מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אלרגיה לקטון cg ולקובלט כלורידתמר01/08/2010
שלום,
אני סובלת מאלרגיה קשה בכפות הידיים מזה כשנתיים,
בהתחלה אובחנתי כאלרגית לקטון ולאחר מספר חודשים אובחנתי כאלרגית גם לקובלט כלוריד.
אני סובלת מגרד על בסיס כמעט יומיומי
הבעיה העיקרית שבה נתקלתי היא שעל מוצרי ניקיון (כגון סבון כלים, תבליות למדיח וסבון רצפה)
אין רשימת רכיבים דבר המקשה על המנעות מוחלטת, כרגע אני משתמשת בכפפות גומי ללא טלק אך זה לא עוזר. בנוסף רציתי לדעת באילו מוצרים נמצא הקובלט כלוריד, מלבד אבזמים, רוכסנים, כפתורים וסיד רטוב
תודה מראש,
תמר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תמר
ד``ר בן רנר01/08/2010שלום תמר
קובלט נמצא במוצרים שציינת .לדעתי הרגישות בידים לחומרים אלה היא משנית לדלקת עור ממגע על רקע גירוי מקומי של דטרגנטים .היות והעור פצוע וחדיר לאלרגנים זרים סביר שבמהלך החיים יתפתחו רגשויות נוספות. מעבר למניעה וטיפול מקומי אין דרך טיפולית אחרת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאלגיה לקטון
ד``ר ולרי טפליצקי02/08/2010אנשים אלרגים לקטון צריכים להימנע משימוש טואלטיקה ושמכילה ISOTHIAZOLINONE בשמפו, סבון גוף, מגבונים לחיים (!!).
יש לחפש חומר זה במרכיבים.
ניתן בביטחה להשתמש בשמפו וסבון מתוצרת ניוואה ושוורקופ.
כשאין רישום של מרכיבים להשתמש בכפפות ולשתוף טוב-טוב את הידיים אחרי שימוש. אם זה לא פותר את הבעיה סימן שצריך לחפש מגע במקום אחר.
קובלט נמצא בכלים מתכתיים גם בידית של כלי אוכל, מבטחות.
חשוב מאוד כמו שכתב ד"ר ורנר לטפל בפריחה באצבעות הידיים עם משחה סטרואידלית. כדי לרפא את הפצעים. כך הם יגיבו פחות חזק אחרי חשיפה לקטון וקובלט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה דחופהמורן01/08/2010
אני בהריון שבוע 26
עקב פריחה בגוף מאלרגיה אני נוטלת לורטדין מיום חמישי האחרון.
שמתי לב כי מאתמול -3 ימים אחרי התחלת הכדורים עור הפנים שלי צהוב וגם מעט בעיניים
האם זה מהכדור?מה צריך לעשות?זה מסוכן? כי רשום בעלון שיש לתת לתופעה זו התייחסות מיוחדת
לציין כי יום אחרי נטילת הכדור ביצעתי תפקודי כבד בגלל האלרגיה שיצאו תקינים
האם אפשר להרגע לאור זה שתוצאות תפקודי כבד יצאו תקינים יום אחרי נטילת הכדור?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מורן
ד``ר בן רנר01/08/2010שלום מורן
ללוראטדין אין כל השפעה על תפקודי הכבד.ייתכן שאת מפתחת מחלה כל שהיא .חזרי על התפקודים בעוד שבוע* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת ראסט לארגיה לחלבכנרת31/07/2010
האם בדיקת ראסט ידועה גם בשם נוסף ? האם היא נקראת גם בדיקת "פוד פאנל" ? והאם רופא הילדים של הכללית יכול לרשום לי הפנייה לבדיקת ראסט ? בני עבר כבר פעמיים טסטים עוריים שיצאו חיוביים והוכיחו את הימצאות האלרגיה לחלב ומוצריו. אך כיום הוא בן שנה ו-10 ונחשף פעמיים בשוגג בגן למוצרי חלב ולא הופעו תופעות לוואי כבעבר (פריחה, אדמומיות והקאות). האם מומלץ לבצע את הבדיקה הנ"ל? תודה מראש... מיטל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת ראסט לארגיה לחלב
ד``ר ולרי טפליצקי01/08/2010שלום מיטל,
בדיקת ראסט למזון נקראת גם פוד פאנל, מבוצעת בהפניית אלרגולוג בלבד.
ככל הנראה אלרגיה לחלב אצל בנך נחלשה או חלפה. עדיין כדאי להיזהר ולהימנע ממתן מוצרי חלב, לבצע תבחין עורי חוזר לחלב פרה או בדיקת דם ראסט. להתייעץ עם אלרגולוג, לבצע תגר עם חלב פרה בהשגחת אלרגולוג או רופא ילדים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פריחה המשךרחל29/07/2010
איזה משך תקופה ניתן לקחת טלפסט 180 והאם 2 ביום לא הרבה מדי . הפריחה במקומות שונים באה והולכת תמיד נישאר מעט פה ושם .כל פעם משנה אזורים.עוברת ממקום למקום
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רחל
ד``ר בן רנר29/07/2010שלום רחל .המינון אמנם 180 ליום אך ניתן לעלות את המינון ללא חשש עד פי ארבעה.שני כדורים הינו 360 יהפוך לנורמה כבר בזמן הקרוב. אל חשש .משך הזמן לפי צורך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך פריחה
רחל30/07/2010לא הבנתי יותר יעיל לקחת טלפסט קבוע יום יום אין חשש לנזק ואפילו 2 כדורים קבוע . ולהפסיק את האריוס ו הזילרג"י?הטיפול של האריוס והזילרזי" ניתן לחודשיים זה רק שבועיים שהוא נוטל את התרופה וכל יום יש פריחה במקום אחר ומינון אחר .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אלרגיה כבר במשך 10 שניםבר29/07/2010
שלום
אני בת 17 והתחילה לי אלרגיה לפני כ10 שנים
פריחה ורודה כזאת בכל הגוף.
כל הרופאים שפניתי ונבדקתי אמרו לי שהאלרגיה תעבור תוך 5-6 שנים אם הגעה לגיל ההתבגרות אך זה לא הפסיק.
אני עדיין סובלת מאלרגיות מתמשכות.
הייתי נוטלת במשך המון שנים את הכדור זילרג'י והייתי צריכה לנטול אותו יום יום מפני שכל דבר שאני אוכלת היה גורם לי לאלרגיה. וגם שהלכתי למספר דוקטורים ואפילו פרופסורים ועשו לי את הבדיקות של השריטה ושל המחטים האלה הם לא מצאו מה המקור שגורם.פשוט כל דבר.
האלרגיה היא לא חריפה כ"כ אבל אם אני לא נוטלת כדור לאחר שעה שזה מתחיל היא מתפשטת בקצב מהיר וזה מתחיל לשגע אותי .
לאחרונה החליפו את הכדור מזילרג'י ללורטדין ומאז שהתחלתי לנטול לורטדין (במשך מספר חודשים) התדירות של לקיחת הכדור מגיעה לפעם בשבוע במקום יום-יום(עם זילרג'י).
האם התרופה הזאת מרפאת או שהיא פשוט חזקה יותר מזילרג'י?
תודה רבה(:* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אלרגיה כבר במשך 10 שנים
ד``ר ולרי טפליצקי29/07/2010שלום בר,
לורטדין זאת תרופה אנטיהיסטמינית, דומה לזילרג'י אך במקרה שלך היא עוזרת יותר טוב וטוב שכך,
התרופה היא קלה, נסבלת היטב, ניתן להמשיך אותה שנים רבות.
זה פתרון מצויין לבעיה אלרגית כרונית כשאת שאת סובלת ממנה.
מומלץ בכל זאת לעבור בירור אלרגי מלא ובירור מעבדתי מלא במקרה ולא עברת עד עכשיו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אורטיקריהרחל28/07/2010
בני סובל מאורטיריה מטופל מזה 3 שבועות באריוס בבוקר וזילרג"י בלילה .מתחילת הטיפול שעתיים לאחר נטילת הכדור מהיום הראשון פריחה בכמה אזורים כולל ידיים וגב יד וחזה .ללא שיפור מדי יוםביומו ץ יש לציין שלפני כן היה לוקח טלפסט180 כשיש פריחה ולאחר מספר ימים עובר לגמרי ץ
והיה מפסיק את הטלפסט לאחר מספר ימים או שבועות הפריחה חזרה ושוב לוקח טלפסט וכך הלאה .מיכיון שכעט הפריחה ללא הפסקה שבועיים לפחות האם רצוי להמשיך בטיפול אפילו אם אין שיפור להפך מה לעשות :?שלחתי תמונות לפני שבוע בערך.עשינו טסטים לאוכל יצא תקין אובחנה רגישות לאבק בית .אשמח לקבל תשובה עד שניקבע תור לרופא בתודה מראש רחל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רחל
ד``ר בן רנר29/07/2010לילה טוב
אין טעם לשלב תרופות אנטיהיסטמיניות שונות.עדיף שני כדורי טלפסט יחדיו פעם ביום באופן קבוע עד לשלב בו התפרחת פוחתת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ליחהעינב28/07/2010
שלום. לפני כחצי שנה חליתי בדלקת בגרון וטופלתי באנטיביוטיקה מאז יש לי ליחה בלתי פוסקת בגרון. בבוקר הליחה צהובה והמהלך היום שקופה ורירית. הלכתי לשלושה אאג שונים שאמרו לי שאין לי שום דבר שקשור לאאג ועשיתי גם צילום דרכי נשימה שהראה שהכל בסדר. אחרי 4 חודשים של בדיקות וטרטורים נתן לי הרופא אלרג'יקס וזה הפחית את התופעה בכ50%. ואז הוא שלח אותי שוב לאאג שאמר שהוא רואה רירית באף ונתן לי טיפות לאף עם המשך של הכדורים. זה לא עוזר ב100 אחוז. אני עדיין מוציאה כל היום ליחה זה מפריע לאיכות החיים שלי ואני כבר לא יודעת מה לעשות... ללכת לרופא פרטי? להמשיך טיפול? מה לעושת.?
אשמח לעזרה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עינב
ד``ר בן רנר28/07/2010שלום עינב.
אם שלשה רופאי אאג אמרו דברים זהים המקום הבא הוא בדיקת אלרגיה במרפאה אלרגית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגם אני סבלתי מליחה- לא עוד!
עוז01/08/2010קראתי את דבריך ורציתי מאוד להגיב שכן נושא הליחה שתארת הטריד אותי מאוד. גם אני סבלתי מליחה בעקבות מחלה ובנוסף היותי מעשן לא ממש סייעה.
עשיתי טיפולי נסיון בחדר מלח שכן באמת לא היה לי כבר מה להפסיד. כל הזמן הוצאתי עוד ועוד ליחה ובנוסף קניתי מנורת מלח, (בטח שמעת על זה מוכרים אותה בכל מני מקומות). המנורה והטיפולים עשו לי פלאים ובסופו של דבר אני יבש.
אם תרצי פרטים נוספים אשמח לתת
תרגישי טוב:)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- PUPPPענת27/07/2010
שלום
אני בהריון שבוע 25 .הריון ראשון.מין זכר.
מאחר ויש לי על הבטן סימני מתיחה נפוחים מלווים בפריחה על כל הגוף כמעט -כמו עקיצות יתוש נפוחות רופא עור איבחן PUPPP
1.האם יש לזה השפעה לרעה על העובר?
2.הוא הציע זריקת צלסטון ומשחות סטרואידיות שבשום אופן לא הסכמתי.האם יש דרך להקל על המצב?
האם יכול לעבור לבד ללא טיפול?יש לי הרבה זמן עד ללידה
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עדי
ד``ר בן רנר28/07/2010ראשית מזל טוב.
טוב שלא הסכמת כי התועלת היא זמנית בלבד ולאחר מספר ימים הכול היה חוזר.במידה וזו אכן האבחנה ולא פריחה סתמים היכולה לתקוף כל אחד ולחלוף,הטיפול הוא בתרופות אנטיהיסטמיניות כגון לורטדין או איראוס המותרים בהיריון.קחי כדור אחד ליום ללא חשש. זה יוריד את הרגשת הגרד ואולי הפריחה תחלוף.יש מקרים שהתפרחת ממשיכה עד ללידה .נקווה שלא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות בדיקה לבן 4מיה27/07/2010
שלום רב בני בן ה 4 סובל מאלרגיה רצינית מהעניים כבר שנתיים ,רק טיפות סטרואידים מקלות עליו
תוצאות טסטים של אלרגיה בזרוע הראו שהכול טוב.
תוצאות בדיקת מעבדה שהגיעו היום מראה ש ige-lmmunoglobulin e 352 ויש גם מס 27 מה זה אומר? תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מיה
ד``ר בן רנר28/07/2010שלום מיה
IGE הוא מוגבר קלות ומתאים לדלקת אלרגית. אין לי מושג מה זה 27 היות ולא ציינת את שם החומר הנבדק.במרבית המקרים למרות שדלקת העיניים מוגדרת כאלרגית התבחינים בעור שלילים להרגיז.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אלרגיה לחלב וחיסון פרוונריעל27/07/2010
שלום רב,
לפני כשנה היה בעיתון כתבה על ילד שקיבל חיסון פרוונר (נגד דלקת כרום המוח ודלקת ריאות) ולאחר החיסון התמוטט. מברור שערכו התגלה כי בחיסון היה שאריות של חלבון חלב, והילד היה אלרגי למוצרי חלב.
בתי אלרגית לחלב. האם ידוע אם החיסון עדיין מכיל חלבון חלב? אם כן- מה עלי לעשות- לא לחסנה?
האם ידוע על חיסונים אחרים של תינוקות המכילים חלבון חלב, או על תרופות כלשהם?
תודה מראש,
יעל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יעל
ד``ר בן רנר28/07/2010שלום יעל
חיסונים אינם מכילים חלבוני חלב! חפשי את הכתבה ושלחי אלי אולי היה פגם ביצור? ההתויה נגד חיסונים אם בכלל היא במקרים של רגישות מוכחת לביצים אנטיביוטיקות חומרים משמרים מסוימים הנמצאים בחיסון וג'לטין.על חלב לא שמעתי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שינה בממ"דנופר26/07/2010
שלום,בני בן השנתיים ישן בחדר ממ"ד ,אנו גרים בבניין מגורים בקומה 11 , מידי פעם בני סובל מהתקפי שיעול יבשים של כמה ימים ואחכ עובר ולא פעם אחת כשהיינו אצל הרופא ,הרופא אמר כי ייתכן והילד אלרגי למשהו, בנשימה, עדיין לא ביצענו לילד בדיקת אלרגיה , בלי קשר לכך שאנו מטופלים אצל הרופא רציתי לשאול אם עצם זה שהוא ישן בחדר ממ"'ד זה יכול להוות סכנה בריאותית כי שמעתי שבחדר ממ"ד יש פליטת גז רעיל (ראדון) ויכול להיות שהילד נוטה לחלות בצורה הזאת בעקבות כך , לעיתים קרובות?? אשמח לקבל תשובה בעניין , תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שירן
ד``ר בן רנר28/07/2010שלום שירן.
הדבר הנכון הוא להבדק במרפאה אלרגית.לגבי גז הרדון הוא נמצא רק בקומת הקרקע ,אם בכלל ,ולא בקומות גבוהות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ד"ר רציתי גם לדעת האם אלרגיהענת26/07/2010
לכדורי ברזל שמלווה בפריחה רבה על כל הגוף יכולה לגרום נזק לעובר.אני בהריון שבוע 25
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אלרגיה לכדורי ברזל
ד``ר ולרי טפליצקי01/08/2010שלום תמי,
מפריחה אלרגית לא אמור להיות נזק לעובר,
אלרגיה לכדורי ברזל זה מצב מאוד לא סביר.
יתכן ופריחה לא קשורה לכדורי ברזל.
כדאי לבדוק אצל אלרגולוג סיבות נוספות ולהתאים טיפול.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ערב טוב ותודה על העזרהלירז25/07/2010
שלום!
הופיע לי ב3 מקומות ברגל פריחה שהיא עגולה ככף היד ואף גדולה יותר נפוחה אדומה מגרדת והמקום הנפוח חם מאוד זה קרה לי לפני שבועיים א+-
בל עבר לאחר שבוע לא ניגשתי לרופא וזה השאיר לי כתם חום
אבל עכשיו שוב זה קרה המקום מאוד נפוח, אדום, קשה, חם ומגרד
התוכל להגיד לי מה זה התסמינים האלה ואיך אפשר לטפל בזה?
תודה רבה לירז
צירפתי תמונה של האלרגיה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לירז
ד``ר בן רנר26/07/2010שלום לירז
מדובר בתפרחת העונה לשם חרלת הטיפול הוא כדורי אנטיהיסטמיניקה למשל לורטדין אריוס או טלפסט .התפרחת חולפת מעצמה אבל יכולה להופיע במקומות שונים בגוף תקופה ארוכה. בד"כ הנגעים יופיעו במקומות לחץ. סבלנות זה לא רציני רק מעצבן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
לירז26/07/2010תודה רבה לך!
את המרשם אפשר לקבל בלי רופא?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
לירז26/07/2010תודה רבה לך!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הכנה לכימותרפיה משולבת במבטרהרונית25/07/2010
לפני 18 שנים חליתי ב- fol. and diffuse larg cell lympoma stage 4B קיבלתי טיפול כימוטרפי ב - MACOP B עקב הסטוריה ארוכה וסבוכה של אלרגיות קשות מאז יום הוולדי, הוחלט על היערכות מיוחדת בעת מתן כימותרפיה, ע"י כיסוי נרחב של הידרו קורטיזון, פרדניזון במינונים גבוהים ותוספת מתן פאנרגן. הפנארגן עשה לי רע מאוד ( התקשתי לדבר והיו לי תסמינים של התקף פסיכוטי) ולפיכך הוחלט להפסיקו. בנוסף קרדיולוג ליווה אותי לאורך כל הטיפולים שנערכו באופן אמבולטורי. בעקבות המינונים הגבוהים של סטרואידים הנני סובלת מאוסטיופרוזיס במצב מתקדם. בנוסף סובלת מהידרה אדוניטיס קשה. לצערי חלה הישנות של המחלה והנני אמורה להתחיל טיפול כימותרפי ב CHOP בשילוב מבטרה. אני משערת שלגבי הטיפול בCHOP הערכות תהיה דומה, אולם אני מאוד פוחדת מהטיפול במבטרה...כיצד והאם ניתן להיערך ? מי צריך ללוות את הטיפול בי חוץ מאשר ההמטואונקולוג? (קרדיולוג? אלרגולוג?)האם ניתן לשלוט בתגובה חריפה של הגוף ? הבנתי מרופאיי שחשוב מאוד שאקבל את המבטרה. סליחה על מטר השאלות, לתשובתך אודה מקרב לב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רונית
ד``ר בן רנר26/07/2010שלום רונית.הרופא המטפל הוא האונקולוג והוא בלבד.במידה ויש או יהיו תופעות אלרגיות רצוי להתיעץ עם אלרגולוג.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכנראה שלא הבנת את שאלתי...
רונית26/07/2010ברור שהאונקלוג הוא המטפל בי, אך מה אתם יודעים על ליווי חולה אונקולוגי הסובל מאלרגיות מרובות ויש סיכוי גדול כי יגיב קשה למבטרה?
לצערי, לא קיבלתי ממך תשובות על אף אחת מהשאלות המטרידות אותי באמת וחבל.
בברכה, רונית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההכנה לכימו עי דמיון מודרך
גדי להט18/08/2010שלום
אני מציע לך לבחון הכנת גוף/נפש עי תרגול של דמיון מודרך
שימוש בדמיון מודרך הוכח כיעיל להפחתת תופעות לוואי של כימותרפיה
נמצא גם ששימוש בדמיון מודרך משפר את יעיותם של התיפולים הכימותרפים
בברכה
גדי להט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאמנם באיחור, אבל תודה על העצה...
רונית28/08/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פצעים בלשון לרבות שפה תחתונה נפוחהאמא לחיילת25/07/2010
ד"ר נכבד,
ביתי כבת 20.5 חיילת בריאה בד"כ . מזה מס' ימים עם 2 פצעים קטנים בקצה הלשון ומהיום גם שפה
תחתונה עם עיקצוצים ומעט נפוחה. משתמשת מהיום ב"אפטגון" . מה עליה לעשות ע"מ לפתוח את
הבעיה המאד לא נוחה, ומה צריך לעשות בקשר לשפה הנפוחה (תחתונה).
אודה לתשובתך
בכבוד רב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אמא לחילת
ד``ר בן רנר26/07/2010שלום
צריך לגשת לרופא! פשוטו כמשמעו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אובססיבים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)