2009לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href=SelectedForum.aspx?ForumID=71 id=link]הפסקת עישון, גמילה מעישון[/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהאני08/03/2009
שלום, אני בת 35 ומזה מספר חודשים סובלת מכאבים בבית החזה, בוצעו בדיקות דם וצילומים לחזה - תקין, לאחרונה בנוסף לכאבים בבית החזה הופיעו גם כאבים באיזור הצלעות ונפיחות בצלעות מצד שמאל מתחת לשד השמאלי, כמו כן הופיעה התנפחות של בלוטות הלימפה והרופא המטפל הפנה אותי בנוסף גם ל mriחזה שיצא תקין. בדו"ח לא צוינו אף בלוטות לימפה.כמו כן יש לי בלילה תופעה של נימול בגפיים (ארבעתם) בעיקר בלילה ותחושת קשיון קשה בבקרים בעיקר באיזור החזה והגב - היקפי שמשתחרר עם הקימה? אני חיה בחו"ל ומטופלת ע"י רופא משפחה ופנימאי שלקח לי לאחרונה בדיקות דם נוספות כמו ana קראתי בפורומים שסרטן בעצמותעשוי לגרום לכאבים עם נפיחות ובשילוב עם ההתנפחות שלהבלוטות , רציתי לשאולך האם יתכן גידול/גרורות בצלעות שלא ניצפו בבדיקת mri? מה השערתכם? אני בלחץ? האם אתםממליצים על עוד בדיקות? מודה מראש אני תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא לדיון בפורום ורטואלי
ד''ר עוזי יזהר09/03/2009שלום,
השאלות שאת מעלה והדיון עליהם מצריך הכרה טובה של החולה ומעבר על כל בדיקות ההדמיה ולא רק קריאת תשובות. האבחנה המבדלת היא רחבה מאוד . העובדה שלא התגלה כלום בבדיקות ההדמיה הינה מעודדת אך המקרה צריך להיות נדון בינך לבין הרופא המטפל.
בברכה, דר' עוזי יזהר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צל מעוגל קטן? למה הכוונה?נורית05/03/2009
לפני חצי שנה בדיקת סיטי ללא חומר ניגוד העידה על מימצא בגודל 2.2 מ"מ מוקד ריאתי קטן אונה עליונה משמאל אין עדות לתפליל פלאורלי בדיקת סיטי חוזרת עם חומר ניגוד לא ניכתב כלום על כך פט סיטי לא ניראה כלום אז נירגעתי ,אבל היום צילום רנטגן העיד על צל מעוגל קטן מעל שער הריאה השמאלית מה פירוש צל? אונה עליונה משמאל, ושער הריאה מדובר על אותו מימצא?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פיענוח בדיקות רנטגן
ד''ר עוזי יזהר08/03/2009נורית שלום,
בפעם האלף - אין באפשרותינו במסגרת פורום זה לפענח תשובות של בדיקות הדמיה. כלל בסיסי ברפואה מלמד שאת בדיקת ההדמיה יש ל ר א ו ת בעיניים ולהבין אותן בהקשר הרפואי של החולה (ולא לקרוא תשובות של רדיולוגים). כיון שלא ראיתי את בדיקות ההדמיה ואין לי שמץ של מושג על ההיסטוריה הרפואית שלך ומדוע בכלל ביצעת בדיקות אלו זו תהיה שגיאה גסה לענות על שאלותייך. מה גם העברית שבה נוקטים רופאי הרנטגן בפיענוח הבדיקות לוקה מאוד בחסר ולעיתים אינה בשפה רפואית כמו במקרה שאת מצטטת (צל עגול הוא ביטוי שיכול להלקח מתחום האומנות ולא הרנגן). גשי בבקשה לרופא המטפל שיואיל להסביר לך את מהות הבדיקות שביצעת.
שבוע נעים, דר' עוזי יזהר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכרגע לפני ניתוח לפקטומי ,
נעמי15/03/2009ביולי התגלה גוש בשד השמאלי שעה 9,בספט התחלתי כימוטרפיה אדרמניצין וטקסול ,סיימתי ועכשו לפני ניתוח,הבדיקות ממוגרפיה מעידות שהכל נעלם כולל בלוטות הלימפה והגוש בשד, ממתינה לניתוח להסרת הבלוטו והגוש שסומן, בדיקות כלליות שלפני ניתוח העידו על "העיגול הקטן שבשיער הריאה,כימעט מתחת להימצאות הגוש בשד, הגוש בשד הוגדר כנייד לפני הכימוטרפייה ,הגוש בבלוטות הלימפה היה גדול 2.2 סמ ו3 בלוטות לימפה דבוקות ולא ניידות, לאחר הכימייה הכל ניראה שנעלם,אך קראתי שהגידול בריאה מגיב 25 אחוז לכימייה, לכן ההעלמות מהשד לא מבטיחה את אותה העלמות מהריאה , שאלתי שאלות אך אומרים לי תתרכזי בניתוח.שאחריו החלמה של חודש ואח רכך הקרנה אנני רוצה לבזבז זמן יקר ,לכן שואלת אילו הגידול קיים בשער הריאה האם ניתן לנתח ממקום זה מבלי להזיק לריאה עצמה? זה שלא כתבו את הגודל משמעו שזה קטן או לא ברור? האם בזמן ההקרנות כדאי כבר לשלב גם לריאה במידה וקיים משהוא? רוצה לקחת אחראיות לחיי אך חוששת שלא יהיה לי את הזמן וכוחות הנפש לטפל בכל , לכן למרות שזה מפחיד חשוב לי להפנים כדי לדעת איך ממשיכים,מה עושים לפני מה ? אשמח אם בכל זאת תשיב לי.. יש לי ילד קטן שעדיין זקוק לאמא...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה"צל"
ד''ר עוזי יזהר15/03/2009נטלי שלום,
כל השאלות שלך רלוונטיות, אבל עדין אף אחד לא אמר שמה שרואים בשדה הריאה הוא גידול.
את חייבת לשבת מול האונקולוג ולשאול את מה ששאלת. איני יכול לענות על אף אחת מהשאלות כיון שלא ראיתי את צילומי ה CT שביצעת, לא ברור לי אם הממצא בבדיקת ה CT הוא משמעותי או רלוונטי ובכלל לא ברור אם יש קשר בין הדברים.
מבין את הלחץ, אבל הרופא המטפל הוא זה שיכול לעזור לך במקרה זה.
בברכה, דר' עוזי יזהר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה שהשתדלת...הצל התגלה ברנטגן
נורית16/03/2009הצל המעוגל התגלה ברנטגן ולא בסיטי, לא כל כך אוהבת את בדיקות הסיטי בגלל ריבוי הקרינה המזיקה, לכן מנסה לימצוא דרכים עוקפות לגלות מה יש שם...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריון הנקה ובליטה בבית שחילחוצה02/03/2009
שלום בת 30 הריון 3 שבוע 18 משבוע 10 גיליתי במישוש גוש של כחצי סמ מאורך בבית השחי,הגוש רגיש במקצת ואין שינוי מרקם מסביב או גוון. אני מניקה רצוף מזה 4 שנים ובהריון ה3 ישר מתחילתו שדיי רגישים מאוד וכואבים במיוחד בהנקה. ברשותך 2 שאלות: 1-מה פשר הגוש?האם מוכר בהריון ? בהנקה? יש קשר? 2-האם בדיקות דם תקינות וממוצעות לחלוטין יכולות להרגיע? (אין עלייה של לימפוציטים)? יש לציין כי לפני שנתיים יום לאחר לידתו של בני גיליתי גוש בדיוק באותו מקום גדול פי 2 מגודלו כעת, נאמר לי ע"י רופא כי מדובר בצינורית סתומה(לא היה כל כאב או חום)ואכן כעבור כמה שבועות התמוגג הגוש.וכי אין לשמחתי כל הסטוריה משפחתית.
ד''ר מאהר דיב03/03/2009לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href=SelectedForum.aspx?ForumID=124 id=link]סרטן השד[/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוח כריתת ריאה - מה הסיכוניםתמי01/03/2009
בעלי מועמד לניתוח כריתת ריאה (ביצע תפקודי ריאות ומיפוי ריאות - הכל תקין). נאמר לנו שהניתוח עצמו מסוכן. אודה לכם אם תציינו מהם הסיכונים ו/או התופעות שמהם הוא עלול לסבול לאחר הניתוח. תודה, תמי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלות למנתח
ד''ר מאהר דיב01/03/2009התשובה תלויה באיזה סוג של כריתה ואצל איזה חולה, הסיכונים והסיבוכים האפשריים משתנים, השאלות האלה צריך להפנות למנתח ישירות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכריתת אונה שמאלית עליונה
טל11/03/2009מי בארץ הוא הכירורג המוביל להוצאת האונה השמאלית העליונה מחולה בן 7 חודשים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוח סרטן ריאהרונית25/02/2009
שלום רב. ברצוני לשאול בבקשה אימי עברה ניתוח כריתת ריאה עקב סרטן. כיום עוברת טיפולים כימוטרפים. לאחר הניתוח ועד היום סובלת מהתכוציות בחזה שאלתי היא מה עלינו לעשות מכוון שהרופאים שמטפלים בה טוענים שזה תופעות של ניתוח ואנו מאוד דואגים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תופעה רגילה
ד''ר מאהר דיב25/02/2009תכווצויות בחתך , כאבים והרגשת נימול בחתך הן תופעות טבעיות לאחר הניתוח, אין מה לדאוג, אם זה יימששך מעל מספר חודשים עדיף להבדק במרפאת כאב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ממצא של 7 ממשרון23/02/2009
ממצא של 7 ממ שהתגלה לפני שנה ושלושה חודשים סיטי חוזר לאחר התקופה של שנה +3 חודשים נשאר אותו דבר 7 ממ הרופא ראות אומר שאין סיבה לדאגה במידה והיה גידול היה צומח בתקופה הזו האם עלי להסתמך על כך שלא גדל? או עלי לדרוש בדיקה נוספת לשקט הנפשי שלי ואם כן איזו בדיקה עלי לדרוש?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 7 ממ'
ד''ר עוזי יזהר23/02/2009שרון שלום,
השאלה מבולבלת ולא מנוסחת הייטב. אני חוזר ואומר בפעם האלף שלא ניתן בפורום זה לפרש תשובות רנטגן!!! אנו חייבים לראות את הצילומים ולהכיר את הסיפור הקליני של החולה על מנת לקבוע אם לממצא מסוים בבדיקת הדמיה יש משמעות קלינית. לכן רק הרופא שמכיר אותך וראה את הצילומים יכול להעריך את חשיבותו.
בברכה, דר' עוזי יזהר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- היפודנסישרון19/02/2009
רציתי בבקשה לשאול מה הפירוש ממצא היפודנסי קטן בצילום חזה סי טי? רק מה הפירוש תודה רבה מלי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היפודנסי
ד''ר עוזי יזהר19/02/2009מלי שלום,
היפודנסי == בעל צפיפות רקמה נמוכה.
כאמור - על מנת להבין את חשיבות הממצא ח י י ב י ם (!!!) לראות את הצילום ולקשור אותו לסיפור הקליני!!
בברכה, דר עוזי יזהר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סיטי חזהשרון16/02/2009
ממצאים בסיטי ראות ממצא היפודנסי קטן רטרוסטרנלי בצפיפות נוזלית בגובה הקשת -ללא שינוי ללא תפליטים מרקם גרמי-ללא ממצא חשוד מה אומר הממצא היפודנסי יש דאגה? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר CT חזה
ד''ר עוזי יזהר16/02/2009סופי שלום,
לך ולרבים אחרים אנו חוזרים ואומרים : פורום זה לא נועד לפענח תשובות רנטגן. בלי לראות את הבדיקה אף אחד מאיתנו לא יכול להתחייב. אנו לא פקידים כי אם רופאים - כל בדיקת הדמיה חייבת להראות בהבט קליני מתאים ובהתאם לכך לקבל החלטה לגבי הממצאים בבדיקה.
חזרי לרופא ששלח אותך על מנת שיראה את הבדיקה וייתן תשובה לשאלתך.
בברכה, דר' עוזי יזהר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות בדיקת סי טיאלי16/02/2009
בהמשך לבדיקת סיטי עקב חשד להגדלת בלטות הלימפה בשערי הריאות קיבלתי תשובה כדלהלן: שינויים פיברוטים תת פלאורלים הודגמו בשתי הפסגות, מלבד זה אוורור ריאתי תקין ללא ממצא מוקדי, נתיבי האוויר ברוחב תקין, שערי הריאות והמיצר תקינים, לא זוהו בלוטות לימפה מוגדלות. אני מבין שהכל תקין אך מה ההסבר לשינוים פיברוטים תת פלאורלים שהודגמו בשתי הפסגות, אודה לך מאד על תשובה בהקד,ם תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר CT
ד''ר עוזי יזהר16/02/2009אלי שלום,
שינויים שכיחים אצל אנשים רבים, ללא כל חשיבות קלינית. פרקטית - התשובה תקינה. בכל אופן חייבים להראות את הבדיקה לרופא המטפל ולהתייעץ עימו.
בברכה, דר' עוזי יזהר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם ישרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)